TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

"Engelsiz Yürekler" şampiyonluk için sahaya çıkıyor  Haber

"Engelsiz Yürekler" şampiyonluk için sahaya çıkıyor 

HÜSEYİN DEMİR  Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde İzmir Büyükşehir Belediye, Fenerbahçe Göksel Çelik ile final maçında karşı karşıya gelecek. Final serisinde iki galibiyet alan takım sezonu şampiyon olarak sonlandıracak. Final serisinin ilk maçı yarın saat 15:00’de Yalova 90.Yıl Spor Salonu’nda oynanacak. Seride 2 yapan şampiyon olacak  Serinin ikinci maçı ise 17 Mayıs Çarşamba saat 12:30’da yine Yalova’da oynanacak. Final serisi 1-1 olduğunda şampiyonluk maçı 18 Mayıs Perşembe saat 12:30’da başlayacak. Fenerbahçe Göksel Çelik, normal sezonu lider tamamlayarak, Play-Off Çeyrek Final etabında Ligi 8.sırada bitiren Pendik Belediyesi ile karşılaştı.Rakibini 2 maçta da mağlup eden sarı lacivertliler 2-0 ile seriyi kazanarak yarı final etabına yükseldi.Yarı Final serisinde Gazişehir Gaziantep takımını eleyen Beşiktaş JK ile karşılaşan Fenerbahçe Göksel Çelik,ilk maçı kazandıktan sonra güçlü rakibi karşısında ikinci maçtan mağlup ayrıldı.Büyük çekişmeye sahne olan serinin üçüncü ve son maçını kazanan takım seride 2-1 öne geçti ve finale adını yazdırdı.  Fenerbahçe Avrupa'da zirvede  Sarı lacivertliler bu sezon Avurpa'da başarılı bir sezonu geride bıraktı. Sarı kanaryalar İspanya'da 27-30 Nisan tarihleri arasında oynanan EuroCup 2’de finalde karşılaştığı İtalya temsilcisi Deco Metalfrro Amicacci Abruzzo’yu 60-48 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olmuştu. Fenerbahçe'de; Morteza Abedi son maçlarda skorer oyunuyla göz kamaştırmaya devam ederken Hassan Sayari ve Yamaç Yüksel'in performansı şampiyonluk yarışında etkili olacak.  İzmir'in Cesur Yürekleri kupa istiyor  İzmir'in Cesur Yürekleri, normal sezonda üst üstte 17 maç, Play-Off’ta ise toplam 3 maç kazanarak galibiyet serisini 21 maça çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı en son 2020-2021 sezonunda 17 yıl aradan sonra Türkiye Ligi'nde şampiyon olmuştu. Antrenör Ali Reyhani ve öğrencileri bu sezon İzmir'e tekrardan kupa sevincini yaşatmak istiyor. İzmir ekibinde Ahmet Efetürk son maçlardaki performanısyla dikkatleri üzerine çekerken Mahmut Açıkgöz ve Mahsun İpekişen'in takıma olan katkısı şampiyonluk maçında belirleyeci olacak.   

Engelsiz Aslanlar kazandı, seri son maça kaldı   Haber

Engelsiz Aslanlar kazandı, seri son maça kaldı  

HÜSEYİN DEMİR   Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda oynanan yarı final mücadelesinde her iki takımda savunmada sert ve agresif başladı. Yarı final maçının ikinci maçında dünkü oynanan müsabakadan sonra oyuncular fiziksel olarak oyundan düşmeye başladı. İzmir'in Cesur Yürekleri, ilk çeyreği  17-16 geride bitirdi. Engelsiz Aslanlar ikinci çeyrekte skor üstünlüğünü ele geçirerek soyunma odasına 36-30 önde gitti. İzmir'in Cesur Yürekleri son çeyrekte kaybetti  Soyunma odasından yüksek moralle çıkan İzmir'in Cesur Yürekleri, hücumda set organizasyonlarından skor üreterek final periyoduna 47-45 önde girdi. Final  periyodunda ise  Engelsiz Aslanlar, savunmada sertlikten taviz vermedi ve İzmir Büyükşehir Belediyesini 62-55'lik skorla yenerek seriyi 1-1 yaptı. Mücadelede Ahmet Efetürk 15, Mahmut Açıkgöz 15, Mahsum İpekişen 14, Rıdvan Aksoy 4, Arda Albayrak 4 ve Hasan Efetürk 3 sayı ile oynadı. Serinin son maçı yarın 13:00'da Yalova 90.Yıl Spor Salonunda oynanacak.  Serinin son maçı yarın  Yarı final etabı ilk maçını 73-62 kazanan İzmir Büyükşehir Belediye, seride 1-0 öne geçmişti. İkinci mücadeleyi 62-55 galip tamamlayan sarı kırmızılılar seride 1-1’lik beraberliği yakaladı. Yarı final etabının üçüncü karşılaşması ise 13 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 13.00’te Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda oynanacak. Maçı kazanan ekip adını finale yazdıracak. Çeyrek Sonuçları: 1.Çeyrek: 17-16 2.Çeyrek: 36-30 3.Çeyrek: 45-47 4.Çeyrek: 55-62

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.