TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Milli parklar ve tabiat parkları Ramazan Bayramı için hazır Haber

Milli parklar ve tabiat parkları Ramazan Bayramı için hazır

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü bünyesindeki milli parklar ve tabiat parkları, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde doğayla iç içe olmak isteyen ziyaretçilerini ağırlamaya hazır. Genel Müdürlüğün sorumluluğundaki milli parklar ve tabiat parkları, zengin doğal kaynakları, tarihi dokuları, eşsiz manzaraları ve huzurlu ortamlarıyla vatandaşlara dinlenme, eğlenme ve boş zamanlarını değerlendirme fırsatı sunuyor. Şehir yaşamının karmaşasından uzaklaşmak ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler için bu alanlar, özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde popüler hale geliyor. DKMP'nin yönetiminde toplam 662 korunan alan bulunmakta olup, bunlar arasında 49 milli park, 265 tabiat parkı, 31 tabiatı koruma alanı, 110 tabiat anıtı, 85 yaban hayatı geliştirme sahası, 14 Ramsar alanı ve 108 sulak alan bulunmaktadır. Genel Müdürlük, baharın gelmesiyle birlikte 9 günlük tatil sürecinde korunan alanlara yönelik ziyaretçi sayısında artış beklentisiyle harekete geçerek vatandaşların milli parklar ve tabiat parklarından huzur içinde yararlanabilmeleri için gerekli önlemleri aldı. Bu kapsamda, sahada bulunan tüm tesislerin bakımı ve tadilatları tamamlandı, kullanıma hazır hale getirildi. Alanların temizliği için özel önlemler alınarak hijyen standartları artırıldı. Sahalarda yeterli sayıda görevli personelin bulunması sağlandı ve can güvenliği ile ilgili tüm önlemler titizlikle alındı. Geçen yıl Ramazan Bayramı tatilinde 1 milyon 333 bin 718 kişinin ziyaret ettiği korunan alanlar arasında en çok tercih edilenler arasında, Muğla'daki Marmaris Milli Parkı 322 bin 320 ziyaretçiyle birinci sırada yer almıştı. Onu, 248 bin 127 ziyaretçiyle Kocaeli'deki Ormanya Tabiat Parkı ve 123 bin 500 ziyaretçiyle Gaziantep'teki Burç Tabiat Parkı takip etmişti. 2023 yılında ise doğayı keşfetmeyi seven 63 milyon 679 bin 581 kişi, korunan alanları ziyaret ederek doğanın güzelliklerini keşfetmişti.

Bakan Yumaklı: Biz gelecek nesiller için çalışıyoruz Haber

Bakan Yumaklı: Biz gelecek nesiller için çalışıyoruz

Yumaklı, Torbalı ilçesinde Devlet Su İşleri tarafından 2015 yılında başlatılan ve 2019'da tamamlanan Fetrek Çayı Islah Projesi'ni ziyaret etti. Projenin Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir çevre projesi olduğunu vurgulayan Yumaklı, ancak yerel yönetimin projeye gereken ilgiyi göstermediğini ifade etti. "Buraya projenin mevcut durumunu görmek için geldiğimizde hayal kırıklığına uğradık. Çünkü bu önemli proje, İzmir halkının hizmetine sunulması için hayata geçirilmeliydi." dedi. Yumaklı, Cumhur İttifakı'nın Torbalı Belediye Başkan adayı Özgür Erman Çağlar'ın seçilmesi durumunda projenin tamamlanacağını ve 5 yıllık gecikmenin ardından İzmir halkının hizmetine sunulacağını belirtti. Ayrıca, Konak'taki bir otelde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği iftar programında Yumaklı, Türkiye'nin Yüzyılı hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayarak, tarımsal üretimde, üretimin ve üreticinin geleceği için vizyon oluşturmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Yumaklı, Türkiye'nin her iline ve ilçesine giderek sektör paydaşlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, bugün Bayındır, Tire, Ödemiş ve Torbalı'da gerçekleştirdikleri ziyaretleri hatırlattı. İklim değişikliği ve gıda arz güvenliğinin önemine vurgu yapan Yumaklı, dünya genelinde tarımsal üretimle ilgili bir dizi zorluğun olduğunu belirtti ve bunlardan birinin sektörde çalışan genç nüfusun azalması olduğunu ifade etti. Yumaklı, Bakanlık tarafından yapılan düzenlemelerin tarımsal üretimdeki sıkıntıların etkilerini azaltacağını vurgulayarak, son 2 yılda İzmir'de tarım ve orman sektörüne 98 milyar lira destek ve yatırım, su alanında ise 52 milyar lira yatırım yapıldığını ve kente 215 su ve sulama tesisinin kazandırıldığını belirtti. Ayrıca, kentte 183 milyon adet tohum ve fidanın toprakla buluştuğunu dile getirdi. "Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz" diyen Yumaklı, Türkiye'nin su stresi altında olduğunu belirtti. Çizdikleri perspektifin gelecek için olduğunu vurgulayarak, "Bu bir seçim ziyareti değil. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz." dedi. Programa, İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile iş dünyası temsilcileri de katıldı.

