TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tekne turu

tekne turu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tekne turu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Fethiye’nin eşsiz koylarını tekne turuyla keşfedin Haber

Fethiye’nin eşsiz koylarını tekne turuyla keşfedin

GURBET YAVUKLU Fethiye'de yapacağınız tekne turları, doğanın ve denizin tadını çıkarmanız için size harika bir fırsat sunacaktır. Fethiye’de tekne turlarına katılarak; birbirinden müthiş doğal plajları, unutulmayacak muazzam koyları ve tarihi mekanlarını görebilirsiniz.  Fethiye’de çeşitli tekne turlarına katılarak turistlere ve tatilcilere harika bir deneyim yaşatır. Fethiye’de tekne turu yapabileceğiniz bazı rotaları sizler için derledik. İşte Fethiye’de İşte Fethiye'de yapabileceğiniz bazı tekne turları ve dikkat etmeniz gereken noktalar:   12 ADALAR TEKNE TURU Sizleri büyülü bir deniz yolculuğuna çıkaracak olan konforlu ve ferah teknelerde sizleri 12 Adalar tekne turuna muazzam bir yolculuğa çıkarıyor.  Yassıca adası, Boynuzbükü Koyu, Akvaryum Koyu, Tersane, Göcek Adası ve Yassıca Adası gibi güzellikleri gezerek hem denizin keyfini çıkarabilir hem de gün boyunca güneşlenerek D vitamini depolayabilirsiniz. ÖLÜDENİZ TEKNE TURU Fethiye dediğimizde aklınıza ilk gelen yerlerden biri de Ölüdeniz. Ölüdeniz'in eşsiz güzelliklerini denizden keşfetmek isterseniz, Ölüdeniz tekne turları harika bir seçenektir. Kelebekler Vadisi gibi doğal güzelliklere yakın olma fırsatı sunar. Tarihi güzelliklerinden olan St. Nicholas Adası, birçok farklı ve nadir görülen kelebek türlerini Kelebek Vadisi’nde görebilirsiniz. Adanın farklı noktalarında denize girebilir ve turkuaz sularda keyfinizi çıkarabilirsiniz.   GÖCEK KOYLARI TEKNE TURLARI Fethiye'nin yakınlarındaki Göcek Koyları da tekne turları için popüler bir nokta. Bu tur esnasında masmavi sularda yüzme fırsatı bulabilir, doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz. Göcek tekne turları genellikle değişiyor. Anca daha çok tercih edilen koylar şunlardır: Kleopatra Hamam Koyu, Akvaryum Koyu, Bedri Rahmi Koyu, Yassıca Adaları, Yavansu Koyu. SAKLIKENT VE TLOS TEKNE TURU Bu tur hem deniz hem de doğa turunu birleştiren bir seçenektir. Saklıkent Kanyonu'nu ziyaret edebilir, antik Tlos kentinin kalıntılarını görebilirsiniz. Tur rotaları genellikle şu şekildedir: Saklıkent, Tlos Antik Kent, Yakapark – Yaka Köyü. FETHİYE GÜN BATIMI TEKNE TURU Birkaç saat boyunca denizin ortasındaki muazzam atmosferine ve yolculuk sırasında göreceğiniz eşsiz manzaralar ile bu etkinliğin büyüsünden kurtulmak oldukça imkânsız. Beş saat süren ve turkuaz sularda denizin keyfini çıkarabileceğiniz tur rotası şu şekilde: Ölüdeniz, Gemile Adası, Deve Plajı, Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz. Dikkat etmeniz gereken bazı noktalar: Tur şirketini iyi seçmelisiniz. Güvenilir ve iyi bir tur şirketi seçmek önemlidir. İyi yorumlara sahip ve deneyimli şirketlerle çalışmak, tatil deneyiminizi daha güvenli bir noktaya taşıyacaktır. Tekne turları sırasında güvenliğiniz önemlidir. Can yeleği ve diğer güvenlik ekipmanlarının sağlanıp sağlanmadığını mutlaka öğrenmelisiniz. Tur programı içeriğini inceleyerek hangi rotaları gezdiğini ve hangi noktalarda durduğunu öğrenmek oldukça önemlidir.

