TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem orman hem zeytinlik… İzmir’in ‘Maldivler’ine komşu ‘jeotermal’ proje!

İzmir’in en önemli tatil lokasyonlarından olan Dikili ilçesinde Bademli Mahallesi’nde bulunan 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'nda kalan ve İzmir’in Maldivleri olarak bilinen Killik Koyu’na komşu jeotermal projesi için harekete geçildi. Proje alanı ayrıca ormanlık alan içinde bulunurken sondaj bölgelerinden biri de zeytinlikte bulunuyor

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 09:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hem orman hem zeytinlik… İzmir’in ‘Maldivler’ine komşu ‘jeotermal’ proje!

İzmir’in ilk mavi bayraklı plajının bulunduğu Dikili’deki maden projelerinin yanına jeotermal projeleri de artarken jeotermal arama projelerine bir yenisinin daha eklenmesi için harekete geçildi.

Üç-As Akaryakıt Nakliye İnşaat Tarım Turizm Taahhüt ve İthalat İhracat San. Tic. Ltd. Şti., ilçenin cennet koylarının bulunduğu Bademli Mahallesinde “Jeotermal Kaynak Arama” çalışması yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.

Proje kapsamında toplamda 2 bin 423hektarık ruhsat sahasında 4 adet sondaj kuyusu açılarak çalışma yapılacak.

Proje kapsamında her bir sondajın büyüklüğü 400 metrekare olmak üzere toplam çalışma alanı bin 600 metrekare büyüklüğünde olacak. Sondaj derinlikleri ise 650 metre dolayında olacak.

projealanimesafe

HEM ZEYTİNLİK HE ORMAN

Proje doyasında dikkat çeken hususlar ise kira sözleşmesiyle çalışma yapılan birinci sondaj alanının “zeytinli tarla vasıflı” ve sondaj alanları tamamının 1/100.000 Ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planında ise “orman alanı” içerisinde kalması oldu.

KORUMA BÖLGESİNE KOMŞU

Proje dosyasında verilen konuma göre; 4 milyon 325 bin liraya mal olması beklenen projede, ruhsat ve sondaj alanları, ilçenin en önemli koylarından, İzmir’in Maldivleri olarak bilinen 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'nda kalan Killik Koyu’na da komşu durumunda.

TATİL KÖYÜNE YÜRÜME MESAFESİ

Proje raporunda yer alan bilgilere göre; sondaj alanları sosyal hayatın ve konutların yanı başında konumlanırken konuya ilişkin raporda şu ifadelere yer verildi; “1.Sondaj arama alanına en yakın yapı yaklaşık 55 m kuzeydoğusunda bulunan hane, 65 m kuzeydoğusunda bulunan restoran, 96 m doğusunda bulunan yapı, 128 m güneybatısında bulunan yapı ve 145 m kuzeybatısında bulunan tatil köyüdür. 2.Sondaj arama alanına en yakın yapı yaklaşık 50 m güneydoğusunda bulunan hane, 80 m güneydoğusunda bulunan restoran ve 116 m güneydoğusunda bulunan yapıdır. 3. Sondaj alanına en yakın yapı ise 120 m kuzeybatısında bulunan gemi gözetleme kulesi ve 145 m batısında bulunan hanedir. 4. Sondaj arama alanına en yakın yapı yaklaşık 105 m kuzeybatısında bulunan gemi gözetleme kulesidir.”

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir'in sıfır karbon hedefindeki üs için proje tamam

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.