TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tebligat

tebligat haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tebligat haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tebligat nedir? Tebligat çeşitleri nelerdir? Haber

Tebligat nedir? Tebligat çeşitleri nelerdir?

Tebligat, TDK’ye göre 'Bildirim' anlamını taşıyan Arapça kökenli bir kelimedir. Bu kelime, genellikle hukuki bildirimleri ifade etmek amacıyla kullanılır. Peki Tebligat nedir? Tebligat çeşitleri nelerdir? Merak eden herkes için bu soruların cevaplarını araştırdık.  Soruların cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz. TEBLİGAT NEDİR? Tebligat, bilgilendirme niteliğindeki bildirim anlamına gelir. Hukuki olarak ise tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından usul ve yasaya uygun bir şekilde ilgili kişiye çıkartılan resmi evraktır. TDK’ye göre ise tebligat kelimesi bildirim anlamına gelir. Tebligatlar, devlet dairelerinden gelmektedir. Bir kişinin bir devlet işi ile ilgili, yardımına, ifadesine, bir konu veya durum hakkında şahitlik etmesine, görgü tanıklığı yapmasına ihtiyaç duyulursa, kişiye devlet kanalı ile tebligat göndermek mümkündür. Genellikle tebligat çıkarmaya yetkili kişi ve kurumlar şu şekildedir: •             Baroya bağlı avukatlar •             Noterler •             Valilikler •             Belediyeler •             Adliyeler •             SGK •             Vergi Daireleri Tebligatlar, ilgili kişiye eğer varsa kanuni temsilcilerine ve vekillerine yapılır. Tebligatta şunlar bulunur: •             Ad, soyadı ve adres •             Tebliğ konusu •             Tebliğ edilen kişinin hangi gün ve saatte nerede bulunması gerektiği •             Kurum mührü •             Davetiyeyi çıkaran yetkilinin imzası TEBLİGAT ÇEŞİTLERİ NELERDİR? •             KAPALI TEBLİGAT Kapalı tebligatta tebliğ yapılacak kişiye veya kuruma duruşma günü ve saati, keşif günü, ihtar, karar ve şerh gibi evrakların tebliği gerçekleştirilir. Kapalı tebligata aynı zamanda cepli tebligatta denir. •             AÇIK TEBLİGAT Açık tebligatın kapalı tebligattan farkı tebligatın içerisine herhangi bir belge konmamasıdır. •             35. MADDEYE GÖRE TEBLİGAT Bazı durumlarda kişinin adresinden taşınması, şirketin taşınması gibi nedenlerden ötürü tebligat kişiye ulaşmayabilir. Bu durumda tebligat geri döner. Kişinin adresi soruşturma yardımıyla tespit edilemiyorsa 35. maddeye göre tebligat çıkarılır ve kişinin eski adresinin kapısına tebligat yapıştırılır. Tebligatın asıldığı tarih, tebliğ tarihi olarak kabul edilir. •             İLANEN TEBLİGAT Bu tebligat, 28. maddeye göre düzenlenir. Bu, kişinin adresinin meçhul olması durumunda devreye girer. Kişinin adresine ulaşılamıyorsa gazeteyle veya elektronik tebligat yoluyla tebliğ gerçekleştirilir. İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren 7 gün sonra yapılmış sayılır. •             ELEKTRONİK TEBLİGAT Bu tebligat türü, elektronik ortamda gönderilir. Bazı durumlarda gerçek ve tüzel kişilere elektronik tebligat yapılması zorunlu hale gelir. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Demografik ne demek? Demografik kelimesi nerelerde kullanılır?

Tebligat gitti: Depremzedeler için geri sayım başladı Haber

Tebligat gitti: Depremzedeler için geri sayım başladı

TENZİLE AŞÇI İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de meydana gelen deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için depremzedeleri, belediye’nin mülkiyetinde bulunan Karabağlar Uzundere’deki 224 konuta yerleştirmişti. Art arda yapılan uzatmalarla yaklaşık 2,5 yıl konutlarda ikamet eden depremzedelere tebligat gönderilmiş ve 31 Mayıs 2023 tarihine kadar müsaade edilmişti. Öte yandan; sürenin dolmasıyla birlikte hak sahiplerinin ayrılmasının ardından Uzundere konutlarında kalan depremzedelere çıkış için tebligatlar gönderilmeye başlandı. Okulların kapanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından depremzedelere gönderilen 21 Haziran 2023 tarihli tebligatta depremzedelere konutları boşaltmaları için 15 gün süre tanındı.  Konutların boşaltılmaması durumunda ‘zorla çıkarılma’ işlemlerinin yapılacağı belirtildi. Tebligatta şu ifadelere yer verildi;  Belediyemiz Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Mesken Şube Müdürlüğünün 09.06.2023 tarihli ve E-65509747-756.02-1393740 sayılı yazılarında, mülkiyeti Belediyemize ait, Karabağlar İlçesi, Yaşar Kemal Mahallesi, 11259 ada 2 parsel üzerinde bulunan 6002 Sokak No:14 C- 1 Blok ve 11260 ada 1 parsel 6002 Sokak No:45 B-9 Blok, 11265 ada 1 parsel 6004 Sokak No:24 B-9 Blok ve No:26 B-10 Blok adresinde bulunan toplam 224 adet bağımsız bölümlerin, 30 Ekim 2020 tarihinde kentimizde meydana gelen doğal afet (deprem) nedeniyle, Belediyemiz Meclisinin 13.11.2020 tarihli ve 05.1012 sayılı kararı ile 1 (yıl) bedelsiz olarak tahsis edildiği, tahsis sürelerinin Belediyemiz Meclisinin muhtelif tarih ve kararıyla 20.07.2022 tarihine kadar uzatıldığı, sonrasında Belediyemiz Meclisinin 13.01.2023 tarih ve 05.80 sayılı kararıyla süre sonunda tahliye edilmek şartıyla 31.05.2023 tarihine kadar uzatılmasının uygun görüldüğü bildirilmiş, ancak bu kapsamda Belediyemizce tahsis edilen yukarıda açık adresi yazılı konutun en geç 31.05.2023 tarihine kadar tahliye edilerek Belediyemiz Mesken Şube Müdürlüğüne teslim etmeniz hususunda tarafınıza tebligat gönderilmesine rağmen tahliye etmediğiniz, belirtilmiştir. Bu nedenle, söz konusu taşınmazı duyuru belgesinin tarafınıza tebliğinden itibaren...on beş gün içerisinde tahliye etmeniz, aksi takdirde tahliye işleminin Belediyemiz imkanları ile yapılacağı hususu önemle duyurulur. SATIŞA ÇIKARILMIŞLARDI Depremzedelere tahsis edilen konutların, tahsis süresinin uzatılması Sayıştay raporlarına da Büyükşehir aleyhine yansırken Büyükşehir, son tarih olarak 31 Mayıs 2023 tarihinin belirlenmesiyle birlikte Uzundere konutlarını 4 etap halinde ihale yoluyla satışa çıkardı. Konutların bazıları ihalelerde satılırken bazılarının ise yeniden ihale edilmesine karar verildi.   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.