TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türkiye Voleybol Federasyonu

Türkiye Voleybol Federasyonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye Voleybol Federasyonu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan TVF’ye övgü dolu sözler Haber

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan TVF’ye övgü dolu sözler

FIVB Milletler Ligi ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı ile FIVB Milletler Ligi’nde yer alacak A Milli Erkek Voleybol Takımı için sezon açılış töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kulüp bazında başarılı bir dönem yaşadıklarını söyleyen Ali Koç, Türkiye’de voleybolun kalitesinin her geçen yıl attığını dile getirdi. Bu sezon da milli takımların geçen seneki başarıyı yakalayacağına inandığını aktaran Koç, “Olağanüstü 2023 geçirdik. Buraya gelmek zor, burada kalmak daha da zor. İnşallah bu başarıların üstüne koyarak devam ederiz. Bu tesadüfi bir başarı değil. Kadın voleybol ekosistemi, İsviçre saati gibi çok iyi çalışıyor. Başkanımızın ve yönetim kurulunu tebrik etmek istiyorum. Kulüp başkanı olarak federasyonla nasıl ilişkiler kurulduğunu, federasyonun kulüplere nasıl yaklaştığını biliyorum. Daha da önemlisi sadece kulüplere değil çocuklara kadar bir yol haritası ve stratejileri var. Bu meyve verdikçe takımlarımızın ve milli takımın oyuncu havuzu çok çok gelişecek. O yüzden kadınlarımız aynı şekilde başarılarının üstüne koyarak devam ederler. Erkek voleybolda da başarılar gelmeye başladı. Sayın başkan birkaç sene önce bana, erkek voleybolda neler yapmak istediğini anlatmıştı. Adım adım onlar da gerçekleşmeye başladı. Belki bu sene hem kadın hem erkek takımı olimpiyatlara giden birkaç ülkeden oluruz. İnşallah erkekler de kotayı alırlar. Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak federasyonu tebrik ediyorum. Çorbada bizim de tuzumuz varsa ne ala” diye konuştu. Ali Koç’a teşekkür eden Mehmet Akif Üstündağ da, “Muhteşem bir 2023 yılını geride bıraktık. Yine çok güzel bir yıl geçirmek için Ali Koç başkanın ev sahipliğinde bir araya geldik. 2024’te de beklenti yüksek, çıta yüksek. Çok büyük zaferler elde ettik. Hiçbir ülkeye nasip olmayan bir senede 3 kupa kazandık. Bunun tesadüf olmadığını, sürdürülebilir olması için de bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Ekibime ve bütün camiama güveniyorum. En iyi sonuçlarla Paris’ten de Milletler Ligi’nden de dönmek için gayret sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın programı belli oldu Haber

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın programı belli oldu

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, A Milli Erkek Voleybol Takımı, 28 Nisan'da Ankara'da kampa girecek. Filenin Efeleri, 10-14 Mayıs tarihlerinde ise İtalya Milli Takımı'nın davetlisi olarak Cavalese kentindeki turnuvaya katılacak. Milletler Ligi 1. ayağı karşılaşmaları için 18 Mayıs'ta Antalya'ya gidecek A Milli Erkek Voleybol Takımı, 21 Mayıs’ta Kanada, 23 Mayıs’ta Hollanda, 25 Mayıs’ta Fransa, 26 Mayıs’ta da ABD ile karşılaşacak. A Milli Erkek Voleybol Takımı, 1 Haziran'da gideceği Japonya’nın Fukuoka şehrinde ise Milletler Ligi 2. ayağı müsabakaları kapsamında 5 Haziran'da Slovenya, 6 Haziran’da Polonya, 8 Haziran'da İran, 9 Haziran’da ise Almanya ile karşılaşacak. Ay-yıldızlı takım, 15 Haziran'da Milletler Ligi'nin son ayağı müsabakaları için Slovenya'nın Ljubljana kentine gidecek ve burada 18 Haziran'da Bulgaristan, 20 Haziran'da Arjantin, 21 Haziran'da Sırbistan ve 23 Haziran'da İtalya ile karşılaşarak Milletler Ligi grup etabı müsabakalarını tamamlayacak. Milletler Ligi sonuçlarına göre Paris 2024 yolu açılacak Milletler Ligi Finalleri, 27-30 Haziran tarihlerinde Polonya'nın Lodz şehrinde oynanacak. Ardından Milletler Ligi müsabakalarının sonuçlarına göre olimpiyat hakkı kazanan 8 ülkenin dışında en yüksek FIVB sıralama puanını alan ilk 4 ülke 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı elde edecek. Filenin Efeleri, ayrıca 2026 Avrupa Şampiyonası elemeleri için 24-25 Ağustos tarihlerinde deplasmanda Danimarka, 29 Ağustos'ta Ankara'da Macaristan müsabakalarını oynayacak. Bu müsabakaların rövanşları 2025 yılında oynanacak.

