TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘İkinci tur’un faturası öğrencilere kesildi

Seçimin 2'nci tura kalmasının faturası, fahiş bilet fiyatları nedeniyle öğrencilere kesildi. Eğitim, maddi yetersizlik, gelecek üçgeni arasında kalan gençlere bir masraf daha çıktı

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘İkinci tur’un faturası öğrencilere kesildi

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Türkiye, ülkenin 13. Cumhurbaşkanı için 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

İlk turda, Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan 49,52, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 oranında oy alarak 2. turda yarışacak isimler olmuşlardı.

İlk seçim bitmesine rağmen ülkedeki seçim atmosferi dağılmazken ilk turda bitmeyen seçimin en büyük faturalarından biri de öğrencilere kesildi.

Eğitim için farklı kentlerde yaşayan binlerce üniversite öğrencisi, ciddi bir maddi yükün altında kaldı. İlk turda oy kullanabilmek için yüzlerce lira masraf yapan gençlerin, 2. turda da oy kullanabilmelerinin tek yolu ya eğitimden uzak kalmak ya da fahiş fiyatlı biletlerden almak. Eğitim, maddi yetersizlik ve gelecek üçgeni arasında sıkışan gençler, 2. turda oy kullanma oranlarının düşebileceğini belirtti.

9225809531657263896 (ft)

DURAN: YAKLAŞIK BİN 800 LİRA MASRAF OLACAKTI

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olan ancak ikameti İzmir’de bulunan Sıla Duran, maddi yük nedeniyle okula dönmediğin ve bu durumun olumsuz etkileri olduğunu belirterek, “Ben 14 Mayıs’ta oy kullanmak için İzmir’e geldim ama seçimin ikinci tura kalması nedeniyle okula dönemedim. İzmir’de kalmak zorunda kaldım. Benim derslerim online ama sonuçta İstanbul’da bir hayatım var. Okulda takip etmem gereken dersler ve sunumlarım var. Seçim ikinci tura kaldığı için İzmir’de kalmak zorunda kaldım. Çünkü gidip dönmek benim için maddi açıdan büyük yük olacaktı. Ben de kalmayı seçtim. Eğer gidip gelseydim yaklaşık bin 800 liraya mal olacaktı bana. Hem maddi anlamda hem de sosyal hayat ve eğitim açısından baya bir sıkıntıya soktu bu durum beni” dedi.

AKKUŞ: BİLET FİYATLARI YÜZÜNDEN OY KULLANMAYACAK ARKADAŞLARIM VAR

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrencisi olan ve Mersin Tarsus’ta ikamet eden Salim Akkuş da, 14 Mayıs’ta oy kullanmak için gittiği Mersin’de maddi koşullar nedeniyle kalmak zorunda olduğunu ifade ederek, “14 Mayıs’ta oy kullanmak için Tarsus’a geldim ve İzmir’e dönemedim. Çünkü biletler çok pahalı. Otobüs, uçak… Aşırı pahalı. İkinci turda da oy kullanabilmek için iki haftamı eğitimden uzak geçiriyorum. Eğer gidip gelseydim otobüs bile kullansam bana masrafı yaklaşık bin lira olurdu. Askıda bilet vardı ama ben başvuruda bulunmadım. Çünkü daha çok ihtiyacı olan arkadaşlarımızın başvurması daha uygun olur diye düşündüm. Mesela Ege Üniversitesi'nde okuyup bilet fiyatları yüzünden oy kullanmaya gelmeyen ve gelemeyecek olan arkadaşlarımız var ve bir çoğumuzun askıda bilet uygulamasından bile haberimiz yoktu” diye konuştu.

0x0-1652603287461 (ft)

“OY DÜŞMESİ YAŞANABİLİR”

Yeditepe Üniversitesi’nde öğrenci olan ve ikameti İzmir’de olan Y.Ö., bilet fiyatlarının oy kullanma oranlarında düşüşe neden olabileceğine dikkat çekerek, “Ben 14 Mayıs’ta oy kullanmak için İzmir’e geldim. Millet İttifakı’nın bilet projesi vardı. Biletlerimden birini o projeyle karşıladılar. Oy kullandıktan sonra İstanbul’a geri döndüm. 28 Mayıs’ta oy kullanmak için yeniden İzmir’e döneceğim ve bunun bana maddi yükü en azından 500 lira olacak. Bu da en uygun olanlardan biri. Ama böyle ciddi bir durum olduğu için gözden çıkarıyorum. Ben oy kullanmaya gideceğim bu konu yüzünden oy düşmesi yaşanabilir. Yurtta yaşayan arkadaşlarımız ikametlerini aldırdılar ama benim gibi aldıramayanlar var. Birçoğu gidecek ama gidemeyen birçok kesim de var. Geleceğimiz için çoğunlukla gelme taraftarıyız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.