TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her 10 kişiden 8’i ekonomi ‘kötü’ diyor

Yayınlanan bir araştırma sonucuna göre ekonominin güncel gidişatını ‘Çok kötü’ ya da ‘Kötü’ olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 81

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 12:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Her 10 kişiden 8’i ekonomi ‘kötü’ diyor

İstanbul Ekonomi Araştırma platformu, ‘Türkiye Raporu’nu yayınladı. 4-11 Ağustos 2023 tarihlerinde Türkiye çapında 26 ilde 2000 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucuna göre, Ağustos ayında ekonominin güncel gidişatını ‘Çok kötü’ ya da ‘Kötü’ olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 81. Yani her 10 katılımcıdan yaklaşık 8’i ekonominin durumunu olumsuz görüyor.

Araştırmada yer alan bilgiler şöyle: “Yaz ayları sona erdi. Okulların açılması, yaklaşan kış, geçim sıkıntısı içerisindeki toplum için yeni masraf kalemleri doğuracak. Diğer yandan, enflasyon ise önümüzdeki dönemlerde düşeceğe benzemiyor. TÜİK, ağustos ayında yıllık bazda enflasyonu yüzde 58,94 olarak açıkladı. ENAG ise, yıllık bazda enflasyonun yüzde 128,05 olduğunu paylaştı. Bu iklimde, Türkiye Raporu olarak toplumdaki ekonomi algısını ölçmeye devam ediyoruz.”

ÖĞRENCİLER VE ÜCRETLİ ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI…

Verilen bilgilere göre; Ağustos ayında ekonominin güncel gidişatını ‘Çok kötü’ ya da ‘Kötü’ olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 81. Bir başka deyişle her 10 katılımcıdan yaklaşık 8’i ekonominin durumunu olumsuz görüyor. Yüzde 12’lik kesim ekonomik durumun ‘ne iyi ne kötü’ olduğunu düşünüyor. Ekonominin güncel durumunu ‘iyi’ ya da ‘çok iyi’ olarak değerlendirenlerin oranı ise yüzde 7. Ekonominin güncel durumunun çok kötü / kötü olduğunu düşünenlerin oranı geçtiğimiz aya göre 9 puan arttı. Olumsuz görüşlerin oranında mayıs ayından bu yana yükseliş var. Çalışma gruplarına baktığımızda, ekonominin güncel durumunu olumsuz görenlerin en büyük çoğunluğu oluşturduğu gruplar öğrenciler ve ücretli özel sektör çalışanları.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türkiye ekonomisine uluslararası tahmin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.