TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlber Ortaylı’dan kira çıkışı!

Türkiye’nin tanınan tarih profesörü İlber Ortaylı, İstanbul’daki ev kiraları ile ilgili oldukça düşündürücü bir tespitte bulundu

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlber Ortaylı’dan kira çıkışı!

Türkiye’nin tanınan bilim insanlarından Prof. Dr. İlber Ortaylı İstanbul’daki ev kiralarıyla ilgili yaptığı konuşmayla gündem oldu.

Kafa TV isimli sosyal medya kanalında gazeteci Candaş Tolga Işık’ın sorularını cevaplayan Prof. Dr. İlber Ortaylı İstanbul orta sınıf bir ailenin ödemesi gereken 25 bin TL’lik kira fiyatları hakkında konuştu.

Candaş Tolga Işık “Ataşehir’de 25 bin TL olmuş ev kiraları” derken İlber Ortaylı “O parayı vermem. O eve İtalya'da 25 bin lira ödemiyorsunuz.'' İfadelerini kullandı.

Ortaylı konuşmasında şunları söyledi:

Benim oturduğum yerde de öyle bahsediyor. Vermem çünkü 25 bin lira o eve İtalya’da ödemiyorsunuz. 25 Bin lira kira ile Viyana’da böyle parlak semtler var orada 4 metre tavanlı yerde oturursun. Bu kadar açık verilmez.

ilber-ortayli2

Ortaylı şöyle konuştu:

Ataşehir'de 25 bin lira olmuş ev kiraları... Vermem. Vermem çünkü öyle bir eve İtalya'da dahi ödemiyorsunuz. 25 bin lira kira ile Viyana'da Kaiser Franz Joseph zamanından (1830-1916) kalma böyle parlak semtler var, 4 metre tavanlı yerde oturursunuz, bu kadar açık. Verilmez. Senin 25 bin lira 26 bin lira dediğin yerler gözümüzün önünde aslında orta sınıf konutları... 120 metrekarelik 2 çocuklu bir aile için bunlar. Bu kadar fiyat verilmez pahalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.