TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayırseverlerden Nurdağı’na yardım eli

‘Ellerimiz Bir Gönüllerimiz Bir’ projesi kapsamında, Nurdağı’na yardım eli uzatan Siz Yalnız Değilsiniz, Biz Buradayız grubu, çadırlarda yaşam süren çocukların yanaklarına da tebessüm kondurdu

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2022 11:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayırseverlerden Nurdağı’na yardım eli

2009 yılında kurularak gönüllü çalışmalara öncülük eden ve isminden sık sık söz ettiren ‘Siz Yalnız Değilsiniz, Biz Buradayız’ grubu, ‘Ellerimiz Bir Gönüllerimiz Bir’ projesi kapsamında, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine yardım eli uzattı. Bölgedeki ailelere, kıyafet, ayakkabı ve okul çantalarından oluşan hediye paketlerini takdim eden grup üyeleri, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ve ekibi ile birlikte hane ziyaretlerinde bulundu. Belediye ile iş birliği içerisinde gerçekleşen yardım çalışmasında ev ziyaretlerinin yanı sıra yaklaşan kış aylarına rağmen çadırlarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlar ile sohbet edildi, destek paketleri dağıtıldı. Özellikle çadırlarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışan aileler için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyleyen yardımseverler, “Bu şekilde yaşamaları o güzelim, pırıl pırıl, nadide çiçeklerime yakışmıyor. Fakat hazırladığımız hediye paketleri ile onların bir nebzede olsa yüzlerine tebessüm kondurduk” dedi.

AYRI BİR HEYECAN KATTI

Grup kurucularından hayırsever Mine Kapı, Türkiye’nin birçok kentinde yaptıkları yardım çalışmalarını bu kez Antep Nurdağı’nda gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu şu sözlerle anlattı: “Çocukların hediye paketlerini aldıktan sonra mutluluk şarkılarını, sevinç ve teşekkür cümlelerini bizler buradan ne kadar anlatsak yetersiz. Orada o anı yaşamak ayrı bir heyecan kattı mutluluğumuza. Ailelerin bazılarını evlerinde ziyaret ederken birçoğunun çadırda yaşam mücadelesi vermesi bizleri gerçekten derinden üzdü. Tek sevindiğimiz bir şey vardı, ne mutlu ki onları ziyaret etme fırsatını bize nasip eden rabbimize şükürler olsun. Bugüne kadar Türkiye’nin birçok il, ilçe, köylerinde ve hatta mezralarında dağıtımlar yaptık ama çadır bölgelerinde yaşam sürdürmek inanın ki hiç ama hiç kolay değil. Yaz sıcağında, kış soğuğunda, kar ve yağmur altında çadır yaşantısının zorluklarını aileler anlatınca daha iyi anladık ki yaşam koşulları çok ağırdı ama ‘imkânlarımız bunlar’ diyorlardı. Çadırda yaşayan aileler Türkiye’nin birçok ilinden göç ederek tarım, tarla, bağ ve bahçe işlerinde çalışmak üzere buralara göç etmişler. Urfa, Suruç, Nizip’den gelen aileler yoğunlukta.”

ÜMİT VE DUA EDİYORUM

Kapı, sözlerine şöyle devam etti: “Çadırları ziyaret ederken yeni doğmuş Ökkeş bebek ve ailesi ile karşılaştığımda o bebeğin yaklaşan kış mevsiminde burada, bu koşullarda nasıl yaşama tutunacağını düşündüm. Hijyensiz ortamda, o koşullarda ümit ve dua ediyorum, inşallah yaşama tutunur. Umarım onunda kaderi diğer çocuklar, ablaları ve ağabeyleri gibi olmaz, bir an önce bir sıcak yuvaları, başlarını sokacakları iki kiremitleri olur. Siz Yalnız Değilsiniz, Biz Buradayız grubu olarak Nurdağı Kaymakamı Sayın Sinan Korkmaz’a, Nurdağı Belediye Başkanı Sayın Ökkeş Kavak’a, Nurdağı Belediyesi Kültür Müdürü Sayın Ali Kılıç’a bizlere göstermiş oldukları misafirperverlik için sonsuz teşekkür ediyoruz.”

GÜZEL AMA BURUK BİR GÜN OLDU

Siz Yalnız Değilsiniz, Biz Buradayız grubundan Remziye Dokur ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Yine güzel ama bir o kadar da buruk bir gün oldu benim için. ‘Neden?’ diyorsanız, Gaziantep’e bağlı Nurdağı ilçesindeki köylerde ve çadır kentte yaşayan, iş için ayrı ayrı bölgelerden gelmiş ailelerin zor şartlar altında yaşamaları beni derinden üzdü. Bu şekilde yaşamaları o güzelim, pırıl pırıl, nadide çiçeklerime yakışmıyor. Fakat hazırladığımız hediye paketleri ile onların bir nebzede olsa yüzlerine tebessüm kondurduk. Ne mutlu bizlere, bizler bu güzellikleri yapıyoruz.” HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.