TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay'da depremler sonrası vakıf eser restorasyon çalışmaları devam ediyor

Hatay'da, 6 ve 20 Şubat'taki depremlerin ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki 71 tarihî yapının 45'inde restorasyon çalışmaları sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 13:56
Kaynak: İHA
Hatay'da depremler sonrası vakıf eser restorasyon çalışmaları devam ediyor

Depremlerin ağır tahribat yarattığı Hatay'da, Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki 105 tescilli eserden 71'i ağır ya da orta hasar almış ya da yıkılmış durumda.

Restorasyona başlanan 30 eserde ilerleme kaydedildi

Habib-i Neccar Camisi, Ulu Cami, Beyazid-i Bistami Türbesi, Rum ve Süryani Katolik kiliseleri gibi toplam 30 eserin restorasyon çalışmalarında ilerleme kaydedildi.

Toplam restorasyon sayısı 45'e yükseldi

Çalışmaları devam eden 30 esere 15 kültür varlığının daha eklenmesiyle birlikte toplam restorasyon sayısı 45'e yükseldi.*

2025'te hizmete açılması planlanan Kurşunlu Han'da çalışmalar sürüyor

Tarihi Uzun Çarşı'da bulunan Kurşunlu Han'da restorasyon çalışmaları devam ediyor. İçerisindeki 48 dükkan ile caminin depremle kullanılamaz hale geldiği handaki çalışmaların 2025'te tamamlanıp, buranın tekrar Antakya için kültüre, sanata hizmet eder hale getirilmesi planlanıyor.

Vakıflar Hatay Bölge Müdür Vekili Güneren'den açıklamalar

Vakıflar Hatay Bölge Müdür Vekili Osman Güneren, depremler sonrası zarar gören vakıf eserlerine ilişkin yerinde tespit çalışmalarına başladıklarını belirtti. Güneren, tespit edilen 71 eserin etrafını bariyerlerle çevreleyerek giriş çıkışları kestiklerini, çalışmaların devam ettiğini ve 71 eserin tamamının restorasyon programına alındığını ifade etti.

Güneren, her bir eserin restorasyon sürecinin meşakkatli ve titizlikle yürütülmesi gereken konular olduğunu vurguladı. Her bir eserin iş bitiminin 700-750 gün sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.