TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#TÜGVA

TÜGVA haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, TÜGVA haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TÜGVA deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor Haber

TÜGVA deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, depremin ardından 23 gündür sahada olan 13 bin 800 kişilik gönüllü ekip, gerek deprem bölgelerinde gerek yardım toplama merkezlerindeki faaliyetlerde görev aldı. Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinden 1650 tır, kamyon ve transit araçla içerisinde battaniye, kuru gıda, giyim, hijyen paketi, elektrik malzemeleri, ısıtıcı, çadır, atkı bere seti ve bebek maması bulunan 950 bin koli depremzedelere ulaştırıldı. Depremin yaşandığı günden beri sahada yardım çalışmalarına devam eden vakıf, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da "TÜGVA Destek Merkezi" kurdu. Yardım merkezlerine ulaşma imkanı olmayan vatandaşlar için 53 TÜGVA Destek Mobil Marketi, Hatay, Adıyaman, Maraş, Malatya ve Osmaniye'de çalışmalara başladı. Mobil market, 62 bin 676 kilometre yol yaparak, 9 bin 275 hanenin ihtiyacının giderilmesine destek oldu. Kahramanmaraş'ta kurulan hijyen noktaları ve ecza çadırı ise depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşıladı. TÜGVA, Adıyaman ve Gaziantep'te birer, Malatya ve Hatay'da ikişer, Kahramanmaraş'ta 3 tane kurduğu anne ve çocuk çadırlarında çocuklara oyun alanı sundu, psikososyal çalışmalarla destek oldu. TÜGVA YURTLARINDA 2 BİN 640 KİŞİ AĞIRLANDI Aşevinde verilen hizmetle Kahramanmaraş'taki depremzedelere, üç öğün sıcak yemek imkanı ile 264 bin servis yapıldı. Depremzedelerin her türlü ihtiyacının karşılandığı merkezlerin yanı sıra Kahramanmaraş'taki vatandaşların, özellikle şarj noktasında ihtiyacını karşılamak için TÜGVA Seyyah İcathane tırı enerji noktasına dönüştürüldü. Deprem bölgesine çevre illerde yer alan Sivas, Kayseri, Adana, Konya, Trabzon, Kars, Antalya, Sinop, Samsun ve Kastamonu'da 7/24 çay, sandviç, sıcak çorba ve ısınma hizmeti sağlanan TÜGVA yurtlarında 2 bin 640 kişi konakladı. Deprem bölgesindeki afetzedelere yardım için gelen Türkiye'nin dört bir yanından TÜGVA destek ekipleri, sahada yaraları sarmaya devam ediyor. AA

TÜGVA üyesi gönüllüler Soma'da okulları boyuyor Haber

TÜGVA üyesi gönüllüler Soma'da okulları boyuyor

MANİSA (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyesi 10 gönüllü genç, Manisa'nın Soma ilçesinde dezavantajlı kırsal mahallelerdeki okulları boyadı. TÜGVA Soma Temsilcisi İbrahim Gürcan ve yönetimde yer alan aralarında esnaf, işçi, madenci ve öğretmenlerin bulunduğu 10 gönüllü, haftalık izin günlerinde bir araya gelerek kendi imkanlarıyla aldıkları boyalarla birleştirilmiş sınıflarda ve taşımalı eğitim yapılan köy okullarına gidiyor. Köy okullarının duvarlarını onaran, duvarlarını boyayan gönüllü gençlere, okullarda görev yapan öğretmenler de destek veriyor. Soma Milli Eğitim Müdürü Bekir Çakmak, AA muhabirine gönüllü gençlerin kendisine gelip okul boyama teklifinde bulunduğunda memnuniyetle kabul etiklerini söyledi. Yüz yüze eğitime ara verildiği dönemde Avdan ve Çerkez Hamidiye mahallelerindeki okulların gönüllüler tarafından boyandığına dikkati çeken Çakmak, 8 okulun daha gençler tarafından boyanacağını bildirdi. Gönüllü gençlere teşekkür eden Çakmak, "Bu gençlerimize ailelerinden ve kendi zamanlarından vakit ayırdıkları için şükranlarımı sunuyorum. Fedakarlık ederek buradalar. Okullarımızı boyamaları, tadilatlarını yapmaları şu dönemde bizim yüzümü güldürdü." dedi. TÜGVA Soma Temsilcisi İbrahim Gürcan da salgının saha çalışmalarını etkilese de faaliyetlerine tedbirler kapsamında devam ettiklerini anlattı. İlçedeki bir termik santralde çalıştığını, diğer gönüllü arkadaşlarının da benzer şekilde yoğun mesaisinin olduğuna dikkati çeken Gürcan, şunları kaydetti:"Vakıf anlayışı ile hareket ediyoruz. Temsilcilik olarak ilçemizde bulunan köy okullarını boyayarak pazar günlerimizi değerlendirmek istedik. Gönüllüler arasında madende çalışan var, öğretmen, işçi, esnaf var. Türkiye'de örnek olabilecek projeleri hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."Gönüllüler arasında bulunan Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Kader Bayram da yarının gençlerine hizmet etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Katılanlardan destek verenlerden Allah razı olsun. Büyük bir heyecan, aşk ve şevkle çalışıyoruz. Umarım daha çok gence ulaşabilir, geleceğe emin adımlarla ulaşan gençlik oluşturabiliriz." değerlendirmesinde bulundu. Esnaf Yusuf Emre Ekşi ise hafta sonunu ailesiyle geçirmek yerine vaktini gönüllü bir faaliyete ayırdığına işaret ederek, "Köy okullarına yardım biz keyif veriyor. Köy okullarındaki çocukların, boyanan yeni okullarını gördükten sonraki sevinçleri her şeye değiyor ve tüm yorgunluğumuzu alıyor." ifadelerini kullandı.

