TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce’den İzmirlilere ‘CHP’ sorusu: Hadlerini bildirmeyecek misiniz?

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir mitinginde CHP’nin milletvekili listesine ateş püskürürken İzmirlilere seslendi ve "’Kemalizm ırkçılıktır’ diyeni İzmir’de liste başı. Ey Atatürkçü İzmirliler… Bunlara haddini bildirmeyecek misiniz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnce’den İzmirlilere ‘CHP’ sorusu: Hadlerini bildirmeyecek misiniz?

TENZİLE AŞÇI

Türkiye 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekilliği seçimi için gün sayarken hem siyasi partilerin hem de cumhurbaşkanı adayları seçim çalışmalarını hızlandırdı.

Seçime 25 gün kalırken 4 cumhurbaşkanı adayından biri olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce İzmir mitingini gerçekleştirdi. Menemen Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen ve yüzlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan İnce’nin eleştiri oklarının hedefinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.

BİR OY MEMLEKET’E BİR OY İNCE’YE

Mitingte genç katılımcılar dikkat çekerken İnce sözlerine, “Bazılarının hazine destekli bazılarının da belediye destekli medyası var. Şimdi de biz Menemen’den Memleket Medyasını başlatıyoruz. Bu, 3. yol. Ne sağdan ne soldan. Atatürk’ün yolundan. Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket. 3. Yol; sevgi, barışmak, üretmek, merhamet, yetimin başını okşamaktır, yolda bulduğu ekmeği öpüp kenara koyanların yoludur. 3. yol gençlerin yoludur. Son günlerde gençler üzerine bir oyun oynanıyor. Gençler, çocukmuş, son anda vazgeçermiş. Ben 40 yıldır meydanlardayım. İlk kez bu kadar gencin bir arada olduğunu görüyorum. Şu ana kadar pek çok tahminde bulundum ve hepsi doğru çıktı. Size bir şey daha söyleyeyim. Mayıs başından itibaren Muharrem İnce’nin ve Memleket Parti’nin oyları tavan yapacak. Sandığa gittiğinizde tıpış tıpış değil, tek aday olduğu için değil. Gönül rahatlığıyla oy vereceksiniz. Bir oy Memleket’e bir oy memleketin evladı Muharrem İnce’ye vereceksiniz” ifadeleriyle başladı.

İZMİRLİLER, BUNLARA HADDİNİ BİLDİRMEYECEK MİSİNİZ?

CHP’nin İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı olarak ilk sırada Yüksel Taşkın’ı göstermesine de tepki gösteren İnce, “93 yıl önce burada cumhuriyete saldırılar oldu. 100 yıl boyunca bu saldırılar hiç bitmedi. Cumhuriyet’in kurucularına ‘iki ayyaş, reklam arası’ diyenler oldu. 21 yıldır bunlar iktidardayken bu sefer başak bir şey oldu. Atatürk’ün partisi CHP, İzmir 1. sıraya Taraf Gazetesi’nin köşe yazarını koydu. Hayatımda bu kadar içimi acıtan ikinci bir liste olmamıştır. Yüksel Taşkın’ı koymuşlar listeye, ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyor. Bunu diyen bir İzmir’de liste başı. Ey Atatürkçü İzmirliler… Bunlara haddini bildirmeyecek misiniz? Memleket Partisi Atatürkçülerin, Anadolu’nun bağrından kopmuş bir partidir” diye konuştu.

21 YILDA YAPAMADIĞINI 5 YILDA MI YAPACAKSIN!

Ekonomik kriz üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştiren İnce, “Bu Erdoğan, ekonomiye diz çöktürdü, tarımı çöktürdü, gençlerin ümitlerini bitirdi, meclisin yetkilerini üstüne aldı, toplumu kutuplaştırdı. Enflasyona tavan yaptırdı. Korku imparatorluğu kurdu. 21 yıldır deprem vergileri topladı ama depreme önlem almadı. Depreme, ormana, sele zamanında müdahale edemedi. Kibri o kadar büyük ki kendini devlet zannediyor. Sokakları Suriyeli doldurdu. Sınırları kevgire çevirdi. Bize ‘2023 hedeflerim var’ dedi. Kişi başı 25 bin dolar gelir dedi 10 bin dolar bile değil. İlk 10 ekonomiyi girecektik 23’ düştük. Şimdi 2023’ü bırakmış, 2028’den söz ediyor. O zaman 1,6 triyon dolar olacak diyor. Kişi başı 25’ten vazgeçmiş 16 bin dolar diyor. Yani bu Erdoğan’ın 21 yılda yapamadıklarını 5 yılda mı yapacak! Bu yorgun, kibirli, bilime ve hukuka inanmayan Erdoğan gitmeli. Soğan 30 lira olmuş, umutlar kararmış, gençler ülkeyi terk etmiş. Erdoğan… Sen gideceksin. Yorgunsun, kibirlisin, akıldan uzaksın, işletme körüsün. Sorunun kaynağı sorunu çözemez. Gıda fiyatları bütün dünyada 12 aydır azalıyor Türkiye’de 31 aydır artıyor. Neden? Beceriksiz Erdoğan olduğu için” dedi.

