TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayata bakış açınızı değiştirecek 10 film

Her yaştan insanın en popüler etkinliği olarak kendini gösteren film izleme kültürü, farklı tarz ve süreleri ile çeşitlilik sunuyor. İşte hayata bakış açınızı değiştirecek 10 film…

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayata bakış açınızı değiştirecek 10 film

Ortaya çıktığı ilk dönemde büyük yankı uyandıran ve günümüzde de sayısı on binleri aşmış olan film izleme kültürü, her yaştan insana hitap etmeyi başarıyor. Bazı filmlerin ne kadar izlenirse izlensin tadına doyulmazken, bazı filmler de bir kere izlense dahi hafızalarda yer edinmeyi başarıyor. Hayata bakış açınızı değiştirecek 10 film önerimizi, haberimizin devamında sizin için listeledik.

Hafızalarınıza kazınacak 10 film önerisi

İzlerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız gerek konusu gerek de oyunculukları ile sizi kendine hayran bırakacak 10 muhteşem filme birlikte göz atalım.

girl

10. Girl

Gerçek bir hikâyeden oluşturulan senaryosu ile seyircisi ile buluşan 2018 Belçika Hollanda ortak yapımı Girl filmi, genç ve hırslı bir balerinin hem fiziksel hem de duygusal hikayesini konu ediniyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Lukas Dhont’un üstlendiği filmin süresi 105 dakika olarak kendini gösteriyor. Girl film konusu ise şu şekilde karşımıza çıkıyor: Kariyerini profesyonel bir balerin olarak sürdürmek isteyen Lara isimli trans bir bireyi bulunduğu kentin en iyi bale okullarından birine kaydını yaptırır. Henüz geçiş sürecindedir ve bu nedenle bir yandan hormon tedavi almaktadır. Sınıfındaki kızların gerisinde kalmamak ve başarılı olmak için canla başla mücadele ederken hem fiziksel hem de psikolojik açıdan yoğun bir mücadele vermesi gerekir.

perspolis

9. Persepolis

1979 yılında yaşanan İran Devrimi esnasında küçük bir kız çocuğunun hayatının anlatıldığı Persepolis filmi, bir büyüme hikayesi olarak tanıtılıyor. Filmde; Avusturya’nın başkenti Viyana’da yatılı okulda kalan ve burada bulunan anarşist kişilerden birine aşık olan Marjane’ın yaşadıkları çarpıcı bir şekilde işleniyor. Yaramaz bir kız çocuğunun isyankar bir genç kıza dönüşümü, İran’a zorlu dönüşü ve Paris’e yapmak zorunda olduğu göçü en ince detayına kadar seyircisi ile buluşturan Persepolis, izleyenleri derinden etkilemeyi başarıyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Marjane Satrapi ile Vincent Paronnaud’un üstlendiği Persepolis filmi, Marjane Satrapi’nin otobiyografik çizgi romanından uyarlanmıştır.

sevmek zamanı

8. Sevmek Zamanı

Türk Sineması’nın unutulmaz filmleri arasında yer alan Sevmek Zamanı, pek çok kişinin hafızasına: “Resmin sen değilsin ki… Resmin benim dünyama ait bir şey. Ben seni değil, resmini tanıyorum. Belki sen benim bütün güzel düşüncelerimi yıkarsın. İzin ver ben onu seveyim.” repliği ile kazınmış durumda. Sinemamızın usta yönetmeni Metin Erksan imzası taşıyan filmde; Büyükada’da boyacılık yapan Halil ve çalıştığı evde resmini görerek aşık olduğu kadının hikayesi anlatılıyor. İkili yağmurlu bir sonbahar gününde karşılaşana kadar kadının fotoğrafına aşık olan Halil, bu karşılaşmadan çok da memnun olmayacaktır. Çünkü o, onun resmine aşıktır.

petrov grip oldu

7. Petrov Grip Oldu

Yönetmenliğini ve senaristliğini Kirill Serebrennikov’un üstlendiği 2021 yapımı Petrov Grip Oldu filmi, Sovyet Rusya dönemi sonrası Rusya’da yaşamını süren bir çizgi roman sanatçısını odak noktasına alıyor. Hayal ve gerçek arası bir anlatımın hakim olduğu filmde; Petrov isimli çizgi roman sanatçısı, bitmek bilmeyen bir gripten muzdariptir. Bir gün arkadaşı Igor, onu bir yürüyüşe çıkarır. Ancak bu yürüyüş hiç de sıradan değildir. Petrov’un geçmişi, şimdiki zamanla içe içe geçer ve ortaya halüsinatif bir bakış açısı çıkar.

