TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Bakanlar istifa etti

Geçici Bakanlar Kurulu'nda yer alan 2 HDP'li Bakan olan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan istifa etti

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2015 08:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP’li Bakanlar istifa etti

Başbakan Davutoğlu, seçim hükümetinde yer alan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın istifalarını kabul etti. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, basın açıklaması yaparak istifalarının sebebini açıkladılar.

7 Haziran seçimlerinde halkların, tüm sorunların çözümü için TBMM çatısı altında tüm sorunların çözülmesi görev ve sorumluluğunu tanımladığını belirten Ali Haydar Koca, hem bu mesajların hayata geçmesi hem de yeni dönemde bir Koalisyon hükümetinin kurulması, 7 Haziran seçimleri ile birlikte zorunlu bir gereklilik olarak ortaya çıktığını ifade etti.

AK Parti’ye eleştiri de bulunan Konca, “Bugüne kadar demokrasiyi sandık olarak tanımlayan, tüm anti demokratik uygulamalarını da millet iradesine dayayan Saray ve talimatlandırdığı AKP, 8 Haziran’dan itibaren 7 Haziran seçim sonuçlarına karşı tüm kamuoyunun gözleri önünde bir Savaş ve Darbe konseptini devreye koymuşlardır. Seçim öncesinde Saray tarafından tekmelenen Çözüm Masası seçimden sonra tamamen devrilmiş, 90’lı yılları aşan, OHAL-Sıkıyönetim dönemlerini bile aratan bir Savaş konsepti maalesef devreye konmuştur. Savaşın daha çok boyutlandırılarak sürdürüleceği mesajı Saray ve AKP yetkilileri tarafından ifade edilmektedir” dedi.

YÜZDE 13’LÜK OYUN TEMSİLİ HATIRLATMASI

Seçim Hükümeti’ne dahil olma sebeplerini anlatan Konca, “Seçim Hükümeti’ne dahiliyetimizi AKP’nin tüm bu darbeci savaş uygulamalarına karşı Kabinede mücadele ve teşhir etme amacımızı, halkımızdan aldığımız yüzde 13,1’lik oy ve anayasal gereklilik olarak bugün bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bugüne kadar Kabinede AKP hükümetinin tüm Darbe ve Savaş pratiğine karşı, parti ilkelerimiz ve halkımızın değerleri doğrultusunda karşı koyduk. Müstafi bir hükümetin, seçim kabinesinin iradesini gasp eden ‘Savaş Tezkeresi’ne gayri hukuki olarak TBMM’ye sevk edilmesine karşı çıktık” diye konuştu.

“PARTİMİZLE İSTİŞARE EDEREK İSTİFA ETTİK”

Konca konuşmasını şöyle tamamladı;

“Bizler Barış, Demokrasi, Eşitlik, Özgürlük ve Adalet mücadelesinin bir parçası olarak, partimizin verdiği görev doğrultusunda Bakanlık görevini bugüne kadar ifa ettik. Geldiğimiz aşamada teşhir olmuş, maskesi düşmüş, gerçek yüzü tüm halklarımız tarafından görülmüş savaştan beslenen, bırakın insan yaşamını Varto örneğinde olduğu gibi mezarlıkları, camii ve cemevlerini harabeye çeviren, bebek ve çocuk katlini bile meşrulaştırmaya çalışan taraflı, bağımlı ve Saray güdümlü AKP’nin seçim hükümetinden çekiliyoruz. İki bakan olarak partimizin yetkili organlarıyla yürüttüğümüz istişare doğrultusunda istifa ettik. AKP’nin sonunun yaklaştığı bugünlerde halkımızla birlikte yürüttüğümüz mücadele saflarında 1 Kasım seçimlerine hazırlanıyoruz. 7 Haziran’da Başkan yaptırmadığımızı, 1 Kasım’da tekrar Başkan yaptırmayacağız. 7 Haziran’da iktidarını sarstığımız AKP zihniyetini 1 Kasım’da iktidardan alacağız. Tüm halkımızı ve demokratik kamuoyunu Barışın etrafında kenetlenmeye, demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.” (İHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.