TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul'da bir AVM'de çıkan yangın kontrol altına alındı

İstanbul Şişli'de bir alışveriş merkezinde (AVM) çıkan yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2022 09:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İstanbul'da bir AVM'de çıkan yangın kontrol altına alındı

Levent Esentepe Mahallesi Büyükdere Caddesi'ndeki iki katlı alışveriş merkezinin çatısında yangın çıktığı ihbarı üzerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yoğun dumanın oluştuğu yangın nedeniyle ekipler Bakırköy'den tüp aracı ve diğer ilçelerden de takım desteği istedi. Yangına, Beşiktaş, Seyrantepe, Şişli, Beyoğlu, Bakırköy ve Sultangazi'den de itfaiye desteği sağlandı.

AVM'deki vatandaşlar ve çalışanlar da tahliye edildi.

Yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan yoğun duman, çevre ilçelerden ve Anadolu Yakası'ndan da görüldü. Ekipler, yangına 34 araç ve 106 personelle müdahale etti.

Yangın, merdivenli itfaiye aracı ve AVM'nin ana giriş kapısından yapılan müdahale sonucu yaklaşık 1,5 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ekipleri, soğutma ve duman tahliyesi çalışması yaptı. Çalışmalar sırasında bir itfaiye eri elinden hafif yaralandı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla itfaiye araçları bölgeden ayrılırken, olay yeri ekipleri de yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme yaptı.

Dumandan etkilenenlerin olduğu yangında yaralı veya can kaybının olmadığı öğrenildi.

Ekipler, yangının başlamasının ardından kapatılan AVM'nin önündeki metro girişini de açtı.

AVM'nin yanındaki bir ofiste çalışan Can Ersan, siyah duman yükseldiğini ve çatının yandığını görmeleri üzerine dışarı çıktıklarını belirtti. Çalışanlardan Gani Sağlar da yangın alarmının çalması üzerine binayı tahliye ettiklerini dile getirdi.

Şişli Kaymakamı Kaya'nın açıklaması
Olay yerine gelen Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşların tahliye işleminin 10 dakika gibi bir sürede AVM'nin ön ve arka kapılarından yapıldığını söyledi.

Ekiplerin çalışmasının devam ettiği anlatan Kaya, içeride kimsenin bulunmadığını ancak soğutma işlemlerinin tamamlanmasının ardından son kontrolün yapılacağını anlattı.

Kaymakam Kaya, olayda yaralı ve can kaybı olmadığını belirterek, ana binaya geçişin engellendiğini, çatıda da hızlı şekilde söndürme çalışmasının yapıldığını dile getirdi.

Kaya, yangının mühürlü bir işletmenin çatısında çıktığını, detaylı bilgiye itfaiyenin raporu sonucunda ulaşılacağını kaydetti. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.