TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanlara yönelik şiddet İzmir’de protesto edildi

Konya’da bir köpeğin kafasına vurularak katledildiği görüntüler Türkiye’de infial yarattı. Hayvanseverler İzmir’de hayvan cinayetlerini protesto etti. Açıklamada “Tüm suçlular cezalarını çekene kadar bu davanın peşini bırakmayacağız” denildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2022 11:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayvanlara yönelik şiddet İzmir’de protesto edildi

ÇAĞLA GENİŞ

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğin başına vurarak katlettiği anlat Türkiye’de infial yarattı. Hayvanseverler, İzmir’in Konak ilçesindeki YKM önünde bir araya gelerek Türkiye’deki hayvan cinayetlerini protesto etti. Türkiye’deki barınakların şartlarının iyileştirilmesi talebinde bulunan kitle, “Vahşete hayır” sloganları attı. Yasalarda değiştirilen yaptırımların yerine getirilmediği vurgulanan eylemde, basın açıklamasını HAYTAP Hukuk Danışmanlarından Av. Senem Demirel Acar okudu.

VAHŞETİN SON BULMASINI İSTİYORUZ

Yaşanan vahşetin ilk olmadığının altını çizen Acar, “Hepimiz 3 gündür ne uyku uyuyabildik ne de nefes alabildik. Önce Mamak arkasından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kanuna aykırı olarak toplayıp katlettiği canlar hepimizin yürek yarası oldu. Cumhurbaşkanımızın örnek gösterdiği Konya Bakımevi’nde kapalı duvarlar ardında yapılan zulmü hepimiz içimiz kan ağlayarak izledik. Bu ne ilkti ne de bu zihniyetle devam edildiği sürece son olacak. Biz artık bu zihniyetin son bulmasını, sokak hayvanı sorununun değil, sokak hayvanlarının sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Hayvanları bakımevlerine hapsetmenin çözüm olmadığını, tüm Türkiye’de kısırlaştırma seferberliği ile hepsinin düzenli bir şekilde kısırlaştırılarak kontrol altına alınması gerektiğini defalarca söyledik. Ama ne yazık ki görevini yapmayan yerel yönetimlerin vebalini yine zavallı masum hayvanlar çekti” dedi.

GÖREVİNİZİ KÖTÜYE KULLANDINIZ

Olayın münferit olduğuna ilişkin açıklamaları kabul etmediklerini dile getiren Acar, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yaptığı ‘Olayın münferit bir olay olduğu ve o iki kişi hakkında soruşturma başlatıldığı’ yönündeki açıklamayı kesinlikle kabul etmiyoruz. O bakımevindeki diğer çalışanların olay esnasındaki rahatlığı ve gayet sıradan bir eylemmiş gibi bakışları olayın münferit değil o bakımevi için sıradan ve süreklilik arz eden bir eylem olduğunu ortaya koymaktadır. Kim bilir kaç can bu şekilde işkence ile katledilip yok edilmiştir. Kulağı küpeli sağlıklı köpeklerin bakımevinde ne işleri var? 5199 sayılı yasaya göre, kısırlaştırılıp aşılanan hayvanlar bulundukları ortama geri bırakılır. Peki kulağı küpeli açlıktan bir deri bir kemik kalmış iki köpeğin yine kulağı küpeli başka bir köpeği parçalayarak yemelerini ve açlıktan ceset başında birbirleri ile kavgalarını nasıl açıklayacaksınız? Kulağı küpeli köpeklerin bakımevinizde neden tutulduğunu nasıl açıklayacaksınız? Açıklayamayacaksınız! Çünkü suçlusunuz. 5199 Sayılı Kanunun size yüklediği görevinizi kötüye kullandınız ve bunun hesabını ödeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

GÖZ YUMAN HERKES HESABINI VERECEK

Tüm sorumlular hesap verene kadar davanın peşini bırakmayacaklarını kaydeden Acar, “Sadece videoya yansıyan 2 kişi değil, o zavallı hayvanların bu vahşeti yaşamasına sebep olan, buna göz yuman, gerekli denetimi yapmayarak izin veren her kim varsa, bunun hesabını verecek. Bu dava derdini anlatamayan masum canların davası, bu dava vicdan sahibi tüm Türk halkının davası ve biz tüm suçlular cezalarını çekene kadar bu davanın peşini bırakmayacağız” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.