TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkinci tura 4 gün kaldı! YSK takvimi işlemeye başladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki adayın yarışacağı 28 Mayıs ikinci tur seçimleri için YSK takvimi işliyor

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 09:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İkinci tura 4 gün kaldı! YSK takvimi işlemeye başladı

KEMAL ÖZKURT

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı genel seçimleri adayların yeterli oy çokluğuna ulaşamamasından dolayı ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan ikinci tur seçimeleri için geri sayım başladı. Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu yarışta seçim takvimi işlemeye başladı. 

SEÇİM YASAKLARI 27 MAYIS'TA BAŞLIYOR
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan takvime göre; 24 Mayıs'ta yurt dışında oy verme işlemi sona erecek, adaylar Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. Üç gün sürecek propaganda süreci 27 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de seçim yasaklarının başlamasıyla sona erecek. 28 Mayıs Pazar gün sabah saat 08.00'de başlayacak oy verme süreci 17.00'de sona erecek. 

29 MAYIS'TA GEÇİCİ SONUÇ AÇIKLANACAK
YSK seçim takviminde yer alan bilgilere göre 29 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları ilan edilecek. Geçici sonuçlara yapılan itiraz süreci ise şu şekilde işleyecek;
Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz süresi aynı gün 17.00’de sona erecek ve yapılan itirazlar ilçe seçim kurullarınca en geç 23.59’a kadar karara bağlanacak. 30 Mayıs: İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı, il seçim kurullarına yapılacak itiraz süreci saat 17.00’de sona erecek ve en geç saat 23.59’a kadar karara bağlanacak.31 Mayıs: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı, YSK’ye yapılacak itiraz süresi sona erecek.

KESİN SONUÇ 1 HAZİRAN'DA 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılan itirazların ardından YSK tarafından 1 Haziran'da karara bağlanacak ve kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

28 Mayıs'ta yapılacak ikinci oylamada, yurt içi ve yurt dışında kayıtlı 64 milyondan fazla seçmene, ilk turun ardından yurt içinde 18 yaşını dolduran ve seçmen olmaya hak kazanan 47 bin 523 genç daha eklenecek.  
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.