TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havalimanı ve gümrük kapılarında 2. tur seçim hareketliliği

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışı, havalimanı ve gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 13:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Havalimanı ve gümrük kapılarında 2. tur seçim hareketliliği

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda İstanbul Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı. 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde yurt dışındaki seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmeleri için İstanbul Havalimanı'nda oy verme işlemi bu sabah saat 08.00 itibariyle başladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından İstanbul Havalimanı ve gümrük kapılarında oy kullanma işlemleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı gereği bu sabah saat 08.00'de başladı. Oy verme işlemi 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek. 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde yurt dışındaki seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmeleri için İstanbul Havalimanı'nda dış hatlar terminalinde bulunan gelen ve giden yolcu katlarına toplam 12 sandık kuruldu. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar bu sandıklarda oy kullanabilecek.



Yurt dışında ve gümrük kapılarında ikinci tur seçimleri için oy verme işlemi başladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün başladı. Yurt dışı temsilciliklerde 24 Mayıs'a, gümrüklerde ise 28 Mayıs'ta saat 17.00'ye kadar oy kullanılabilecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yine Türkiye'nin 73 ülkedeki 151 temsilciliğinde 167 noktada sandık kuruldu. Yurt dışı seçmenler, belirlenen temsilciliklerin herhangi birinde veya sandık kurulan herhangi bir gümrük kapısında oy kullanabilecek, bu işlem için randevu alınmasına gerek olmayacak.

OYLAR ANKARA'DA TOPLANACAK

Yurt dışında oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oylar, YSK'nın belirlediği yöntemlerle yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilecek. Getirilen oylar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca Ankara ATO Congresium Fuar Merkezi'ndeki güvenlikli alanda saklanacak.

Türkiye'de 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla birlikte açılacak. Oyların sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının nezaretinde yapılacak.

YURT DIŞI OY VERME TARİHLERİ

YSK, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de oy verme işlemi süresinin uzatılmasına, bu ülkelerde 20-24 Mayıs'ta oy kullanılmasına karar verdi. Daha önce bu ülkelerde oy verme süresi 20-21 Mayıs olarak açıklanmıştı.

Bosna Hersek'teki Türk seçmenler cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için sandık başındı. Bosna Hersek'te yaşayan Türk seçmenler, bu sabah itibarıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylaması için oy kullanmaya başladı. Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için dış temsilciliklerde ve gümrük kapılarında bugün başlayan oy verme işlemi sürüyor. Bosna Hersek'te yaşayan Türk vatandaşları, yerel saatle 08.00'den itibaren Saraybosna Büyükelçiliği, Mostar ve Banja Luka başkonsolosluklarında sandığa gitmeye başladı. Ülkede kayıtlı 2 bin 946 seçmen, yarın saat 22.00'ye kadar oy kullanabilecek.

KIRKLARELİ SANDIK BAŞINDA

Yurt dışına kayıtlı seçmenlerin Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 mayıs pazar günü yapılacak olan 2. tur oylaması için gümrük kapılarında oy kullanma işlemi başladı. Kırklareli'nin Dereköy Sınır Kapısında da İl Seçim Kurulu görevlileri sabahın erken saatlerinde hazırlıklarını tamamladı.



Ayvalık Deniz Hudut Kapısında ikinci tur için oy verme işlemi başladı. Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin sınır kapılarında oy verme işlemleri başladı.

Azerbaycan'daki Türk vatandaşları cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için sandık başında. Azerbaycan'da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yerel saatle 08.00'den itibaren sandık başına gitmeye başladı. Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için Türkiye'nin dış temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı. Azerbaycan'daki Türk vatandaşları Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği, Nahçıvan ve Gence başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda yerel saatle 08.00'den itibaren oy kullanmaya başladı. Bakü Büyükelçiliğinde 7 bin 417, Gence Başkonsolosluğunda 2 bin 277, Nahçıvan Başkonsolosluğunda bin 349 olmak üzere toplam 11 bin 43 kayıtlı seçmenin bulunduğu Azerbaycan'da oy kullanma işlemi 22 Mayıs saate 22.00'ye kadar devam edecek. Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra oy pusulaları mühürlü odada koruma altına alınacak ve 23 Mayıs'ta Türkiye'ye gönderilecek.

Sarp Sınır Kapısında Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci tur oy kullanma işlemleri başladı. Türkiye'de ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi kapsamında yurtdışı seçmenler için Sarp Sınır Kapısı'nda oy verme işlemi başladı. Türkiye'nin Gürcistan sınırındaki Kafkaslara açılan Sarp Sınır Kapısında yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanmaya başladı. Havalimanları ve gümrük kapılarında 20 Mayıs itibariyle başlayan oy verme işlemi 24 saat esasıyla 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.

Çin'de Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için oy verme işlemi başladı. Çin'de yaşayan Türk vatandaşları, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur oylaması için yerel saatle 08.00'den itibaren oy kullanmaya başladı. Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında oy kullanma süreci başladı. Çin'de yaşayan Türk vatandaşları yerel saatle 08.00'den itibaren Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği ile Şanghay, Guangzhou ve Hong Kong'daki başkonsolosluklarda sandığa gitmeye başladı. 4 bin 337 kayıtlı seçmenin bulunduğu Çin'de oy kullanma işlemi yarın saat 22.00'ye kadar devam edecek.

Almanya'daki Türkler cumhurbaşkanı seçiminin 2. turunda uzun kuyruklar oluşturdu. Almanya'nın Köln ve Frankfurt kentlerinde Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için oy vermek isteyen seçmenler, uzun kuyruklar oluşturdu. Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu kapsamında yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin bugün başladığı oy verme işlemi devam ediyor. Yurt dışında en çok seçmenin bulunduğu Almanya'da Türk vatandaşları, başkonsolosluklarda yerel saatle 08.00'den itibaren sandık başına gitmeye başladı. Köln ve civarında ikamet eden seçmenler oylarını kullanmak için Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu önünde uzun kuyruk oluşturdu. Güvenlik kontrolünden geçen seçmenler konsolosluk içerisinde kurulan 12 sandıkta oylarını kullandı.

Japonya'daki Türk seçmenler cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için sandık başında. Japonya'da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin 2. tur oylaması için yerel saatle 08.00'den itibaren sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için Türkiye'nin dış temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında başlayan oy verme işlemi devam ediyor. Japonya'daki Türk vatandaşları 08.00 itibariyle Tokyo Büyükelçiliği ve Nagoya Başkonsolosluğu'nda sandık başına gitti. Japonya'daki Türk seçmenler bugün ve yarın saat 08.00-22.00 saatleri arasında oy kullanabilecek. Oylar, sandıkların kapanmasının ardından hava yolu ile Türkiye'ye gönderilecek.

Belçika'daki Türkler seçimin 2. tur oylamasında uzun kuyruk oluşturdu. Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu kapsamında Belçika'nın Hasselt şehrinde oy kullanmak için sıraya giren Türk vatandaşları Trixxo Arena önünde uzun kuyruk oluşturdu. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.