TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki mitinge ev sahipliği yapacak… İzmir’de ‘tarihi’ hafta sonu

Türkiye yüzyılın seçimine hazırlanırken, seçime iki hafta kala İzmir’de üst üste iki gün Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu miting düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 08:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İki mitinge ev sahipliği yapacak… İzmir’de ‘tarihi’ hafta sonu

TENZİLE AŞÇI

Türkiye “yüzyılın seçimi” olarak adlandırılan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve28. Dönem Milletvekilliği seçimi için geri sayarken İzmir, bu hafta sonu 2 önemli mitinge ev sahipliği yapacak.

Kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı seçimi için en güçlü iki aday olarak görülen mevcut Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birer gün arayla İzmir’de miting düzenleyecek.

29 NİSAN’DA ERDOĞAN GELECEK

İzmir ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı misafir edecek. Erdoğan, İzmir ziyareti kapsamında mitingin yanı sıra bazı açılışları da gerçekleştirecek.

akp-li-gebze-belediyesi-erdogan-in-mitingi-icin-yazi-gonderdi-tum-personelimiz-eksiksiz-katilsin-1047776-5

17 Şubat tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan ancak 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle ertelenen İktisat Kongre açılışını yapacak olan Erdoğan, İzmir programı kapsamında ayrıca açılışı daha önce birçok kez ertelenen Bayraklı Şehir Hastanesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek “kültür kompleksi” haline getirilen tarihi Tekel Fabrikası'nın açılışını gerçekleştirecek.

Erdoğan’ın 29 Nisan Cumartesi saat 15.00’te Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek programda, birçok açılışı aynı anda yapacağı ifade edilirken Şehir Hastanesi’ne canlı bağlantı yapılacağı belirtildi.

Erdoğan’ın miting sonrasında ise Konak’ta bulunan İktisat Kongresi Binası’na geçeceği öğrenildi.

30 NİSAN’DA KILIÇDAROĞLU GELECEK

İzmir, Erdoğan’ın ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu misafir edecek. 30 Nisan Pazar günü Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirecek mitingde Kılıçdaroğlu’na 6’lı masanın diğer liderleri olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Bakanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saat Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu eşlik edecek.

kilicdaroglu-miting

Mitinge ayrıca, daha önce Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı aday adayları arasında ismi geçen ancak daha sonra Cumhurbaşkanı yardımcıları olmalarına karar verilen Ankara Büyükşehir Belediye Bakanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da gelerek Kılıçdaroğlu’na destek verecek.

Pazar günü gerçekleştirilecek mitingde rekor katılım için CHP İzmir İl Başkanlığı’nın çalışmaları tam gaz devam ederken Kılıçdaroğlu’nun mevcut programında sadece mitingin olduğu ancak net programının ve başka programlara katılıp katılmayacağının henüz netleşmediği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.