TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hazır giyim sektörü ve tedarikçileri İzmir’de buluştu

Fuar İzmir’de iki fuar heyecanı birden yaşanıyor. 12-15 Ekim 2022 tarihlerinde açık kalacak olan ve sektöre güçlü bir ticaret kapısı açacak fuarlarda; birçok ürün ve makine de Türkiye’de ilk kez Fuar İzmir’de görücüye çıkacak

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 10:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hazır giyim sektörü ve tedarikçileri İzmir’de buluştu

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Hazır giyim sektörünü buluşturan Fashion Prime Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ve Fashion Tech Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri fuarları, Fuar İzmir’de düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. İki holde toplam 50 bin metrekare alanda düzenlenen fuarlara, 430’un üzerinde marka katılım gösterirken dünyanın dört bir yanındaki 50 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden 20 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK

Fuarların açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, fuarların, Fuar İzmir’de hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak fuarcılığın birçok sektöre nasıl katkılar sağladığının bilinciyle hareket ediyoruz. Yatırımların geri dönüş süresinin uzaması ve düşen karlılıklar nedeniyle üretim tesislerini kapatan yatırımcılar var. Bunu duyuyoruz, bu çok üzücü. Fuarlar, sektörlere gelecek için umut vermesi anlamında bizlere ilham veriyor. Ziyaretçiler, değişimin dinamiklerini yakından gözleme, yenilikleri görme ve ticari iş birlikleri yapma şansı buluyorlar bu fuarlarda. Bu iki fuarın da sektör profesyonellerine önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Biz de bu ve diğer projelere Büyükşehir olarak destek olacağız ve destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

ULUSLARARASI UNVANI ALACAK

Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım ise yaptığı konuşmada, “Fuarların, büyüme potansiyeli olan bir sektörde katalizör etkisi yaratacağını düşünüyorum. Fashion Prime düzenlendiği ilk yıldan beri büyüyen, etkisini güçlendiren bir yapı. Fashion Tech Fuarıyla da güçlerini birleştirdi. Fuarların, yakın zamanda uluslararası unvanı alarak Avrupa’daki önemli etkinliklerden biri olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HER GEÇEN YIL BÜYÜYORUZ

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ise fuarların, ticareti geliştirmede ve faydası olduğuna inandıkları etkinliklerin başında geldiğini belirterek, “İki fuarın aynı tarihlerde gerçekleştirilecek olması gerçekten fuarlara ivme kazandırmaktadır. Bu fuarlarda, yeni teknolojiler, yeni koleksiyonlar sergilenmektedir. Ziyaretçiler, yeni teknolojileri burada inceleyebilirler. Gerçekleşecek söyleşilerde Türkiye hazır giyiminin önemini konuşulacak. Konfeksiyon ve tekstil sektörümüz ihracatta geçen yıl rekorlara imza attı. Katma değerli ürünler üreterek bu çıtayı daha yükseğe çıkaracağımıza inancımız sonsuzdur. İki fuarın da sektörümüze faydalı olacağına inanmaktayız. Fuarlarımız her geçen yıl büyümekte ve bizim de dileğimiz bu iki fuarın birlikte büyümesi” ifadelerini kullandı.

İHRACATTA 3’ÜNCÜ SIRADA

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş da tekstil ve hazırgiyim sektörünün, bu kötü ortamda bile iyi ihracat rakamlarıyla karşılarına çıktığının altını çizerek şunları kaydetti: “9 aylık rakamlarda geçen yıla göre yüzde 10 artışla, 19 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi. Bu kapsamda, otomotiv ve kimya sektörünün arkasından 3’üncü sırada yer alıyor. Hazır giyim gelişmekte olan ülkelerin iş gücüne katkısı, düşük sermayeyle kurulması açısından Türkiye için vazgeçilmez bir sektör. Bu anlamda ihracat çok önemli. Fuarlar da ihracata katkı sağlayan etkinlikler. Amacımız yurt dışına çıkmadan yurt dışına çıkmadan Türkiye’deki fuarlarla yabancıları buraya çekerek işimizi bitirmek. Bizler, pandemi döneminde fuar yapamadık ama dijital ortamlarda işimizi yürütmeye çalıştık ama gördük ki hazır giyim dijital ortam da olmuyor. Dokunup hissetmek gereken bir sektör, tekstil ve hazırgiyim sektörü.”

YENİ TEKNOLOJİLER SERGİLENECEK

12-15 Ekim 2022 tarihlerinde açık kalacak olan ve sektöre güçlü bir ticaret kapısı açacak fuarlarda; kumaş, konfeksiyon yan sanayi, hazır giyim, konfeksiyon makineleri ve baskı teknolojileri aynı anda sergilenirken aynı zamanda defileler, söyleşiler ve sergiler gerçekleştirilecek. Fuarlarda birçok ürün ve makine de Türkiye’de ilk kez Fuar İzmir’de görücüye çıkacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.