TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yılmaz Büyükerşen

Yılmaz Büyükerşen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yılmaz Büyükerşen haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yılmaz Büyükerşen kimdir? Yılmaz Büyükerşen kaç yaşında, nereli? Haber

Yılmaz Büyükerşen kimdir? Yılmaz Büyükerşen kaç yaşında, nereli?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini tam beş dönemdir üstlenen ve bu görevi 25 yıldır sürdüren Yılmaz Büyükerşen, yeniden aday gösterilmedi. Peki, Yılmaz Büyükerşen kimdir? YILMAZ BÜYÜKERŞEN KİMDİR? Türk akademisyen ve siyasetçi olan Yılmaz Büyükerşen, 8 Kasım 1937 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Eskişehir Atatürk Lisesi'nde başlayan Büyükerşen, maddi sıkıntılar nedeniyle Hukuk ve Mimarlık fakültelerini tamamlayamadan ayrıldı. Ancak, 1962'de Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. 1966'da doktorasını tamamlayan Büyükerşen, 1968'de doçent, 1973'te ise profesör unvanını aldı. Akademik kariyerinde de önemli görevler üstlenen Büyükerşen, 1976'da mezun olduğu akademinin başkanlığına seçildi ve 1982'de Anadolu Üniversitesi rektörlüğüne getirildi. Bu göreve 1987 yılında yeniden atanan Büyükerşen, aynı zamanda 2 dönem Radyo Televizyon Yüksek Kurulu başkanlığı görevini üstlendi. 1994'te çıkarılan 3984 Sayılı Kanun ile bu görevinden ayrılan Büyükerşen, Türkiye'nin ilk Sinema ve Televizyon Okulu'nu Eskişehir'de kurarak dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca, Anıtkabir müzesinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün birebir boyutlardaki balmumu heykelini yapmasıyla da tanınır. Siyasi kariyerine 1999 yerel seçimlerinde DSP'den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilerek adım atan Büyükerşen, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde tekrar bu göreve gelmeyi başardı. Ancak, 2011 yılında DSP yönetiminin istifasını talep etmesi üzerine bu partiden ayrıldı ve 2011'de CHP'ye katıldı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Büyükerşen, Türkiye genelinde sol siyasette de sıkça adı geçen isimlerden biridir. DSP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit'in 2004 yılında kendisine teklif ettiği genel başkanlık görevini reddeden Yılmaz Büyükerşen, 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde de Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi anılsa da bu teklifi de geri çevirmiştir. Evli, iki çocuk ve iki torun sahibi olan Büyükerşen, aynı zamanda Ayhan Şahenk Vakfında yönetim kurulu üyesi ve Kanal D'nin kurucularındandır. YILMAZ BÜYÜKERŞEN YÜZDE KAÇ OY ALDI?         31 Mart 2019 Türkiye yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın aldığı oy oranı, %52.2’dir. YILMAZ BÜYÜKERŞEN ADAY MI? Eskişehir'de 25 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen bu kez aday gösterilmedi. 86 yaşındaki Büyükerşen yerine Ayşe Ünlüce aday oldu.

Eskişehir’de Başkan Büyükerşen’in yargılandığı dava ertelendi Haber

Eskişehir’de Başkan Büyükerşen’in yargılandığı dava ertelendi

28 Ocak 2013’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve neticesinde kamu zararına neden olması nedeniyle başlatılan soruşturma çerçevesinde 23 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 86 yaşındaki Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 23 belediye bürokratı hakkında, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘edimin ifasına fesat karıştırma’ ve ‘kamu görevlisinin resmî evrakta sahteciliği’ suçlarından 2016 yılında beraat kararı verilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Büyükerşen ve belediye bürokratlarının söz konusu suçlardan verilen beraat kararının bozulmasına ve yeniden yargılanmalarına karar verdi. Dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrardan görülmeye başladı. Olayla alakalı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ve 23 belediye bürokratı açılan dava devam ediyor. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına taraf avukatları karıldı. Cumhuriyet Savcısı, davayla alakalı Yargıtay bozma ilamı doğrultusunda emekli Sayıştay denetçilerinden oluşan bilirkişi heyetinden rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise duruşmayı, dosyadaki eksiklerin giderilmesi, istenen raporun düşünülmesine ve eldeki raporların incelenmesine karar vererek 16 Şubat’a erteledi BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Eskişehir elektrik kesintisi - 20 Ekim 2023 Cuma

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.