TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamza Dağ başvuruyu yaptı, Binali Yıldırım kararı bekliyor

AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular devam ederken, 3 dönem kuralına takılanlar içinde başvurular alınıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hamza Dağ başvuruyu yaptı, Binali Yıldırım kararı bekliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın başvurusunu yaptığı, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın ise başvurunu henüz yapmadığı, partisinden gelen karara göre hareket edeceği öğrenildi.
Tüm partilerde olduğu gibi AK Parti’de de milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular devam ediyor. AK Parti’de ise en çok merak edilen konuların başında “3 dönem kuralları” geliyor; çünkü partinin önemli isimleri tüzük gereği 3 döneme takılıyor.
60’ın üzerinde milletvekilinin 3 dönem kuralına takıldığı ifade edilirken, AK Parti’nin bu konuda nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor. 3 döneme takılan milletvekillerin bazılarının başvurusunu yaptığı, bazılarının ise kararı beklediği öğrenildi.



İzmir'den 2 isim bu kuralı takılıyor: Binali Yıldırım-Hamza Dağ
İzmir’de ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimlerden AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ bu kurala takılıyor. Hamza Dağ’ın ise tekrar İzmir’den başvurusunu yaptığı öğrenildi. Yine İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım’ın ise başvurusunu henüz yapmadığı, partisinden gelecek kararı beklediği öğrenildi.
3 dönem kuralıyla ilgili son kararı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.