TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yaz günleri

yaz günleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yaz günleri haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sıcak yaz günleri için evde yapabileceğiniz soğuk içecekler Haber

Sıcak yaz günleri için evde yapabileceğiniz soğuk içecekler

RABİA AYKUT Yaz ayları ve sıcaklar gelince genellikle insanların iştahında da bir kesilme oluyor. Sıcaktan bunalan vücudumuz sıvı desteği ile serinlemek istiyor. Bu yaz sıcaklarında dışarıda satılan içecekleri almak istemeyeneler için evde birbirinden pratik yapabileceğiniz buz gibi soğuk içeceklerin tariflerini sizler için listeledik…. 1-  ÇİLEKLİ LİMONATA  1 su bardağı taze çilek dilimleri 4 adet limonun suyu 4 su bardağı su 1/4 su bardağı şeker  Buz YAPILIŞI Bir blender veya mutfak robotunda çilek dilimlerini püre haline getirin. Eğer mutfak robotu veya blenderiniz bulunmuyorsa süzgeç yardımı da alabilirsiniz. Ardından bir karıştırma kabında çilek püresi, limon suyunu, suyu ve şekeri iyice karıştırın. Limonata karışımını bir süzgeç yardımıyla süzerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Elde ettiğiniz limonata karışımını bir sürahiye veya servis bardaklarına aktarın. Bardaklara buz ekleyerek yaptığınız limonatayı dökün ve son olarak limon dilimleri veya çilek dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun!  2- KOMPOSTA 1 kg taze meyve (çilek, vişne, elma gibi tercih ettiğiniz meyveler) 7 su bardağı 1 su bardağı şeker  Buz YAPILIŞI  Tercih ettiğiniz meyveleri iyice yıkayın, saplarını ayıklayın ve dilimleyin. Bir tencereye suyu ve meyveyi ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayan suya şekeri ekleyip karıştırın. Ateşi kısın ve meyveler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kompostayı süzgeçten geçirerek sürahiye koyun ve buzdolabında soğuyana kadar bekletin ve buz ile servis edin. Afiyet Olsun! 3- COOL LİME  4 adet limonun suyu 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı buz 4 yemek kaşığı şeker  4-5 dal taze nane yaprağı Limonların suyunu sıkın ve rendelenmiş kabuklarını bir kâseye alın. Şekeri rendelenmiş limon kabuklarının üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Karışıma limon suyunu ekleyin ve tekrar karıştırın. Nane yapraklarını elinizle hafifçe ezerek kokusunu açığa çıkarın. Bir sürahiye buz küplerini ekleyin ve üzerine ezilmiş nane yapraklarını dökün. Hazırladığınız limonlu karışımı sürahiye ilave edin ve karıştırın. İsteğe bağlı olarak bardaklara buz ekleyin ve Cool Lime'ı bardaklara dökün. İsterseniz taze nane yaprakları veya dilimlenmiş lime ile süsleyerek servis edin. Afiyet Olsun! 4-    KARPUZLU FROZEN 1 büyük dilim karpuz (1 yemek tabağı dolusu) 7-8 adet buz küpü  1 tatlı kaşığı bal (isteğe göre1/2 su bardağı toz şeker) 8-10 yaprak taze nane (isteğe göre) Karpuzu dilimlerindeki çekirdekleri temizleyin ve blender'ın içine atın. Ardından Üstüne buz küplerini şekeri veya balı ve nane yapraklarını ilave edin. Başka bir kâsede toz şekeri sütte çırpın, şekerin tamamen erimesini sağlayın. Blenderı kısa süreli sık sık çalıştırın ve buzlar ile karpuzun iyice karışmasını sağlayın. Son olarak bardaklara bölüştürerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!  

Ödemiş’te sivrisinek ve haşereyle mücadele Haber

Ödemiş’te sivrisinek ve haşereyle mücadele

Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri hava koşullarının elverişli olduğu günlerde program dahilinde üç ekiple sinek-sivrisinek ve uçkun mücadelesini sürdürecek. İpekböceği ve arıcılık üretim takvimi dikkate alınarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte haşerelere karşı sadece lokal olarak ilaçlama yapan Ödemiş Belediyesi ekipleri, 99 mahallede yaz boyunca sahada olacak. Çalışmalar, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yapılacak. İpekböcekçiliği ve arıcılık faaliyetleri üretim takvimi göz önüne alınarak uçkunla mücadele çalışmalarının 15 Haziran 2023 tarihinde başlatıldığını kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Sivrisinek, sinek gibi uçkunlara yönelik ilaçlamaya başladık. Hava koşullarının el verdiği yaz günlerinde üç ekibimizle evimiz Ödemiş’in 99 mahallesinde haftalık programlar doğrultusunda ilaçlamalarımıza devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile bu mücadelede de beraberiz. Belirli bir alan paylaşımı ile sıkıntıları en aza indirmek üzere çalışacağız. Akşam saatlerinde yapılacak çalışmalarımız rüzgarın ve yağışın olduğu günlerde maalesef ki mümkün olamayacak. Bölgemizdeki ipekböcekçiliği ve arıcılık faaliyetlerinin takvimine göre Tarım ve Orman Bakanlığı izin vermedikçe ilaçlama yapmamız mümkün değildi. 15 Haziran’dan itibaren yaz boyunca çalışmalarımız sürecektir. Hemşehrilerimize anlayışları ve dayanışmaları için teşekkür ediyoruz” dedi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.