TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Venedik

Venedik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Venedik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir ile Milano, Roma, Venedik arasında direkt uçuşlar başlıyor Haber

İzmir ile Milano, Roma, Venedik arasında direkt uçuşlar başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görev süresi dolan İtalya’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio’yu makamında ağırladı. Giorgio, görevi boyunca verdiği desteklerden ötürü Başkan Soyer’e teşekkür ederken bir de müjde verdi. İtalyan Konsolos önümüzdeki yaz döneminde İzmir ile İtalya’nın Milano, Roma ve Venedik şehirleri arasında direkt uçuşların başlayacağını söyledi. Görev süresi tamamlanan İtalya’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e veda ziyaretinde bulundu. Konsolosun kentte güzel hizmetlerde bulunduğunu belirten Başkan Soyer, “Sizinle çalışmak güzeldi. İzmir’de unutulmayacak izler bıraktınız. İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiniz. Kentteki çalışmalarınız çok kıymetli. Her zaman sizleri İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi. KENDİMİ BU ŞEHRE ADANMIŞ HİSSEDİYORUM Valerio Giorgio ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “İzmir’deki İtalyan topluluğu ve İtalya ile ilişkilerin geliştirilmesi için attığınız tüm adımlar adına sizlere teşekkür ederim. Bize çok destek verdiniz. 4 yıldan beri belediyenin birçok birimi ve şirketleriyle birlikte çalıştık. Arkadaş gibi olduk. Kendimi bu şehre adanmış hissediyorum. İzmir’e bir tohum ektiğimi ve bu şehre dönmem için bir sebebim olduğunu düşünüyorum. Yerel seçimler şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. DİREKT UÇUŞ MÜJDESİ Giorgio, 2024 yaz dönemi için İzmir ile İtalya’nın Milano, Roma ve Venedik şehirleri arasında direkt uçuşların başlayacağını müjdesini de verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in turizm potansiyelini büyütmek için 4,5 yıldır yaptıkları çalışmaların karşılığını almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Akdeniz’in en önemli turizm destinasyonlarının direkt uçuşla birbirine bağlanması iki ülke açısından da son derece faydalı olacaktır. 1,5 milyon civarında turist ağırladığımız İzmir için hedefimiz yılda 4 milyona ulaşmak. UNESCO Dünya Mirası'na İzmir'den taşıyacağımız yeni noktalarla birlikte bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Bu haber de ilginizi çekebilir: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Tunç Soyer’le ilgili açıklama

Venedik'e girişler ücretli olacak Haber

Venedik'e girişler ücretli olacak

Turistlerin uğrak noktalarından biri olan İtalya’nın Venedik kentinde turist yoğunluğunun kontrol altına alınması amacıyla şehre günübirlik gelecek turistlerden giriş ücreti alınması kararlaştırıldı. Venedik Belediyesi’nden yapılan açıklamada, turistlerden giriş ücreti alınmasına ilişkin kararın oy çokluğuyla onaylandığı duyuruldu. Buna göre Venedik’e günübirlik gelen 14 yaş üzerindeki turistlerin giriş ücreti ödemesi ve rezervasyon yaptırması gerekecek. Alınan kararın amacının belirli dönemlerde günübirlik turizmin önüne geçmek olduğu belirtildi. Kararın belediye meclisinin belirleyeceği takvim doğrultusunda 2024 yılının yoğun geçmesi beklenen 30 gününde uygulanacağı ifade edildi. Ayrıca 14 yaş altı çocukların, Venedik sakinlerinin, Venedik’in içinde bulunduğu Veneto bölgesinde ikamet edenlerin, çalışanların, Venedik’teki öğrencilerin, bakıma muhtaç olanların, spor müsabakalarına katılanların ve Venedik’teki tesislerde konaklayanların karardan muaf olduğu belirtildi. Venedik'e günübirlik gelenlerin 5 euro ödemesi bekleniyor. İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsüne göre 7,6 kilometrekarelik şehir, 2019 yılında 13 milyon turisti ağırladı. Önümüzdeki yıllarda ise ziyaretçi sayısının korona virüs salgını öncesi seviyelerin üzerine çıkması bekleniyor. UNESCO, bu yılın başlarında Venedik’in dünya mirası listesine eklenmesi gerektiğini açıklamıştı. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Ay taşı nedir? Ay taşı özellikleri nelerdir?

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.