her

6. Her

Dilimize Aşk ismiyle geçen Her filmi; kırık ve yalnız bir kalbin, teknoloji ile yalnızlığını gidermesini son derece çarpıcı bir şekilde işliyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Spike Jonze’un üstlendiği Her filmi, seyircisine derin bir dram sunuyor. 2013 yapımı filmde mutsuz bir yazarın, yalnızlığını paylaştığı işletim sistemine karşı duyduğu aşkı anlatıyor. Fiziksel olarak yan yana gelmelerinin imkanı olmaması, bu aşkı karmakarışık bir hale getiriyor.

nar

5. Nar

2011 yapımı bir Ümit Ünal filmi olan Nar, dört farklı karakterde insanın etrafında şekilleniyor. Adalet arayışı ve farklı inanış tarzlarının çarpıcı bir şekilde işlendiği film, yönetmeni Ümit Ünal’ın: “Hepimiz nar taneleri gibi birbirimizden ayrıyız. Hem çok benzeriz hem de çok farklıyız. Ama açılmamış bir bütün nar gibiyiz aynı zamanda.” sözleri ile kendini özetliyor.

gişe memuru

4. Gişe Memuru

Tolga Karaçelik imzası taşıyan 2011 yapımı Gişe Memuru filmi; kendi halinde sıradan bir hayat süren ve gişe memurluğu yapan Kenan’ın hayatını konu ediniyor. Babasıyla birlikte yaşayan, tüm hayatı ev ve iş arasında gidip gelmek olan Kenan, insanlarla iletişim kurmayan bir kişidir. Kurduğu hayallerle yaşar. Çatalca gişelerinde çalışan Kenan’ın standart hayatı, burayı denetlemeye gelen yeni işletme şefi ile değişecektir.

kosmos

3. Kosmos

Mucizeler gerçek olabilir mi? Kosmos izleyicileri bu soruyu kendilerine sık sık soracaktır. Yönetmen ve senaristlik görevlerini Reha Erdem’in üstlendiği 2010 yapımı Kosmos filmi, bir seyyahın tüm zaman ve mekan kavramlarını gerisinde bıraktığı çarpıcı hikayesini konu edinir. Kosmos’un yolu karların örttüğü küçük bir kasabaya düştüğünde, küçük bir çocuğun hayatını kurtarır. Bu durum bölge halkının ona kucak açmasını sağlar. Ancak geçen zaman bu durumu tersine çevirecektir.

donnie darko

2. Donnie Darko

Her şey Donnie Darko isimli bir gencin, bir geve yarası tavşan ve insan karşımı bir yaratık tarafından odasından çıkarılması ile başlar. Yıl 1988’dir. Donnie Darko, bu tavşan ve insan karşımı yaratıktan 28 gün, 6 saat, 42 dakika ve 12 saniye sonunda dünyanın sonunun geleceğini öğrenir. Bu beklenmeyen bilgi Donnie’nin şoka uğramasına neden olur. Her şeyi bırakır ve gizemli yaratığın peşinden gitmeye karar verir.

noviembre

1. Noviembre

Alfredo isimli bir genç, sanatın tüm dünyayı değiştirebileceğine dair yoğun bir inanç duymaktadır. Bu amaçla soluğu Madrid’de alır. Kendisi gibi özgür düşüncelere sahip olan bir grup arkadaşı ile birlikte Noviembre (Kasım) isimli bir grup kurar. Bu grup birlikte tiyatro yapmaktadır. Şehrin dört bir yanında gösterilerini sergileyen grup, karşılık olarak asla para kabul etmez. Esas amaçları tüm halkı şovlarının bir parçası haline getirebilmektir. Son derece kendine dönük olan topluma karşı bir farkındalık oluşturmayı hedefleyen bu genç grup son derece tehlikeli bir gösteri için hazırlanır. Yönetmenliğini Achero Mañas’ın üstlendiği film, 2003 yılında seyircisi ile buluşmuştur.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Oscar’a aday adayı gösterilen 10 Türk filmi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.