TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay'da yağışlar kuş cennetine can oldu

Türkiye’nin en uzun sahilinin sıfır noktasında bulunan ve yaz aylarında yok olma noktasına gelen Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Mileyha Sulak Alanı, son günlerde etkili olan yağış nedeniyle suyla kaplanarak yeniden kuşların akınına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hatay'da yağışlar kuş cennetine can oldu

Hatay’da yaz aylarında hava sıcaklığı 50 dereceyi bulmuş ve son yılların en kurak yaz mevsimi yaşanmıştı. Bölgede bulunan sulak alanlar da kurak havadan etkilenmiş ve yok olma noktasına gelmişti. Türkiye’nin en uzun sahili olan 14 kilometrelik Samandağ sahilindeki, 304 kuş türüne ev sahipliği yapan Mileyha Sulak Alanı da kurak havadan etkilenmişti. Göçmen kuşların bu yıl teğet geçtiği sulak alan, son günlerde etkili olan yağış nedeniyle e yeniden doldu. Kuşların yeniden bölgeye akın etmesiyse en çok kuş gözlemcilerini mutlu etti.

Kurak geçen yaz mevsimiyle yok olma noktasına gelen kuş cenneti, yağışlı havayla yeniden canlandı“Bol yağış burayı inanılmaz güzel ihya etti”

Kuş gözlemcisi Erol Yüksek, yaz aylarında bölgenin kuruma noktasına geldiğini ifade ederek, “Kuş gözlemcisiyim ve 3 senedir büyük bir keyifle kuşları fotoğraflıyorum. Yazın hava inanılmaz kurak geçti. Geçen sene Mayıs ve Haziran ayında alınan yağışlardan Miheyla Sulak Alanı bir miktar iyi seviyedeydi. Yaz inanılmaz kurak geçince, su adeta çekilme noktasına geldi. Bu süreçte de kuşlar için sıkıntılı zamanlar oldu. Kasım ayında başlayan yağışlar yetersizken son günlerdeki yağış burayı inanılmaz güzel ihya etti. Binlerce ördek geri geldi. Buralara göç devam ediyor. Çok mutlu oldum, burası bir kuş cenneti ve bu kadar yağmur bu canlılar için çok iyi. Buradaki suyun devamlı olması lazım. Çok kuruydu, yürünecek hale geldi” ifadelerini kullandı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Fırtınanın etkisini yitirdiği Hatay, Venedik’e döndü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.