TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB'nin sekreter yardımcısı Pelin Alpkökin kimdir? Pelin Alpkökin'in kaç yaşında?

Pelin Alpkökin, Halk TV'de bugün konuk olduğu İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programıyla merak konusu oldu. Pelin Alpkökin kimdir? Pelin Alpkökin'in kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 10:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
İBB'nin sekreter yardımcısı Pelin Alpkökin kimdir? Pelin Alpkökin'in kaç yaşında?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin genel sekreter yardımcısı Pelin Alpkökin, hayatı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı çalışmalarla merak konusu oldu. Pelin Alpkökin kimdir? Pelin Alpkökin'in kaç yaşında? Pelin Alpkökin'in kariyeri ve projeleri haberimizde detaylarıyla yer alıyor.

Pelin Alpkökin

PELİN ALPKÖKİN KİMDİR?

Doç. Dr. Pelin Alpkökin, 1972 yılında İstanbul'da doğmuş olan bir Türk ulaştırma mühendisi ve akademisyendir. İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 1995 yılında mezun olduktan sonra Ulaştırma Mühendisliği Yüksek Lisans programını 1998 yılında tamamlamıştır. Doktorasını 2005 yılında Nagoya Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

2008 yılından itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Akademik kariyerinde "Demiryolu mühendisliği ve politikaları", "Ulaşım planlaması", "Altyapı yatırımlarında finans modelleri", "Altyapı inşaatı sözleşme yönetimi", ve "Uluslararası inşaat sözleşmeleri" gibi konularda çalışmalarını sürdürmekte olup, bu konularda birçok uluslararası yayına imza atmıştır.

Pelin Alpkökin

Pelin Alpkökin, 19 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanı olarak atanmıştır. Bu görevi yaklaşık 2,5 yıl sürdürdükten sonra 10 Ocak 2022 tarihinde ulaşımdan sorumlu genel sekreter yardımcısı olarak atanmış ve daire başkanlığı görevini Serdar Küçük'e devretmiştir. Ayrıca, çok iyi seviyede Japonca ve İngilizce bilmektedir.

PELİN ALPKÖKİN'İN KAÇ YAŞINDA?

1972 doğumlu olan Alpkökin, 2024 yılında 52 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.