Erkekler voleybolunda "normal sezon" sona eriyor Haber

Erkekler voleybolunda "normal sezon" sona eriyor

Ligde sezonun son haftasında yarın (24 Mart) 5 karşılaşma yapılacak. Hatay Büyükşehir Belediyespor-Spor Toto maçı ile RAMS Global Cizre Belediyespor-Bigadiç Belediyespor karşılaşması ise oynanmayacak. Sıralamada son 2 basamakta yer alan ve küme düşmeleri kesinleşen Hatay temsilcisi ile Balıkesir ekibi, 26. hafta karşılaşmalarına çıkmayacaklarını Türkiye Voleybol Federasyonuna (TVF) bildirdi. TVF de iki takımı hükmen yenik saydı. Ligde 26. hafta programı şöyle: 14.00 Ziraat Bankkart-Galatasaray HDI Sigorta (Ankara TVF Ziraat Bankkart) 14.00 Bursa Büyükşehir Belediyespor-TÜRŞAD (Bursa Cengiz Göllü) 14.00 Arkas Spor-Brand Group Alanya Belediyespor (İzmir Atatürk) 14.00 Kuşgöz İzmir Vinç Akkuş Belediyespor-Develi Belediyespor (Ordu Ünye) 17.00 Fenerbahçe Parolapara-Halkbank (Burhan Felek Vestel Voleybol) Statü Lig etabı sonunda son 2 sırayı alan takımlar (13 ve 14'üncü) 1. Lig'e düşer. Lig etabını birinci sırada bitiren takım CEV Şampiyonlar Ligi’ne son sıradan (CEV Kontenjanına göre) katılmaya hak kazanır. Lig etabı sonunda 1'inci, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü olan takımlar play-off 1. etap maçları oynar. Play-off 1. etap maçları sonunda ligin 1'inci, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncüsü belirlenir. Lig etabını 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sırada bitiren takımlar play-off 2. etap maçları oynar. Play-off 2. etap maçları sonunda ligin 5, 6, 7 ve 8'incisi belli olur. Avrupa kupalarına katılım (Şampiyonlar Ligi, CEV Cup, Challenge Cup ve Balkan Kupası), play-off 1. ve 2. etap maçları sonucunda belirlenen sıralamaya göre yapılır.

Mehmet Akif Üstündağ kimdir? Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ kaç yaşında, nereli? Haber

Mehmet Akif Üstündağ kimdir? Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ kaç yaşında, nereli?

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın Eda Erdem’in heykelinin açılışında, “Eda Erdem adam gibi adamdır” dediği sözlerle gündemde yerini aldı. Mehmet Akif Üstündağ hızla gündeme gelmesiyle merak konusu oldu. Mehmet Akif Üstündağ kimdir? Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ kaç yaşında, nereli? MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ KİMDİR? Mehmet Akif Üstündağ, 4 Şubat 1963 tarihinde doğdu. Malatya'da dünyaya gelen Mehmet Akif Üstündağ, spor sevgisi ve liderlik yeteneğini kariyeri boyunca birleştirdi. Voleybol kariyerine Köy Hizmetleri Spor Kulübü'nde adım atan Üstündağ, aktif spor yaşantısını noktaladıktan sonra antrenörlük görevine adım attı. Galatasaray, Eczacıbaşı, Yeşilyurt ve Fenerbahçe takımlarını sırasıyla yönetti; aynı zamanda Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'nın başında bulundu. Voleybol'a olan katkıları Köy Hizmetleri, Petrol Ofisi, Muhafızgücü ve Galatasaray'da oyuncu olarak yer aldıktan sonra antrenörlük kariyerine geçiş yapmasıyla daha da belirginleşti. Bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu'nda yöneticilik de yapan Üstündağ, 2016 yılında Türkiye Voleybol Federasyonu'nun 16. başkanı olarak seçilerek görevine başladı. MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ KAÇ YAŞINDA, NERELİ? 1963 Malatya doğumlu Mehmet Akif Üstündağ, 2024 yılında 61 yaşındadır.

