TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkinci turda başka yerde oy kullanılır mı?

Seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre ikinci tura kalmasına kesin gözüyle bakılırken vatandaşlar seçim kuralları hakkında sorular sormaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 12:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İkinci turda başka yerde oy kullanılır mı?

KEMAL ÖZKURT
Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun resmi olmayan sonuçlarına göre 14 Mayıs genel seçimlerinin ikinci tura kalmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. YSK'nın seçim takvim sürecinin başlamasıyla birlikte vatandaşların merak ettiği konulardan biri de ilk turda oy kullandıkları yerler dışında farklı adreslerde oy kullanıp kullanamayacağı sorusu oluyor.

YENİ SEÇMEN KAĞIDI ALMAM GEREKİR Mİ?
YSK'nın seçimlerden önce yayınladığı seçim takviminde seçimlerin ikinci tura kalması halinde yeni bir seçmen kağıdı çıkarmayacağını açıklamıştı. Buna göre, kesin gözüyle bakılan 14 Mayıs seçimlerinin ikinci tura kalması dahilinde seçmenler, ikinci turda da oylarını ilk turda kullandıkları sandıklarda kullanacak.

İKİNCİ TURDA ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLİR Mİ?
YSK seçim öncesi için adres değişikliği için son gün olarak 17 Mart 2023 tarihini belirlemişti. Bu açıklamaya göre seçimlerin ikinci tura kalması dahilinde  seçmenler ilk yurtda oy kullandıkları adreste gözükecek, adres değişikliği yapamayacak ve farklı yerlerde oy kullanamayacaklar.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.