Bakan Yumaklı: İzmir 'dağ' gibi bir belediye başkanına kavuşmak için gün sayıyor Haber

Bakan Yumaklı: İzmir 'dağ' gibi bir belediye başkanına kavuşmak için gün sayıyor

Bakan Yumaklı, Bayındır'da yapım çalışmaları devam eden ve tamamlandığında 890 dönümlük bir alanda hizmet sunacak olan Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Yumaklı, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 60 organize tarım bölgesi için planlama yapıldığını, bunlardan 40'ının tüzel kişilik kazandığını belirtti. Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi'nin gelecek yıl tamamlanmasının beklendiğini vurgulayan Yumaklı, bu bölgenin tarımsal ürünlerin işleneceği entegre bir bölge olarak hizmet vereceğini ifade etti. Bakan Yumaklı, Tire Süt Kooperatifi Süt İşleme Tesisini ziyaret ederek çiftçilerle bir araya geldi ve ardından Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Ödemiş ilçesinde düzenlenen tarım ve hayvancılık lansmanına katıldı. Yumaklı, Dağ'ın hedeflerini projelere döktüğünü vurgulayarak, şunları belirtti: "Hamza Dağ'ın projeleri, İzmir'in ve ilçelerinin üreten Türkiye Yüzyılı'na katkı sunan tüm üreticilerin yanında yer alması gerektiğine dair bir vizyonu yansıtıyor. Bu sebeple, birlikte çalışmak, üretmek ve yine üretmek hepimizin sorumluluğunda. İzmir'e, 'dağ gibi' bir belediye başkanına kavuşmak için günleri geri sayıyoruz. İnşallah, 17 gün sonra tekrar bir araya gelip birlikte olacağız." Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ise tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Çiftçilerin refahını artıracak ve yerel ekonomiye katkı sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini belirten Dağ, şu ifadeleri kullandı: "Bu alanda ortaya koyacağımız projeleri 5 ana başlık altında topladık: 'İzmir Makine Parkları', 'Tarım ve Hayvancılıkta Büyükşehir Destekleri', 'Büyükşehir Tarım ve Hayvancılık Tesisleri', 'İzmir'in Eşsiz Köyleri' ve 'İzmir'in Eşsiz Köylerine Kapsamlı Desteklerimiz'."

Bakan Yumaklı: Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz çalışan bir ekip olduk Haber

Bakan Yumaklı: Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz çalışan bir ekip olduk