Çeşme'den tekne turuyla adalara yolculuk! Haber

Çeşme'den tekne turuyla adalara yolculuk!

GURBET YAVUKLU Ege’nin ve İzmir’in incisi olarak bilenen Çeşme’de tekne turu yapmak, muhteşem koyları ve kumsalları keşfetmek isteyenler için bu haber harika bir fırsat. Çeşme’de düzenlenen bu turlara katılarak, masmavi deniziyle ve doğanın yemyeşil birleşimine şahit olabilirsiniz. İşte katıldığınız turlarla keşfedeceğiniz yerler…  Çeşme sahilinde sabah saatlerinde farklı tekne tur firmaları ile katıldığınız turlarda birbirinden eşsiz koylara varıyorsunuz. İşte teknelerin gittiği o koylar… Eşek Adası Eşek Adası, sakin atmosferi, turkuaz renkli denizi ile tekne turu yapan ziyaretçilerine huzurlu bir atmosfer sunar.  Mavi Koy Eşek Adası’nın hemen batısında bulunan Mavi Koy küçük adaların koylarından biri.. Ziyaretçilerini cezbeden bu denizin berrak sularına keyifle dalabilirsiniz.  Yeşil Koy Doğal güzellikler ve turkuaz renkli deniziyle ünlü olan Yeşil Koy’da farklı koylar ve plajlarını keşfetmek için görülmesi gereken yerlerden biri.  Mercan Boğazı Mercan Boğazı’nda denizin eşsiz güzellikleriyle beraber su sporları aktivitelerinin de yapılacağı muazzam bir koy… Kış Limanı Adından da anlaşıldığı gibi kış aylarında denizcilerin teknelerini demirlemek ve korunmak için kullandıkları limanı ifade eder. Sakin atmosferi, doğal güzellikleri ile denizin eşsiz sularında keyifle yüzebilirsiniz.  Jandarma Koyu Berrak ve turkuaz renkteki denizi ve çevresini saran doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine harika bir seçenek sunar.  Mağaralar Koyu Adından da anlaşıldığı gibi koyun muhteşem görünümleri oluşturan doğal kaya oluşumları, suyun da çarpma etkisiyle uzun yıllar boyunca keskin bir yapıya dönüşür.  Makri Adası Yatak odası olarak adlandırılan Makri Adası, minik bir ada olarak bilinir. Anlamı ise duvar renginin kırmızı, zeminin beyaz kumlarla örtülü olmasıdır. Tekneyle buraya gelip bu eşsiz denizde yüzme imkanına sahip olabilirsiniz. Cennet Adası Teknelerin sıkça uğradığı noktalardan biri olan Cennet Adası, yemyeşil ormanı, kuş cıvıltılarının olduğu bir bölge olarak bilinir. 

