TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’da kentsel dönüşüme yardım desteği! Yeni yapılar için verilecek destek kararı açıklandı!

İstanbul’da son günlerde gündemde olan kentsel dönüşüm projelerine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Kentsel dönüşüme girecek konutlar için Cumhurbaşkanı Kararıyla yardım desteği verilecek. Karar Resmî Gazete ’de yayımlandı. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 15:14
Kaynak: HABER MERKEZİ
İstanbul’da kentsel dönüşüme yardım desteği! Yeni yapılar için verilecek destek kararı açıklandı!

Resmi Gazete’ de yayımlandığı bilinen Cumhurbaşkanı kararına göre; İstanbul'da planlanacak olan kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında, hak sahibi olan vatandaşa konut desteği olarak 700 bin TL'ye kadar hibe verilmesi kararlaştırıldı.  Ayrıca 700 bin TL'ye kadar kredi ödemesi ile birlikte kiracılara da karşılık olmadan 100 bin TL’ ye kadar tahliye desteği ödemesi yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin konuyla ilgili yaptığı "İstanbul'umuza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" paylaşımı da dikkatlerden kaçmadı.

kentsel dönüşüm

İstanbul’da kiracı olana 100 bin TL destek ödemesi

İstanbul’da yürütülecek olan kentsel dönüşüme dair yapılacak olan uygulamalar çerçevesinde, kentsel dönüşümde yapım için yardım desteği verilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete ’de yayımlandı. Alınan karar neticesinde, kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında olan yapılarda hak sahiplerine her konut için; 700 bin TL'ye kadar hibe verilecek. Ayrıca 700 bin TL’ye kadar kredi imkanının yanında, bir iş yeri için; 350 bin TL’ye kadar hibe erilmesi bekleniyor. Bununla birlikte 350 bin TL’ye kadar da kredi verileceği açıklandı.

kentsel dönüşümm

Her konut için 1 milyon 400 bin TL ödeme yapılacak!

Hak sahibi olan vatandaşın diğer yapılarında her bir konut için 1 milyon 400 bin TL'ye kadar ödeme yapılacak. Diğer her bir iş yeri için de ödenecek tutar 700 bin TL’ye kadar kredi olacak. İnşaat yapımında verilmesi beklenen hibe desteği dışında tahliye masrafları için ise hak sahiplerine, kiracılara bir kereye mahsus olmak üzere karşılık olmadan 100 bin TL’ ye kadar tahliye desteği verileceği bildirildi.  Söz konusu alınan karara göre, riskli yapının bulunduğu parsellerde üretilecek yeni projedeki bölüm sayısı veya inşaat alanı, mevcut bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının bir buçuk katını geçmesi durumunda hibe ve kredi desteğinden fayda sağlanamayacak.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.