TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçiler Soyer’e seslendi: Buradan ayrılmayacağız!

Belediye binası önünde oturma eylemlerini sürdüren evde bakım işçileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e seslendi. İşe iade taleplerini yineleyen işçiler, “Hakkımızı alana kadar buradan ayrılmayacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2022 14:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşçiler Soyer’e seslendi:  Buradan ayrılmayacağız!

ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevlerine bir Whatsapp mesajıyla son verilen evde bakım işçilerinin, “Taşeron zulmüne son” diyerek başlattıkları oturma eylemi 3’ncü gününde devam etti. Belediye binası önünde halay çeken işçiler, “Çürük elmalar hakkını istiyor”, “Taşerona değil emekçiye bütçe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. İşe iade talepleri yerine getirilinceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin bir kez daha altını çizen işçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, “Hakkımızı alana kadar buradan ayrılmayacağız” sözleriyle seslendi.

HASTALAR HALA BİZİ ARIYOR

İşten çıkarılan personellerden Sevgi Esen, “Bugün 3’ncü günümüz ve hala buradayız. Şimdiye kadar herhangi bir sonuç alamadık. 2-3 gün içerisinde geri dönüş yapacaklarını söylemişlerdi ama olumlu ya da olumsuz bir dönüş yok. Sonuç alana kadar, hakkımızı alana kadar buradayız. Herkesin desteğini beliyoruz. Gelmek isteyen herkese kapımız açık. Dün HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu bize desteğe geldi. Bu bizim için çok değerliydi. Sendikaların, kurumların ve İzmir halkının bizim arkamızda olması gerekiyor. Buradaki kalabalığa duyulan bir rahatsızlık var ama başka türlü sesimizi duyuramayacağımızı biliyoruz. Senelerce işkence çektik. Çalışma saatlerimiz belli değildi, aylarca maaş alamadık. Bir şey diyemedik çünkü hak sorduğun zaman kapının önünde buluyorsun kendini. Biz kadro istiyoruz ve bunun hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Sahada çalışan biziz, vatandaşla birebir iletişim halinde olan biziz. Hastalar hala bizi arıyor, ‘Gelmiyor musunuz?’ diye soruyorlar. Bize çok alıştılar. Aile olduk adeta. Biz taşeron değil kadrolu şekilde işimize başlamak istiyoruz. Başkan Tunç Soyer’e güveniyoruz. Bize yaklaşımı olumluydu. Güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Yalnızca sürecin biraz daha hızlanmasını istiyoruz. Maddi ve manevi olarak çok zor durumdayız. Aylardır maaş alamıyoruz. Bu durumun biran önce çözülmesini istiyoruz. Çözülmezse de burada olmaya devam edeceğiz. Buradan ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.

ARADA YANAN BİZ OLDUK

Hasta bakıcı olarak birimde görev yapan Kahraman Yılmaz ise şunları söyledi: “Belediye şirket çıkarttı, şirket de belediye çıkardı diyor. Kimin doğru kimin yalan söylediğini ayırt edemiyoruz. Arada yanan biz olduk. Müdürlükte çalışan kadrolu personelin yakınlarının işe alındığını duyuyoruz. Umarım bu direnişimiz sonucunda güzel sonuçlar alırız. Kurulu bir düzenimiz vardı. Bunun bozulması bizi geriye attı. Hastalarla aile gibiydik. İçeriye girdiğimizde bizi evlatları olarak görüyorlardı. Hastalar bizi arayıp, soruyor; ‘Sizin için ne yapabiliriz?’ diyorlar. Bu işi herkes yapamaz, gönül isteyen bir iş bu. Vicdan işi bu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.