TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halil Arda: Asla üzgün değilim

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 15 gün ceza almasıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Arda, “Asla üzgün değilim. Gaziemir’e hizmet etmemizi hiçbir güç hiçbir mevki engelleyemeyecek” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Halil Arda: Asla üzgün değilim

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 15 gün ceza almasıyla ilgili Gaziemir Belediyesi Hizmet Binası önünde basın açıklaması yaptı. Başkan Arda’nın hükmünün açıklanması geriye bırakıldı. Davanın diğer konusu olan halkı kine ve düşmanlığa sevk etmekten berat etti. Başkan Arda’nın hükmünün açıklanması geriye bırakıldığı için herhangi bir siyasi yasak cezası almadı.

VİCDANLARA SIĞMAYACAK BİR KARAR

Adliyeden ayağının tozuyla Gaziemir Belediyesi Hizmet Binasına gelen Halil Arda’yı vatandaşlar ve belediye personeli karşıladı. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Arda, “Mevlana’nın güzel bir sözü var; ayağınıza bakan dikenler aradığınız gülün habercisidir. Canla başla çalışmamızı ve başarımızı içine sindiremeyenler maalesef CHP’li belediye başkanlarına yönelik baskıyı burada da yapmaya çalıştılar. Bu bir siyasi dava, asla kabul etmeyeceğimiz bir suçlama ile karşı karşıya kaldık. Bugünkü mahkemeden önce hakim ve savcıyı değiştirdiler. Çünkü gidişat bizim lehimizeydi, bu AK Parti iktidarının bugüne kadar başvurduğu bir yöntem. Eğer aleyhlerine bir karar çıkacaksa kendilerine yakın bir hakimi atayarak kararı etkileme yoluyla bir adım atıyorlar. Bir ceza aldık. 1 yıl 15 gün. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Vicdanlara sığmayacak bir karar. Bir fotokopi kağıdı ile ceza aldık ki bunun düpedüz siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Asla üzgün değilim. Gaziemir’e hizmet etmemizi hiçbir güç hiçbir mevki engelleyemeyecek. Ben aksine gururluyum. İstanbul’da yapılanları da yakından takip ettik, bu cezalar CHP’li başkanlarının üzerinde yapılmak istenen olumsuz algı çalışmasıdır” dedi.

AŞKLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hesabın kendilerine ait olmadığını dava sürecinde dile getirdiklerinin altını çizen Başkan Arda, “Emniyet’in siber suçları bunun olmadığını rapor etti, savcılık makamı benim de onayım olursa Amerika’da bilgi istenebileceği söylenince evet dedim. Muvafakat verdik Amerika’ya iki defa yazı yazıldı, iki defa cevap geldi. Her iki cevapta da bizim suçluluğumuz ile ilgili hiçbir dayanak yok. Biz hakimin değiştirildiği için böyle bir karar bekliyorduk. Bugün hakim aleyhimizde bir karar verdi. Ama bu burada bitmeyecek, bizim Gaziemir’e olan aşkımız devam ettiği süreçte hizmetimize devam edeceğiz. Görevimizin aşındayız, bizimle ilgili olumsuz algı yaratmak isteyenler hayal kırıklığına uğradı. Biz gecemize gündüzümüze katarak hassas bir şekilde kuruşu kuruşuna hesap yaparak çalışıyoruz. Çok onurlu bir yılı hep birlikte yaşayacağız. Bu yıl cumhuriyetimizin 100’üncü yılı. Çok büyük coşku ile birlikte Cumhuriyetimizin 100’üncü yılımızı kutlayacağız. Tıkır tıkır çalışmaya teker teker yapmaya devam edeceğiz. Bizi hiçbir güç bu görevi yapmaktan alıkoyamayacak. Bu defter burada kapanmıştır. Tunç Başkanın dediği gibi Gaziemir için aşkla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.