TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Veysel Tiryaki

Veysel Tiryaki haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Veysel Tiryaki haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

AK Parti Ankara Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki kimdir? Haber

AK Parti Ankara Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara ilçe Belediye Başkan adaylarının isimlerini, 24 Ocak 2024 tarihinde kamuoyuna duyurdu. Başta Ankaralılar olmak üzere, milyonlarca insanın merakla beklediği aday isimleri, açıklandığı anda yoğun bir ilgiyle karşılandı. Bu kapsamda AK Parti Ankara Altındağ Belediye Başkan adayı olarak duyurulan isim Veysel Tiryaki oldu. Veysel Tiryaki kimdir? Birlikte inceleyelim. Veysel Tiryaki kimdir? Veysel Tiryaki, 1965 yılında Bolu'nun Dörtdivan ilçesi Yukarıdüğer Köyü'nde dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini doğduğu köyde tamamladıktan sonra, ortaokul ve lise öğrenimini Bolu'da sürdürdü.1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne giriş yaparak eğitimine devam eden Veysel Tiryaki, mezuniyetinin ardından kısa bir süre Maliye Bakanlığı'nda Denetim Elemanı olarak görev aldı. Daha sonra kazandığı kaymakamlık sınavı sonucunda bu alanda kariyerine başladı. 1990 yılı itibariyle İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amiri olarak görev yaptığı Ağaçören (Aksaray), Tufanbeyli (Adana), Hasankeyf (Batman) ve Arhavi (Artvin) ilçelerinde Kaymakamlık görevini üstlendi. Ayrıca, Artvin ve Osmaniye illerinde Vali Yardımcısı olarak çalıştı. Veysel Tiryaki, 2003 yılında Ankara'ya atanmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev aldı. Bu süreçte Altındağ'ın bir gecekondu mahallesine taşındı ve böylece bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı buldu. 2004 yılında, henüz kısa bir süre önce Ankara'ya gelmişken, memuriyetten istifa edip Ak Parti'den Altındağ Belediye Başkanlığı için aday oldu. Veysel Tiryaki siyasi hayatı nasıl başladı? 29 Mart 2004'te Altındağ Belediye Başkanı olarak seçilen Veysel Tiryaki, 2009 yılında bir kez daha Ak Parti'den Altındağ Belediye Başkanlığı için aday gösterildi ve Ankara'da en yüksek oy oranı ile tekrar seçildi. 30 Mart 2014 seçimlerinde üçüncü kez zafer elde ederek belediye başkanlığı görevini sürdürdü. Veysel Tiryaki, yüzde 64 oy alarak önemli bir başarıya imza attı. Veysel Tiryaki akademik kariyeri Veysel Tiryaki'nin akademik kariyeri de dikkat çekicidir. 1992 yılında Yerel Yönetimler ve Mesleki İncelemelerde bulunmak üzere 6 ay boyunca İngiltere'de bulundu. 1998-1999 yıllarında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde "Kamu Yönetimi Yüksek Lisans" programını tamamladı. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'nda master programını bitirdi. Veysel Tiryaki daha sonra Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Ana Bilim Dalı'nda doktorasını tamamladı. Veysel Tiryaki evli mi? Veysel Tiryaki, evli ve 3 çocuk babasıdır. Veysel Tiryaki kaç dil biliyor? Veysel Tiryaki, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Veysel Tiryaki kimdir? Hangi göreve getirildi? Haber

Veysel Tiryaki kimdir? Hangi göreve getirildi?

Kabine'de yeni bakanlar ve bakan yardımcıları belli oldu. Resmi Gazete'de açıklandı. Eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Tarım ve Orman Bakanlığı Yardımcılığı'na atanmasının ardından gündeme geldi. Peki Veysel Tiryaki kimdir? Veysel Tiryaki nereli? Veysel Tiryaki kaç yaşında? Veysel Tiryaki evli mi? Veysel Tiryaki'nin kaç çocuğu var? Veysel Tiryaki'nin kariyer hayatı ve görev aldığı alanlar nelerdir? Veysel Tiryaki'nin özgeçmişi nasıl? Akadamik kariyerinde neler yer alıyor? Nerede eğitim aldı? İşte Veysel Tiryaki hakkında merak edilen tüm detayları haberimizde sizler için derledik... VEYSEL TİRYAKİ KİMDİR? NEREDE EĞİTİM ALMIŞTIR? 12 Mart 1965 yılında Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde hayata gözlerini açan Veysel Tiryaki, şu an 58 yaşındadır. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanan Tiryaki buradan mezun olmuştur. Sonrasında akademik keriyerine devam etmek isteyen Veysel Tiryaki, yine İstanbul Üniversitesi'nden yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Doktorasına Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı'nda devam eden Veysel Tiryaki, mesleki araştırmalar yapmak ve tecrübe edinmek için de 6 ay İngiltere'de yaşamıştır. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Kamu Yönetimi Yüksek Lisans'ını da tamamlamıştır. VEYSEL TİRYAKİ'NİN KARİYER HAYATI T.C Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sitesinde yer alan bilgilere göre ise Veysel Tiryaki, Maliye Bakanlığı'nda kısa süre çalıştıktan sonra, 1990 yılında kaymakamlık sınavını kazanarak, kaymakam ve vali yardımcısı olarak 14 yıl boyunca farklı il ve ilçelerde görev yapmıştır. 2003 yılında, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı görevine atanmıştır. 29 Mart 2004 yerel seçimlerinde Altındağ Belediye Başkanı seçilmiştir. 2004-2019 yılları arasında üç dönem Altındağ Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır. 2020-2022 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Hacettepe Teknokent) Genel Müdürü olarak çalışmıştır. 7 Nisan 2022 Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır. İyi derecede İngilizce bilen Veysel Tiryaki, evli, üç çocuk babasıdır. Ayrıca Veysel Tiryaki, doğa, hayvan ve çcıklara olan sevgisi ile de her fırsatta dikkat çeken isimler arasında yer almaktadır.  HABER MERKEZİ  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.