TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ildır’da gezilecek yerler

Tatil cenneti Çeşme’ye bağlı Ildır’da gezilecek yerler nereler? Ildır’da tarihi gezi. Ildır’a nasıl gidilir? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 10:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ildır’da gezilecek yerler

Çeşme’nin gözde yerleşim yerlerinden biri olan Ildır, yaz sezonu başta olmak üzere, yılın hemen her dönemi pek çok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Tertemiz koyları ile tam bir tatil cenneti olan Ildır’da gezilecek yerler denildiğinde pek çok farklı seçenek karşımıza çıkıyor. Ildır’da nereler gezilir, haberimizin devamında sizin için listeledik.

Ildır’da gezilecek başlıca yerler nereler?

Deniz, kum, güneş üçlüsünün aranan lokasyonlarından biri olan ve yalnızca İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin önde gelen tatil noktaları arasında yer alan Ildır’da gezilecek antik kentler de bulunuyor. Hatta bölge adını da bir antik kent olan Erythrai’den alıyor. Ildır’da gezilecek başlıca yerlere birlikte göz atalım.

Erythrai antik kentik

Erythrai Antik Kenti

Bölgeye adını veren Erythrai Antik Kenti, toprağının kırmızı renginden dolayı “Kızıl Kent” olarak da tanınıyordu. Yapılan arkeolojik çalışmalardan çıkan sonuçlara göre buradaki ilk yerleşimlerin Tunç Çağı’na dayandığı anlaşılmıştır. Erythrai ilk yıllarında bir kral tarafından yönetilirken ilerleyen dönemlerde ise kral soyundan gelen fakat halk tarafından seçilen Vasileuslar tarafından yönetildi. Günümüzde çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Erythrai Antik Kenti, tarihi önemi dışında denize olan kıyısı ile de ziyaretçilerine masmavi bir manzara sunuyor.

Athena Tapınağı

Ildır’ın merkezine yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme yolu uzaklığında bulunan Athena Tapınağı, günümüzde önemli ölçüde yıkılmış durumdadır. Bunun sebebi ise geçmişte yaşanan yıkıcı bir depremdir. Ancak yine de özellikle yaz aylarında pek çok turistin uğrak noktası olmaktadır.

Ildır Antik Kilisesi

Özellikle günbatımını izlemek isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir tepede yer alan Ildır Antik Kilisesi, güncel olarak yıkık bir durumdadır. Yine de özellikle tarihe ilgisi olan kişiler tarafından ziyaret edilmektedir.

Ildır’a nasıl gidilir?

İzmir içerisinden ve şehir dışından Ildır’a seyahat etmek isteyen kişiler için birçok ulaşım seçeneği bulunuyor. İzmir otobüs terminalinde Ildır’a direk olarak yolculuk yapılmasını sağlayan araçlar yer alıyor. Bunun yanı sıra İzmir Fahrettin Altay bölgesinden Çeşme dolmuşları da Ildır’a gitmek için sıklıkla tercih ediliyor. Özel araçla gidecek kişiler için ise iki alternatif mevcut. Bunlardan birincisi eski yol olarak bilinen Urla – İçmeler – İYTE yolu üzerinden gidiş, bir diğeri ise otoban kullanarak Çeşme yönüne ilerlemek.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sakin Şehir Sığacık’ta gezilecek yerler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.