TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki belediyede grev sesleri: “Bıçak kemikte!”

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Konak ve Karabağlar belediyelerinde tıkanan TİS sürecine ilişkin açıklama yaptı. 23 Aralık’ta belediye binalarına grev kararını asacaklarını duyuran sendika, belediye başkanlarını müzakere masasına davet etti

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2022 09:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İki belediyede grev sesleri: “Bıçak kemikte!”

ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’in iki CHP’li belediyesi Konak ve Karabağlar’da DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ise SODEMSEN ve belediye yetkilileri ile 7 Eylül’den beri süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. DİSK tarafından Konak Belediyesi Merbel A.Ş ve Karabağlar Karbel A.Ş ile yürütülen TİS görüşmelerine dair bir açıklama yapıldı. Düzenlenen basın toplantısında Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras’ın okuduğu açıklamada sendika tarafından yapılan çağrıya destek verilmesi vurgulanırken aksi takdirde 23 Aralık’ta grev kararlarını belediyelere asacakları belirtildi. Toplantıda yapılan açıklamada belediye başkanları müzakere masasına davet edildi. Tüm bu süre içinde görüşmelerden sonuç alınamazsa işçiler 16 Ocak’ta Konak ve Karabağlar’da iş bırakacak.

BİR İLERLEME KAYDEDEMEDİK

Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, “Sendikamız ile Konak Belediyesi Merbel A.Ş ve Karabağlar Belediyesi Karbel AŞ. arasında 7 Eylül 2022 tarihinde başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamamıştır. Merbel A.Ş’ de bin 377 üyemizi kapsayan Toplu İş Sözleşmemizde birçok ekonomik, sosyal ve idari içerikli maddelerimizi karşılıklı mutabakat ile geçtik, ancak Karbel AŞ’de 891 üyemizi kapsayan Toplu İş Sözleşmemizdeki görüşmelerimizde böyle bir ilerleme kaydedemedik. İlk 60 günlük süreci ve resmi arabulucu sürecini tamamlayarak, 28 Kasım tarihinde ikinci 60 günlük süreye, yani grev ilanı ve kararı uygulama sürecine başlamış olduk. Bugün itibariyle ikinci altmış günlük sürenin 23. gününe girdik” dedi.

GREV KARARI BELEDİYELERE ASILACAK

Alınan grev kararını 23 Aralık Cuma günü belediyelere asacaklarını dile getiren Aras, “Toplu İş Sözleşmemizde başlangıç tarihinden bugüne kadar tam 105 gün geçmiştir. Bizler DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube Yönetimi ve temsilcileri olarak olabildiğince sorumlu davrandığımızı düşünüyoruz. Aynı sorumlu davranışı gerek SODEMSEN yetkilileri, gerekse belediye başkanlığımızdan bekliyoruz. Her iki belediye yetkililerinden de çağrımıza yanıt verilmesini, verilmediği ve anlaşma sağlanamadığı takdirde, gerek Konak, gerekse Karabağlar çalışanı tüm üyelerimizle birlikte 23 Aralık 2022 tarihinde kitlesel olarak grev kararlarımızı belediyelerimize asacağız” ifadelerini kullandı.

BIÇAK KEMİKTE!

“Bizler Konak ve Karabağlar çalışanı olarak Belediyelerin halka yansıyan yüzleriyiz!” diyen Aras, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İlçemizin çehresini değiştirip, güzelleştiren, parklarını yeşillendirip, yaşam alanları hazırlayan, spor ve sağlık hizmeti verip; kültür etkinlikleri yapan, semt evleri, sosyal hizmet alanlarıyla, can dostların canına can katan, ilçemizin temizliği ile gurur duyulan, kısacası doğumdan ölüme hizmet üreten Konak ve Karabağlar Belediyesi işçileriyiz. “Genel-İş derler bize Kent yaşar ellerimizde” diyen GENEL-İş’ çileriz biz ve bu kenti ellerimizle yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. 2004 yılından bu yana 9 dönemdir tırnaklarımızla kazıyarak kazandığımız Toplu İş Sözleşmemizden asla vazgeçmiyoruz. 18 yıllık işyerleri olarak taleplerimizin haklı olduğunu biliyor ve karşılanmasını istiyoruz. Yıllardır bu belediyelerde emek ve özveri ile canla başla çalışan tüm üyelerimizin, her geçen gün enflasyon karşısında eriyen maaşlarının daha fazla erimemesi için Belediye Başkanlarımızı müzakere masasına davet ediyoruz. Toplu iş sözleşmemizin masada en iyi şekilde biteceğine inanan üyelerimizle, anlaşma masada bitmezse sokaktan kaçmadan, sendikasının alacağı karar doğrultusunda eylem ve etkinliklere riayet ederek, birlikte başaracağımıza olan inancımızla diyoruz ki; Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz. İşte tam da bu yüzden bıçak kemikte. Eti geçti, duydun mu? Bıçak kemikte. Duymadınsa duy artık Behey Allah’ın kulu, bıçak kemikte.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.