TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözler mecliste… Konutsuz depremzedeler için yeni önerge

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere konutlarını tahliye etmesi gereken ancak çeşitli nedenlerle tahliye edemeyen depremzedelerin tahsis süresi için yeni önergeyi meclise getirecek

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 14:57
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Gözler mecliste… Konutsuz depremzedeler için yeni önerge

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları belediye mülkiyetinde bulunan Karabağlar Uzundere’deki konutlara yerleştirmişti.

Depremden 1 yıl sonra tahsis süresinin sona ermesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Sayıştay’da sorun çıkması’ depremzedelerin konutlardan çıkarılması gerektiğini belirtmiş ancak koşullar gereği depremzedelerin konutlardaki süresi iki kez daha uzatılmış ve son olarak 31 Aralık 2022’de konutların tahliye edilmesi kararı verilmişti.

Ancak depremzedelerin kira koşulları ve mevcut ekonomik kriz gerekçe göstererek Büyükşehir’den talep ettikleri ek süre olumlu sonuçlanmış ve depremzedelere konutların tahliyesi için 31 Mayıs 2023 tarihine kadar müsaade edilmişti.

Depremzedelere tanınan sürenin sonuna gelinmesine rağmen bazı depremzedeler, yeni evlerini yapamadıkları ya da fahiş kiralar nedeniyle, ev bulamamaları nedeniyle Uzundere konutlarında ikamet etmeye devam etmişti.

Öte yandan; konutlardan çıkmayan depremzedeler için İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir karar almaya hazırlanıyor.

Meclise gelecek önerge kapsamında 224 bağımsız bölümde ikamet eden ve henüz konutları tahliye edemeyen depremzedelerin tahsis süresinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılması gündeme gelecek.

Tahsis edilen konutlardaki elektrik, su giderlerine ait fatura bedelleri, yakıt ve ortak giderler bugüne kadar olduğu gibi belediye tarafından ödenecek.

İlgili önergenin görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderilerek karara bağlanması bekleniyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.