TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk kitabı “sosyal proje”ye dönüştü

Gazeteci Müslüm Karaaslan’ın geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan ilk kitabı “Son Ay Tutulması” sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Karaaslan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenleyeceği imza günlerinde, kitabından elde edilecek tüm geliri depremzede ailelere bağışlayacak

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 11:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlk kitabı “sosyal proje”ye dönüştü

Gazeteciliğe üniversite eğitimi döneminde başlayan ve 30 yıldır aralıksız sürdüren Sürekli Basın Kartı sahibi gazeteci Müslüm Karaaslan, geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan şiir kitabı Son Ay Tutulması’nın imza günlerine devam ediyor. Daha önce iki imza günü gerçekleştiren Karaaslan, 27 Mart’ta Lefkoşa’da Deniz Plaza’da bir imza günü daha düzenleyecek.

Acılarını paylaşıyorum

Duyarlılığından dolayı Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz başta olmak üzere, emeği geçen yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Karaaslan, “Basın mensubu olarak bizlerin sadece kamuoyunu bilgilendirme, aydınlatma, bilinçlendirme görevi yok. Toplumsal statüye sahip herkesin daha farklı toplumsal sorumluluklarının da olması gerektiğini düşünenlerdenim. 6 Şubat’ta hepimizi derinden sarsan, Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olan depremle karşıya karşıya kaldık. Ne yazık ki büyük kayıplar verdik. Hayatını kaybeden yurttaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Ailelerine ve yakınlarına da başsağlığı ve sabır diliyorum!..Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Depremin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Ben de bir birey olarak depremzede ailelerimize emeğimle katkı koymak istedim.” Dedi.

Yavru Vatan’la gönül bağımız var

Geçmiş yıllarda açtığı fotoğraf sergileriyle de sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını hatırlatan Karaaslan, “1999 Marmara Depremi’nde bir basın mensubu olarak görev almış, İzmir’e dönüşte depremzede vatandaşlarımız yararına fotoğraf sergisi açmıştım. Yine bunun dışında iki ayrı fotoğraf sergisiyle daha sosyal sorumluluk projesi kapsamında yer aldım. 6 Şubat’ta yaşanan depremde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de ateş düştü ne yazık ki!.. Bir turnuva için Adıyaman’a gelen aralarında sporcu kardeşlerimiz, aileleri ve öğretmenlerinin de olduğu 35 canımızı yitirdik. Bu açıdan da Yavru Vatan’la da bir dayanışma köprüsü kurmak istedik. Mesleğimden dolayı daha önce birçok kez Kıbrıs’ta bulundum. Buradaki dostlarımızla yıllara dayanan bir gönül bağımız var.  Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Sayın Turgay Deniz, sahibi olduğu Deniz Plaza’nın kapısını imza günü için açtı. Yine Girne Belediyesi ile de görüştük. Bir aksilik olmazsa Girne’de de bir imza günü gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki ay da Almanya’nın Stuttgart kentinde sivil toplum örgütlerinin desteği ile bir etkinlik gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Duyarlı davranan herkese teşekkür ederim!..” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.