Denizli'de tekne turlarına yağmur engeli Haber

Denizli'de tekne turlarına yağmur engeli

Denizli’nin Güney ilçesinde yer alan ve Ege Bölgesinde tek yenilenebilir enerji ile çalışan Cindere Baraj Gölü, uzun süredir devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle seferlerine başlayamadı. YAĞIŞLAR VE RÜZGAR ETKİLEDİ Güney ilçesinde Cindere Baraj Gölü içinde yerli ve yabancı turistleri yaklaşık 10 kilometrelik bölgede gezdiren, Ege Bölgesinin tek yenilenebilir enerji ile çalışan tur teknesi, bu yıl sezonun başlamasına rağmen, etkili sağanak yağmurlar ve rüzgâr nedeniyle seferlerine başlayamadı. 40 kişi taşıma kapasitesine sahip tekneye binen yerli ve yabancı turistler Cindere Baraj Gölü çevresindeki eşsiz doğal güzelliğe sahip ormanları, göçmen kuşları ve doğal güzellikleri görebiliyor. Güney’e gelen yerli ve yabancı turistlerin Türkiye’nin 23. Doğa harikası Güney Şelalesi’ni ziyaret edip, müthiş bir tekne turuna çıkabiliyor. Bölgede işletmecilik yapanlar, bu yıl tekne turlarının etkili aşırı sağanak yağmur yağışları ve rüzgâr nedeniyle henüz başlayamadığını söyledi. "HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE BAŞLAYAMADIK" Sezonun gelmesiyle birlikte çevre ilçelerdeki tekne turlarının başladığını hatırlatan tekne işletmecisi Muzaffer Çelik, “Burası Güney Şelalesi, Cindere Barajı olarak geçiyor. Burada tekne turlarımız başlamak üzere, ama hava şartları nedeniyle yağışlar nedeniyle daha başlayamadık. Tekne turlarımızı havalar ısınınca başlar. Buradan baraj içine gün de 3 ve 4 sefer tekne turu yapılır. Her tur yaklaşık 1 saat sürer. Bir saat içinde de Doğanlığın altı mevkiinden, Akçakaya altı dediğimiz bölgeye kadar tekne turu yapılır. Baraj gölünün çok güzel bir havası vardır. Yeşillik zaten çoktur. Baraj gölü ile Güney Şelalesi altında bulunan bölgede mangal da yapabilirsiniz. Restoranlara, kahvaltıya öğlen ve aksam yemeklerinde balık yemeye de gelebilirler. Eşsiz tekne turuna katılıp çok güzel bir gün geçirebilirsiniz. Yerli ve yabancı turistlerin şelalemizi görmeye, tekne turuna katılmaya davet ediyorum” dedi. İHA

Turizmciler, bu sezondan umutlu Haber

Turizmciler, bu sezondan umutlu

Dünyanın önemli turizm merkezlerinden Bodrum, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti birbirinden güzel koylarıyla mest ediyor. İlçeye gelen turistlerin vazgeçilmez gezilerinden biri olan tekne turları, sezonun başlamasıyla hareketlenmeye başladı. Tekne turu işletmecileri, havanın yağışlı ve serin gitmesinden dolayı henüz tam doluluğa ulaşamadıklarını fakat sezondan çok umutlu olduklarını dile getiriyor. TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Üyesi Enver Kantarmış, “Havalardan dolayı işler biraz yavaştı ama hareketlilik yavaş yavaş başladı. Bu sezondan beklentimiz yüksek” diye konuştu. Günlük tekne turu satışı yapan Ediz Karakaş, yaptığı açıklamada, "Şu anda en büyük etken havalar. Bizim Karaada programımız var, 5 tane koy geziliyor. Orak Adası turunda ise 4 koy geziyoruz. Koylar çok güzel, temiz. Okullar kapandıktan ve havalar ısındıktan sonra iyi olacak” dedi. Günlük tekne turu satışı yapan Kasım Tutuş da, bu yıl beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederek, “Bizim tekne turu fiyatlarımız 400-500 TL arasında değişiyor. Yabancı turistlere pahalı gelmiyor ama yerli turiste biraz pahalı geliyor” şeklinde konuştu. Tekne turu işletmecisi İsrafil Abdullah ise seçimlerin bitmesinin ardından hareketliliğin başladığını dile getirerek, “Biz ağırlıklı olarak yabancı turistlerle çalışıyoruz. Zaten Bodrum’a bir kez gelen bir daha gelmek istiyor. Misafirlerimiz Bodrum’u çok sevdiklerini söylüyor. Son yıllarda buraya büyük talep var” değerlendirmesinde bulundu. Hollanda’dan eşi ve çocuğuyla tatile gelen Yusuf Çetin, tekne turuna çıkmayı planladıklarını ifade ederek “Gezilecek çok güzel yerler var. Oraları merak ediyoruz” dedi. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.