TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk ozanı Dertli Divani İzmir’de sevenleriyle buluştu

Geçmişten geleceğe adeta köprü görevi gören halk ozanı Dertli Divani, “Muhabbet Bendi” konseri ile Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda sevenleriyle bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 11:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Halk ozanı Dertli Divani İzmir’de sevenleriyle buluştu

VEDAT ARAZ

Hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yanında konserler veren ayrıca 2010 yılında da UNESCO tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ seçilen halk ozanı Dertli Divani, İzmir’de Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda “Muhabbet Bendi” konseriyle sevenleriyle buluştu. Yoğun ilginin yaşandığı konserde, Dertli Divani’nin 30. sanat yılı albümünde de yer alan sanatçı dostları Hüseyin ve Ali Rıza Albayrak ezgileriyle konuk oldu.



FARKLI BÖLGELERE GİDİYOR

30. sanat yılı vesilesiyle hazırladığı albümünde kendisine eşlik eden sanatçılarla Türkiye’nin farklı bölgelerinde sevenleriyle buluşan ozan, bunun bir örneğini de Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda gerçekleştirdi. Sık sık barış ve kardeşlik vurgusu yapan halk ozanı Dertli Divani “Muhabbet Bendi” konseri ile hem kendinden önceki ustalardan hem de kendi eserlerinden oluşan bir repertuvar sergileyerek dinleyicilerden büyük bir ilgi aldı. İnsanlığın anlayış ve hoşgörüden uzaklaştığının altını çizen Divani, “Dini, dili, ırkı tercihi ne olursa olsun herkese aynı nazarda bakmamız gerekiyor” diye konuştu.

KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR

Geçmişten geleceğe adeta köprü görevi gören halk ozanı Dertli Divani, “Mekteb-i İrfan muhabbetlerinde olduğu gibi deyişlerin batıni yorumlarını ve belli kavramların açıklamasını konserde izleyicilerle paylaşırken, diğer yandan ise konuk sanatçılar Hüseyin ve Ali Rıza Albayrak da birbirinden değerli eserlerini seslendirdi.

2010 yılında UNESCO tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ seçilen halk ozanı Dertli Divani.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.