TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlkbaharda kar

Yurtta birçok şehir ilkbaharda beyaza büründü

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 15:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlkbaharda kar

Erzurum'da dün akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli fırtına yerini karla karışık yağmura bıraktı.Eskişehir beyaza büründü.Park halindeki araçların, yol ve kaldırımların karla kaplanması nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarının üstünü ve iş yerlerinin önünü temizledi, bazıları ise şemsiye ile kar yağışından korunmaya çalıştı.

Kars
Kars'ta aralıklarla devam eden sağanak yerini kar yağışına bıraktı.Gece saatlerinde başlayan kar kent merkezini beyaza bürüdü. Bazı vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.Sarıkamış ilçesinde soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Tunceli
Tunceli’de de gece saatlerinde başlayan sağanak, Ovacık ve Pülümür ilçelerinde kara dönüştü.Kar yağışıyla ilçelerdeki bazı kara yollarında sürücüler ilerlemekte zorlandı.Baharın gelişiyle ilçelerdeki ormanlık alanlarda açan çiçekler de karın altında kaldı.

Ardahan

Ardahan'da dün yüksek kesimlerde başlayan kar, gece il genelinde etkili oldu.Kar yağışı ile etraf beyaza büründü.Vatandaşlardan Mustafa Deniz, "Burası Ardahan sonuçta. Beklenen bir kar. Kar berekettir." dedi.

Orta ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor

Orta ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar etkili oluyorRize, Giresun, Ordu, Bayburt ve Artvin'in yüksek kesimlerinde de soğuk hava ve kar etkili oluyor.Rize'nin yüksek rakımlı bölgelerinde dün başlayan kar aralıklarla devam ediyor.İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, İkizdere'de 29, Çamlıhemşin'de 6 ve Ardeşen'de 1 olmak üzere 36 köyle ulaşım sağlanamıyor.
Giresun İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre de merkezde 6, Alucra'da 33, Çamoluk'ta 8, Çanakçı'da 3, Dereli'de 13, Espiye'de 10, Görele'de 1, Güce'de 5, Keşap'ta 5, Piraziz'e 1, Şebinkarahisar'da 17, Tirebolu'da 3 ve Yağlıdere'de 3 olmak üzere toplam 108 köyle ulaşım sağlanaAmıyor. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.