TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İstanbul Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı aday listesinde AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı olan Hilmi Türkmen kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 15:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti İstanbul Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen kimdir?

Türkiye yerel seçimlerine 3 aydan az bir zaman kalmasıyla birlikte siyasi gündem belediye başkan adayları üzerinden şekillenmeye başladı. Partilerin yetkili isimleri aday olan isimlerin bir kısmını kamuoyuna duyururken, açıklanmayan adaylar merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İstanbul adaylarından biri de Hilmi Türkmen oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Üsküdar Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Hilmi Türkmen hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Hilmi Türkmen kimdir?

1 Mart 1973 tarihinde Trabzon’un Şalpazarı isimli ilçesinde dünyaya gele Hilmi Türkmen, Şalpazarı İlköğretim Okulu’ndan mezun oldu. Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde aldı. Mezuniyetinin ardından 1996 yılında serbest avukat unvanı ile Üsküdar’da meslek hayatına başladı. Hilmi Türkmen çeşitli eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak önemli görevler üstlendi. Bu kapsamda Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın kuruculuğunu ve Mütevelli Heyeti Üyeliğini, Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğini yaptı.

Hilmi Türkmen siyasi hayatına ne zaman başladı?

1992 yılında Refah Partisi Üsküdar Gençlik Kolları'nda siyasi hayata giriş yapan Türkmen, Fazilet Partisi'nde Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Ardından AK Parti'nin kuruluş süreciyle birlikte Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002 genel ve 2004 yerel seçimlerinde AK Parti Üsküdar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca, 2003-2004 yıllarında AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü. 2004-2014 yılları arasında Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunan Hilmi Türkmen, çeşitli projelerin hayata geçirilmesine öncülük etti. TOGEM, Gezici Anaokulu, KÜP, Kandilli El Sanatları Merkezi, Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi, Çavuşdere Dönüşüm Projesi, Üsküdar Gençlik Merkezi, Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi, Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri gibi birçok proje Hilmi Türkmen'in liderliğinde hayata geçirildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilen Hilmi Türkmen, beş yıllık başkanlık dönemi boyunca yüzlerce yeni esere imza attı. Üsküdar Belediye Başkanlığı binasının Türkiye'nin ilk altın Leed sertifikalı akıllı kamu binası olması, Valide Sultan Gemisi ile ücretsiz Boğaz turu hizmetinin başlatılması, 5 yeni meydanın kazandırılması, 33 yıllık imar planı sorununun çözülmesi, 2B sorununun giderilmesi gibi önemli projeler Türkmen'in liderliğinde gerçekleşti. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ikinci kez seçildi ve Üsküdar Belediye Başkanlığı görevine devam etti.

Hilmi Türkmen evli mi?

Hilmi Türkmen, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.