TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#uzman çavuş

uzman çavuş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, uzman çavuş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Uzman çavuş ne kadar maaş alıyor? İşte merak konusu olan uzman çavuş maaşı 2024 miktarı Haber

Uzman çavuş ne kadar maaş alıyor? İşte merak konusu olan uzman çavuş maaşı 2024 miktarı

Milyonlarca insan hem kendileri hem de yakınları için uzman çavuş mesleği hakkında gün içerisinde çeşitli araştırmalar yapıyor. Bu araştırmalar arasında birçok detay bulunurken, en sık aratılan konuların başında uzman çavuş maaşı geliyor. Her yıl güncellenen ücretler, vatandaşların en fazla merak ettiği konular arasında kendini gösteriyor. Uzman çavuş ne kadar maaş alıyor? Bu konuya ilişkin bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik. 2024 yılı uzman çavuş maaşları ne kadar? On binlerce insanın merak ettiği ve hakkında araştırmalar yaptığı konulardan biri olan jandarma uzman çavuş maaşı miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu incelenmeye başlandı. Buna göre bir uzman çavuşun aldığı maaş miktarı şu şekildedir: 2024 yılında görev yapan bir uzman çavuşun aylık ortalama maaşı 49 bin 800 TL olarak belirlenmiştir. Ancak, uzman çavuşların aldığı maaşta çeşitlilik gözlemlenmektedir. En düşük uzman çavuş maaşı 43 bin 510 TL iken, en yüksek maaş ise ortalama olarak 69 bin 580 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Bu durum, uzman çavuşların maaşlarında belirli bir aralıkta bulunduğunu göstermektedir. Uzman çavuş kaç yıl görev yapar? Uzman çavuşların görev süresi, askeri personelin kariyer tercihleri, performansı ve ihtiyaçlar doğrultusunda değişiklik gösterebilir. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde uzman çavuşlar, belirli bir hizmet süresini tamamladıktan sonra emekli olabilirler veya diğer askeri kademelerde görev alabilirler. Görev süresi, uzman çavuşun askeri personel olarak ne kadar süre hizmet ettiğine, performansına ve atanabileceği diğer görevlere bağlı olarak değişebilir. Bu süre, birkaç yıldan on yıla kadar değişebilir. Uzman çavuşların görev süresi ile ilgili en genel tanım ise şu şekildedir: Uzman erbaşlar, iki yıldan az olmamak kaydıyla beş yıl boyunca sözleşme yaparak göreve başlarlar ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı kapsamına alınırlar. Sözleşmelerini tamamladıktan sonra, istekleri doğrultusunda sağlık kontrollerinden geçerek bir ila beş yıl arasında yeni bir sözleşme yaparak görevlerine devam edebilirler.

Uzman çavuşun katilleri tutuklandı Haber

Uzman çavuşun katilleri tutuklandı

İzmir'in Foça ilçesinde komşusuyla kavga ettiği esnada pompalı tüfekle vurulan uzman çavuş hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kardeş, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, dün sabah Foça ilçesi Yenibağarası Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Serkan Özten (32) ve 19 Şubat tarihinde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma yaşadığı komşusu C.A.Y. (30) arasında dün sabah yeniden tartışma çıktı. Apartman içerisinde alevlenen tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga esnasında C.A.Y., evinde bulunan pompalı tüfekle Serkan Özten'e ateş etti. MEMLEKETİ ÇORUM'A GÖNDERİLDİ Özten, vücuduna isabet eden saçmalarla kanlar içerisinde yere yığılırken, olaya şahit olan çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Serkan Özten'in hayatını kaybettiğini belirledi. Evli ve 1 yaşında bir çocuk babası olduğu öğrenilen Uzman Çavuş Serkan Özten'in cenazesi, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilen Özten'in cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Çorum'a gönderildi. Şüpheli C.A.Y. ve kardeşi S.Y. ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki kardeş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.