TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HİPDER: “İzmir’de böyle saldırılar yok”

HİPDER gönüllüleri, Birinci Sayfa programının konuğu oldu. Konya’daki hayvana yönelik saldırıları gündeme alan HİPDER, yerel yönetimlere seslenerek kısırlaştırma seferberliğine dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2022 11:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HİPDER: “İzmir’de  böyle saldırılar yok”

VEDAT ARAZ

Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) Kurucu Başkanı Funda Bonomo ve HİPDER Genel Koordinatörü Melih Kangaloğlu, Sultan Gümüş Kaya İle Birinci Sayfa programının konuğu oldu. Konya Hayvan Barınağı’nda bir görevlinin kürekle köpekleri öldürmesi kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken, HİPDER, yaşanan saldırıya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İzmir’deki hayvan barınaklarında böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden Funda Bonomo, “Çok şükür ki İzmir’de böyle saldırılar yok… Diğer şehirlerde ise barınaklardaki yetkililerin hayvan severlerden oluşması gerekiyor” dedi.

BONOMO: “KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ”

“Bu ne ilkti ne de bu zihniyetle devam edildiği sürece son olacak” diyen Bonomo, “Biz artık bu zihniyetin son bulmasını, sokak hayvanı sorununun değil, sokak hayvanlarının sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Hayvanları bakımevlerine hapsetmenin çözüm olmadığını, tüm Türkiye’de kısırlaştırma seferberliği ile hepsinin düzenli bir şekilde kısırlaştırılarak kontrol altına alınması gerektiğini defalarca söyledik. Ama ne yazık ki görevini yapmayan yerel yönetimlerin vebalini yine zavallı masum hayvanlar çekti” cümlelerine yer verdi.

Öte yandan, İzmir’deki hayvan barınaklarının ise tehlike yaratmadığını söyleyen Funda Bonomo, “Çok şükür ki İzmir’de böyle saldırılar yok… Diğer şehirlerde ise barınaklardaki yetkililerin hayvan severlerden oluşması gerekiyor” dedi.

BUNUN HESABINI VERMELİ

Melih Kangaloğlu da “Kim bilir kaç can bu şekilde işkence ile katledilip yok edilmiştir. Kulağı küpeli sağlıklı köpeklerin bakımevinde ne işleri var? 5199 sayılı yasa gereği, kısırlaştırılıp aşılanan hayvanlar bulundukları ortama geri bırakılır. Peki, kulağı küpeli, açlıktan bir deri bir kemik kalmış iki köpeğin yine kulağı küpeli başka bir köpeği parçalayarak yemelerini ve açlıktan ceset başında birbirleri ile kavgalarını nasıl açıklayacaklar? Kulağı küpeli köpeklerin bakımevinde neden tutulduğunu nasıl açıklayacaklar? 5199 Sayılı Kanunun yüklediği görevi kötüye kullandılar. Sadece videoya yansıyan 2 kişi değil, o zavallı hayvanların bu vahşeti yaşamasına sebep olan, buna göz yuman, gerekli denetimi yapmayarak izin veren her kim varsa, bunun hesabını vermeli” eleştirisinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.