BU, ATATÜRK’E İHANETTİR

Millet ittifakı bileşenlerine de eleştiri oklarını yönelten İnce, Davutoğlu ve Babacan için ‘yargılanma’ göndermesi yaparak “Peki Erdoğan gidecek de yerine Erdoğan’ın eskileri mi gelecek? Bu Babacan 15 yıl ekonomiyi yönetmedi mi? Suriyelileri Davutoğlu başımıza musallat etmedi mi? Değişelim, gelişelim ama başkalaşmayalım. Bu başkalaşmaktır, çürümektir, aslına ihanettir. Bu, Atatürk’e ihanettir. Davutoğlu için Sayın Kılıçdaroğlu ‘Türkiye’nin gelmiş geçmiş en çapsız dışişleri bakanı’, Davutoğlu için ‘Yüce Divan’a göndereceğim’ diyordu. Gönderecek mi? Şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı yapacak” diye konuştu.

İNCE VAATLERİNİ SIRALADI

Cumhurbaşkanı adayı olarak vaatlerini de açıklayan İnce, “Biz ne yapacağız? Birincisi, devleti ayağa kaldıracağız. İkincisi… Hemen Pazartesi günü depremde çadır satan Kızılay başkanının görevden alacağız. Üçüncüsü… Her yıl 1 milyon 200 bin çocuk ilkokula başlıyor. 12 bin çocuk üstün zekalı. Bunların 10 bini ziyan oluyor. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında bu çocuklar ziyan olmayacak. Annelere 4 sözüm var. Benim cumhurbaşkanlığımda çocuklarınız ucuz et yiyecek, süt içecek, yumurta, balık yiyecek. Söz veriyorum. Çocuklarınız nitelikli okullarda okuyacak, özel okullar apara vermeyeceksiniz. Üçüncüsü… Çocuklarınızı tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Devletin 2 kişilik yurtlarında kalacaklar. Dördüncüsü de çocuklarınıza iş bulacağım. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında ileri teknoloji nitelikli eğitim. Milleti gelirin yüzde 2’sini tarıma ayıracağız. Yüzde 5’i nano-teknolojilere ayrılacak. Gelecek diyeceğiz. Size söz veriyorum Kapıkule’den dışarı çıktığınızda pasaportunuzun değeri olacak. Liyakat düzeni kuracağız. Torpil yok. Hukuk düzeni kuracağız. Mahkemelere güveneceksiniz. Merkez Bankası bağımsız olacak. Gençler size güveniyorum. Tasarım yapacaksınız. Öncelikli sektörümüz tarım, tarıma dayalı sanayi, turizm, tekstil, savunma sanayi olacak. Bu memleketin tarlalarından bereket fışkırtacağız. Sığınmacıları hemen göndereceğiz. Bazıları yanlış söylüyor. 400 bin doları verdin mi 400 bin dolarlık konut aldın mı Türkiye vatandaşı oluyorsun. Sudan ucuz Bunu derhal yasaklayacağız. Kiraların artmasının nedenlerinden biri budur. Geçen sene yabancılara 100 bin konut satıldı. Bunu yasaklayacağız. 14 Mayıs’ta seçim var. Eylül’de okullar açılacak. Eylül’e kadar 100 bin öğretmen atacağım. Mülakatı derhal kaldıracağız. Hedefimiz 3 A. Akıl, adalet ve ahlak. Ekonomik olarak büyüyeceğiz ve adil bölüşeceğiz. Hedefimiz 3H. Huzur, hakkaniyet, hukuk… Muharrem İnce sen bu memlekete ne vaat ediyorsun diyorsanız… Ben size huzur, yaşama sevinci ve umut vaat ediyorum. Öğrencilerin bursları asgari ücretin ayrısı olacak. İletişim vergisi ödemeyecek. Yurt dışı hayalleri kurmayacaksınız.

BİR ARABAM BİR TELEFONUM VAR

Kamuoyunda sıklıkla dile getirilen ‘İnce’nin adaylığı oyları bölüyor’ eleştirilerine de yanıt veren İnce, mevcut adaylarla ‘haksız rekabet’ vurgusu yaparak, "Erdoğan’a karşı çıkarsan teröristsin diyorlardı. Karşı çıkıyoruz ama terörist değiliz. Şimdi de tek bir aday çıkacak diyorlar. Sen kendine güveniyor musun? Tek adama tek adam! Öyle bir dünya yok. Davutoğlu, Babacan tek adamın yanından geldikleri işleri bu zaten. Aklı sıra beni tehdit ediyorlar. Bak seçimi kaybedersek faturayı sana keseriz diye. Dertleri seçimi kazanmak değil, CHP’deki koltuk. Gözü hala orada. Siz 17 parti bir araya gelmişsiniz. 11 de Büyükşehir var. Türkiye’yi siz yönetiyorsunuz zaten. 2 iktidar var. Bir merkezi iktidar bir de yerel iktidar. Trilyonlarca lira Hazine yardımı arıyorsunuz. Televizyonlarınız, gazeteleriniz var. Çuval çuval para alıyorsunuz. Ya bu garibanın 2006 model bir arabası bir de cep telefonu var. Bu seçim 2 turlu bir seçim. Dolayısıyla oy bölme diye bir şey de yok. Biz bu seçimde ilk 2’de olursak 2. turda ipi göğüsleriz. Ben bunu diyorum” dedi ve vatandaşlardan söz isteyerek “Bu hafta herkes en az 3 kişiyi Memleket Partili yapacak” ifadelerini kullandı. Yüzde 17 oy diyorlar. 17’ye razı değilim. Daha yüksek olmalı” diye konuştu.

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.