Gürsu: “Fair play yeşil kart” ilk kez İzmir’de başladı Haber

Gürsu: “Fair play yeşil kart” ilk kez İzmir’de başladı

HÜSEYİN DEMİR/ÖZEL HABER  Dürüst, adil, güzel oyun olarak ifade edilen fair play, sporculara ahlaki değerlerin yanı sıra, insanlar arasındaki saygı ve hoşgörüyü güçlendiriyor. Voleybolda artık “Fair Play Yeşil Kart” uygulaması ile yeni bir dönem başlıyor. Türkiye Voleybol Federasyonun talimatı ile bu yıl İzmir’de düzenlenen Festival Voleybol’da ilk kez ‘Fair Play Yeşil Kart’ uygulamasına geçildi. “Fair play yeşil kart” uygulamasını, fair play’in sporcular üzerindeki olumlu etkisini Türkiye Voleybol Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Hakan Gürsu, “Uygulama sporcunun gelişimine ve spora değer katıyor” dedi. BEYAZ KART YERİNE YEŞİL KART  Voleybol’da “Fair Play Yeşil Kart” uygulamasının Türkiye Voleybol Federasyonu’nun talimatı ile bu yıl İzmir’de faaliyete geçtiğini anlatan Hakan Gürsu, “FIVB(Uluslararası Voleybol Federasyonu) ve CEV (Avrupa Voleybol Federasyonu), kararıyla voleybolda yeşil kart müsabakalarda uygulanmaya başladı. Daha önceden beyaz kart olarak bilinen karar şimdi yeşil karta dönüştürüldü. İlk önce altyapılarda başlayan “yeşil kart” artık A takım organizasyonlarında oluyor. Dünya genelinde en çok fair play’e uygun davranışta bulunan sporcu teşvik amaçlı 30 bin dolar kazanacak. Buna benzer uygulamayı beyaz kart ile altyapı faaliyetlerinde başlamıştık… En son İzmir’de düzenlediğimiz voleybol festivalinde fair play yeşil kart uygulaması gerçekleşti” dedi.  FAİR PLAY’E TEŞVİK   Efeler ve Sultanlar Ligi’nde uygulanacak olan yeşil kartın esas amacını anlatan Gürsu, “Burada amaç oyuncunun “Fair Play” kuralları çerçevesinde uygun davranışlarda bulunmasına teşvik etmek… Örnek olarak hücum içerisinde top, oyuncunun parmağına değdi ve top dışarı çıktı, hakem bunu fark edemedi. Bu kararda direkt out kararı verildiğinde parmağına top değen oyuncu hakeme, hayır top benim elimden gitti dediğinde “Fair Play” uygulamasına gidiyoruz. Hakemde fair play olayını görünce yeşil kart gösteriyor. Altyapılar Şampiyonası’nda bu tarz eylemi gerçekleştiren sporculara Milli Takım formalarını hediye ettik. Yeşil kart uygulaması sezon içerisinde farklı dönüşümler içerisinde olacak. Henüz FIVB tam olarak açıklamadı, Efeler ve Sultanlar Ligi’nde yeşil kart uygulamasını önümüzdeki sezon göreceğiz… Sezon sonunda en çok fair play’e uygun davranışta bulunan sporcunun henüz nasıl bir ödül alacağı şu an tam olarak belli değil… Altyapılarda bunu zaten uyguluyoruz şimdi A takımlarda olacak. Avrupa’da ve tüm Dünya’da yeşil kart uygulaması gerçekleşecek” diye ifade etti.  VERİMLİ UYGULAMA  Sporcuların ‘Fair Play’ değerlerine uygun davranmalarına teşvik etmek için yeşil kart uygulamasının verimli olduğunu söyleyen Gürsü, “Uygulama sporcunun gelişimine çok artı değer kazandıracak… Voleybol bildiğiniz üzere dar alanda oynanan fakat aksiyonun bol olduğu bir oyun… Topun çizgiye temas etmesi, bloktan gitmesi gibi çok ince nüanslar oluyor. Bazen hakem arkadaşlarımız oyunun hızı ve temposundan dolayı karar verirken zorlanıyor. Burada sporcunun hakeme kendini ifade etmesi, doğruyu söylemesi, spor ahlakını ve spor karakterini güçlendirecektir. Sporcu, doğruları söyleme konusunda güven kazanacaktır. İyi oyun, adil oyun, güzel oyun ilkeleriyle sporcular özgüvenlerini tazeleyecekler. Sporun değeri için bunun verimli bir uygulama olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  VOLEYBOLUN KALBİ İZMİR’DE  İzmir’de voleybola olan ilginin ve talebin sürekli arttığını, kentimizde sürekli ulusal ve uluslararası voleybol organizasyonlarının olduğunu vurgulayan Gürsü, “İzmir, son yıllarda voleybolda büyük bir hamle yaptı. İzmir Voleybol Ligi’nde aynı anda farklı organizasyonlar oluyor. Kentimizde, Süper Lig (Türkiye Şampiyonasına gidecek takımları belirliyor) ayrıca Gelişim Ligi’ni düzenliyoruz. Bu sezon yaklaşık 3700 civarında müsabaka oynandı, geçen sene 15 tane kadın takımımız vardı, üç tane erkek ikinci lig takımımız vardı. Birinci ligde 3 tane kadın takımımız yarışıyor. Efeler Ligi’nde iki İzmir takımı mücadele ediyor, İzmir’de her geçen dönem takım sayımız artıyor. Voleybola ilgi ve talep sürekli var. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de ‘Voleybol Festival’ şöleni yaşandı. Her sene farklı illerde olan bu organizasyon, Federasyonu’nun talebi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, İZFAŞ Fuar alanında 6 tane sahada müsabakalar oynandı. Yıldız, küçük, midi olmak üzere toplam 197 takımın katıldığı 4500 sporcunun dahil olduğu turnuva oldu. İllerinde dereceye girmiş, gruplarından direkt gelen takımlarımız var. Türkiye Şampiyonası’nı festival şeklinde oldu. Voleybolun kalbi İzmir’de atıyor, olabildiğince voleybol sevgisini herkese aşılamaya çalışıyoruz. Plaj voleybolunda, ulusal ve uluslararası organizasyonları İzmir’de gerçekleştiriyoruz. İzmir’in kulüp ve sporcu sayısı olarak büyük potansiyele sahip… Haftanın yedi günü sürekli voleybol müsabakası oynanıyor” şeklinde konuştu.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.