Bodrum'da TÜGVA ve Türk Kızılay işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi Haber

Bodrum'da TÜGVA ve Türk Kızılay işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Türk Kızılay işbirliğinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.Konacık Mahallesi'ndeki TÜGVA binası önünde, vakfın İlçe Temsilcisi Enes Yılmaz ve üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oğuz Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan'ın da aralarında olduğu daire amirleri, bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.Salgın tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirilen kampanyaya ilginin yoğun olduğu görüldü.Kaymakam Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin düzenli olarak kan bağışçısı olduğunu söyledi.Kan bağışı yapmanın toplumsal bir görev ve sorumluluk olduğuna işaret eden Yılmaz, "Kızılay bu konuda önemli faaliyetler gerçekleştiriyor. Bizde kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kan ihtiyacı hepimizin ummadığımız bir anda gerekli olan şey. Bağışı gerçekleştirmek için farkındalık oluşturan TÜGVA'ya da teşekkür ediyorum." diye konuştu.TÜGVA Bodrum İlçe Temsilcisi Enes Yılmaz da Kızılay'ın kan ihtiyacına destek olmak için bir araya geldiklerini kaydetti.Bodrum'da gençler olarak örgütlendiklerini ifade eden Yılmaz, "İnsanların kan vermesine vesile olmaya çalıştık. Beklentimizin de üzerinde bir katılım oldu. Kızılay'ın ciddi anlamda kan bağışına ihtiyacı var. Etkinlik ilçede beş gün olarak planlandı. Destek verenlere teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

TÜGVA’dan Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine tepki Haber

TÜGVA’dan Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine tepki

KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri, Kabe fotoğrafının yere serilmesine tepki gösterdi.Ulu Cami önünde bir araya gelen TÜGVA üyesi gençler ile vatandaşlar, Cemil Meriç'in "Kıyasıya bir savaştı bu, Haç'la Hilâl'in/Batı'yla Doğu'nun, imanla inkârın savaşı" beytinin yazılı olduğu pankartlar açtı.Vakfın Kütahya Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil, burada yaptığı konuşmada, Boğaziçi Üniversitesi’nde son günlerde yaşananların kendilerini üzdüğünü söyledi.Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin menfur bir sapkınlık alametiyle tahkir edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Ebeoğlugil şunları kaydetti:"28 Şubat sürecinde ve sonrasında türlü zulümlere imza atmış, bu yasakçı zihniyetin kini, tekrar nüksetmiş ve bu sefer biz Müslümanların kıblesi olan Kabe-i Muazzama’yı tahkir etme gayreti içerisine girmiştir. Her fırsatta düşünce, fikir ve inanç özgürlüğünden bahseden güruh, bu hakaretin karşısında duran öğrencilere yönelik fişleme kampanyası başlatarak cesaretin, saygının ve hoşgörünün sefaletini yaşamaktadır. Bu tahkir edici davranışın karşısında elif gibi dimdik duran kardeşlerimizin yanında olduğumuzu alenen ifade ederken İslam’a ve Müslümanlara kin besleyen herkesin karşısında olduğumuzu da beyan ediyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.