TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ücretli çalışan

ücretli çalışan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ücretli çalışan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TÜİK ücretli çalışan sayısını açıkladı! En çok tercih edilen sektör belli oldu Haber

TÜİK ücretli çalışan sayısını açıkladı! En çok tercih edilen sektör belli oldu

KEMAL ÖZKURT Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı ücretli çalışan sayısına ilişkin verileri paylaştı. Araştırmalar sonucunda, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 6,6 oranında artarak, 13 milyon 614 bin 855 kişi iken, 2023 yılı Şubat ayında 14 milyon 515 bin 554 kişi oldu. TÜİK tarafından yapılan açıklamada, "Bu yıl ülkemizde yaşanan depremlerden etkilenen illerde mücbir sebep ilan edilmiş ve beyannameler ertelenmiştir. Bu nedenle, 2023 Şubat ayına ilişkin hesaplamalarda eksik gözlemler için istatistiksel yöntemler kullanılarak tahmin yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.  EN ÇOK ARTAN ALAN İNŞAAT SEKTÖRÜ Aylık bazda yapılan hesaplamalar sonucunda sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2023 Şubat ayında bir önceki aya göre değişmedi. Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2023 yılı Şubat ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe %0,1 artarken, inşaat sektöründe ve ticaret-hizmet sektöründe değişmedi. Öte yandan, yıllık bazda yapılan hesaplamalar sonucunda 2023 ücretli çalışanların sektörlere göre dağılımı ise sanayi sektör yüzde 4,2, inşaat sektörü yüzde 15,4, ticaret ve hizmet sektörü ise yüzde 6,7 oranında yükseldiği gözlemlendi.   

Ücretli çalışan sayısı ocakta yıllık yüzde 7,8 arttı Haber

Ücretli çalışan sayısı ocakta yıllık yüzde 7,8 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayı ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. Ücretli çalışan istatistiklerinin hesaplanmasında muhtasar ve prim hizmet beyannamesinden elde edilen veriler kullanılıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde ise mücbir sebep ilan edildi ve beyannameler ertelendi. Bu nedenle ocak ayına ilişkin hesaplamalarda eksik gözlemler için istatistiksel yöntemler kullanılarak tahmin yapıldı. Bu yöntemlerle tahmin edilen büyüklüğün toplam içindeki payı yüzde 4,48'e karşılık geldi. TÜİK araştırmasına göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,8 arttı. Ücretli çalışan sayısı Ocak 2022'de 13 milyon 560 bin 968 kişi iken bu yılın aynı ayında 14 milyon 625 bin 242 kişi oldu. Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında, ocakta ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 4,9, inşaat sektöründe yüzde 18,1 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 7,9 yükseldi. Ücretli çalışan sayısı aylık yüzde 0,5 arttı Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı ocakta bir önceki aya göre yüzde 0,5 yükseldi. Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında, ocakta ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,2 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 3,6 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,3 arttı. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.