TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Varını yoğunu kaybeden depremzede hayata yeniden tutundu

Asrın felaketinde evini ve iş yerini kaybeden esnaf Recep Karadağ, Reyhanlı ilçesinde kurduğu yeni iş yerinde ayakta kalmayı başardı

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 10:52
Kaynak: İHA
Varını yoğunu kaybeden depremzede hayata yeniden tutundu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu yıkımlara rağmen Hatay'da yaşayan vatandaşlar, memleketlerini terk etmeyi reddederek hayatlarını yeniden inşa ediyorlar. Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremde binlerce esnafın iş yeri tamamen zarar gördü. Bu felaketten etkilenenlerden biri olan depremzede Recep Karadağ, depremde evini ve iş yerini kaybetmiş olmasına rağmen memleketinden ayrılmamaya karar verdi. Reyhanlı ilçesinde yeni bir iş yeri açarak hayata yeniden başladı. Kendisi gibi depremzedesi olan 2 kişiye iş imkanı sağlayarak, zorlu koşullara rağmen hayat mücadelesini sürdürüyor.

MEMLEKETİNİ BIRAKIP GİTMEDİ

Memleketini terk etmeyi reddeden işletme sahibi Recep Karadağ, 6 Şubat'ta meydana gelen depremi derinden hissetiklerini ve çok kötü bir felaketi yaşadıklarını belirtti. Deprem sonucunda evlerini, iş yerlerini, ve en önemlisi yakınlarını kaybettiklerini dile getiren Karadağ, bu zorlu süreçte Hatay'ı terk etmemek adına Reyhanlı ilçesinde yeni bir iş yeri açtıklarını ifade etti. Hatay'da yaşayan birçok esnafın benzer şekilde çaba gösterdiğini vurgulayan Karadağ, memleketlerini daha güzel günler beklediğine inanarak iş yerlerinde hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Gelecekte Hatay'ın daha güzel bir hal alacağına inandıklarını ve insanların tekrar mutlu bir hayat sürmelerini umut ettiklerini belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.