TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk Haftalara Dikkat

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2022 05:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2022 05:36

Galatasaray’ın bu akşam oynayacağı Ümraniyespor maçını oldukça kritik bir maç olarak değerlendiriyorum.

“Daha ligin başı” diyenleriniz olabilir fakat geçen yılı hatırlamak gerekir.

Geçen yıl aralık ayına geldiğimizde şampiyonluk yarışı diye bir şey kalmamıştı hatırlarsanız. Bu sebeple Galatasaray’ın ilk haftalarda işi sıkı tutması ilerleyen haftalar için kendisine büyük yarar sağlayacaktır.

İlk iki haftayı değerlendirmek gerekirse, takımda net bir organizasyon sorunu olduğunu söylemekte fayda var.

Bu durum böyle devam ettikçe en çok Okan Hoca sorgulanacaktır.

Hücumda belki de ligin en iyi kanat oyuncuları Galatasaray’da fakat birlikte organize bir şekilde rakip kaleye saldıramıyorlar. İki oyuncu arasında ufak bir iletişim problemi de olabilir.

Bireysel çabalarla takımı her hafta kurtarmaları ya da skor üretmeleri zor olacağı için; Okan Hoca’nın bu iki oyuncunun enerjisini daha organize hücum varyasyonlarına yöneltmesi gerekiyor.

İleri uçta ise Seferovic tek başına asla yeterli olmayacak. Gomis’in de yaşını düşünecek olursak Galatasaray’ın acil olarak ileri uca skor üretebilecek bir forvete ihtiyacı var. Yönetim de bunun bilincinde ki forvet arayışı devam ediyor.

Orta saha ise Galatasaray’ın kağıt üstünde en üstün olduğu alanlardan bir tanesi. Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjo ve Lukas Torreira çok üst düzey oyuncular fakat üçünün yan yana oynayabilmesi biraz zor görünüyor.

İlk iki maçta anladık ki Okan Hoca Fredrik Midtsjo’yu takıma monte etmek istiyor. Oliveira’nın formsuz görüntüsü ise Torreira’ya yol açabilir.

Torreira’yı daha bir maçta kısa bir süre görebildik. İlerleyen haftalarda net olarak nasıl bir katkı vereceğini göreceğiz.

Savunma ise en yetersiz alanlardan bir tanesi. Çünkü Abdülkerim iyi bir oyuncu olsa da daha büyük takım oyuncusu seviyesine çıkabilmiş değil. Son maçtaki hatası da bunun en büyük göstergesi oldu.

Takımı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde ise yan yana oynama alışkanlığı olmayan oyunculardan oluşan bir takım olduğu için; Trabzonspor da puan kaybetmeden devam ettiği için kötü oyun olsa da bir şekilde maçların kazanılması gerekiyor.

Yani takımın oturma sürecinde de galibiyetlerin alınması gerekiyor. Yoksa bir anda şampiyonluk yarışından geride kalabilirsiniz.

Ümraniyespor ligin dirençli ekiplerinden bir tanesi. Fenerbahçe maçındaki ciddiyetleri Galatasaray maçına da aynı ciddiyetle çıkacaklarına göstergesi.

O yüzden dikkatli olunmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.