TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremde kolonları parçalanan binanın yıkımına başlandı

Hatay’da depremde kolonları parçalanan 5 katlı binanın yıkımı başlandı

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 11:34
Kaynak: İHA
Depremde kolonları parçalanan binanın yıkımına başlandı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, depremde kolonları parçalanan 5 katlı bir binanın yıkımına, mahkeme sürecinin ardından başlandı. İskenderun'da depremin etkisiyle birçok binanın yıkılmaması için mahkemeye başvurulmuştu. Kurtuluş Mahallesi, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan ve depremde kolonları tamamen parçalanarak ayakta zor duran 5 katlı binanın, 'hasarsız' olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurulmuştu.

Görünümüyle endişe yaratan bu binanın, yıkılmaması için mahkemeye başvurulması şaşkınlık yaratmıştı. Ancak mahkeme sürecinin ardından, ayakta güçlükle duran bu 5 katlı binanın kontrollü olarak yıkımına başlandı. 

''İNSANLARIN TEPKİLERİNİ ÇEKİYORDU''

Binanın yıkılmamasının istenmesinin tepkilere neden olduğu belirten esnaf Ali Sinan Bozkurt, “Yıkımların genel olarak bittiğini görüyoruz ama bu tür riskli yapılar mahkeme kararıyla beklemekteydi. İnsanların tepkilerini çekiyordu. Herkes gelip burada fotoğraf çekiyordu. Çünkü çok riskliydi. Rabbim korusun artçı depremler sonucu bir insanın üstüne düşebilirdi. Bugün çok şükür yıkımına başlandı. Buranın yıkılması doğru bir karardı. Çünkü risk teşkil eden bir binaydı. Binanın yanından geçenler ve arabasını park edenler korkarak bırakıyorlar. Bu yüzden binanın yıkılması yerinde bir karar oldu” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.