Bakan Yumaklı, Kavacık Yaşam Merkezi'nde düzenlenen Beykoz Kastamonu Buluşması'na katılarak, İstanbul'da Kastamonuluların nüfus açısından ikinci sırada yer aldığını belirtti. "AK Parti olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 22 senedir bu şehre, bu ülkeye olması gerektiği gibi hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan bir ekibiz. Sizlerin, evlatlarımızın ve geleceğimizin teminatı olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Yumaklı, memleketinden ve milletinden yana olanların her zaman yanlarında olduklarını, bu vefayı gösterdiklerini ve bundan sonra da aynı şekilde çalışacaklarını dile getirdi. "14-28 Mayıs'ta, Türkiye Yüzyılı'nın inşasıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza yeniden icazet verdiniz. 'Biz sana güveniyoruz. Çünkü yaparsa AK Parti yapar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söylerse yapar' dediniz ve bu izni kendisine verdiniz." şeklinde konuşan Yumaklı, "Sayın Cumhurbaşkanımız da sizlerin arasından birisi. Beni yol arkadaşlarından birisi olarak seçti. Bu gerçekten benim için inanılmaz gurur verici ve kelimelerle anlatılabilir bir onur değil. Ancak ben biliyorum ki her biriniz de benim bu hissiyatımı içtenlikle taşıyorsunuz." dedi. "Mayıs ayından sonra Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmekle ilgili mücadelemiz başladı. 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın inşası için önemli olan ikinci merhaledir." diye ekledi. "Bizler yaşadığımız ilçelerde, şehirde güçlü olursak, bir de hükümette güçlü olursak, Türkiye Yüzyılı'nın inşasını, şehirlerin, illerin, ilçelerin gelişmesini hep birlikte sağlamış olacağız." "Murat Kurum, İstanbul için, İstanbul'un geleceği için talip" dedi. Yumaklı, son 5 yılda İstanbul'da bir "fetret devri" yaşandığını ve son zamanlarda kentte hiç uluslararası toplantı yapılmadığını, şehrin neredeyse sessizliğe gömüldüğünü belirtti. "İstanbul, dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir şehir; artık yanan metrobüsleri, otobüsleri ve trafik sıkışıklığını söylemiyorum" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'un ihtiyaç duyulan her yerde hızla hareket edip gerekenleri yaptığını vurgulayan Yumaklı, "Kurum, şimdi İstanbul için, İstanbul'un geleceği için talip" şeklinde konuştu. Bakan Yumaklı, AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş'ın Kastamonu'yu gerçek belediyecilikle buluşturma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti ve şunları ekledi: "Sizlerden isteğim, Kastamonu'daki dostlarımızı, akrabalarımızı, arkadaşlarımızı mutlaka arayarak, bir AK Partili Bakan olarak bu süreçte bizlere destek olmalarını ve Kastamonu'da beklediğimiz sonucu beraber sağlamamızı istirham ediyorum. 'Kent uzlaşısı' adı altında terör örgütü PKK'yı yargılamamak için uydurulan bir kavramdır. Hatırlarsınız, YPG gibi farklı isimlerle örtbas etmeye çalıştılar. Ancak unutmayalım ki bu terörle bağlantılı olanlarla uzlaşmak kabul edilemez. Her zaman Beykoz için, İstanbul için, Türkiye için çalışmalıyız."

İzmir’de yangını söndürmeye giden helikopter düştü: Ekipten haber alınamıyor Haber

İzmir’de yangını söndürmeye giden helikopter düştü: Ekipten haber alınamıyor

İzmir’in Menderes ilçesi Keler Mahallesi’nde dün saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangınına gün boyu havadan ve karadan müdahale edilmiş, havanın kararmasıyla birlikte gece görüşlü helikopterler çalışmalarına devam etmişti. Çalışmalar devam ederken su aldığı esnasında Tahtalı Barajı’na bir helikopterin düşmesi sonucunda bir personel sağ olarak kurtarılmış, kendilerinden haber alınamayan 3 mürettebat içinse günün ilk ışıklarına denk arama kurtarma çalışmaları devam etmişti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, beraberindeki Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, İzmir Valisi Süleyman Elban ve yetkililer ile birlikte Tahtalı Barajı’na gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra basın açıklamasında bulundu. “An itibariyle yangın kontrol altına alınmış durumda” Dün Adana, Bolu ve Menderes ilçesinde yangınlar çıktığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Buradaki yangın saat 14.04 sıralarında meydana geldi. Arkadaşlarımız çok kısa sürede müdahale etti. Akşam üzerine doğru Bolu ve daha sonra da Adana Kozan kontrol altına alındı. Burasının da enerjisi büyük oranda düşürüldü ve arkadaşlarımız kısmen kontrol altına alma çalışmalarını gerçekleştirdiler. 9 uçak, 3’ü gece görüşlü olmak üzere 202ye yakın helikopter, 500 personel ve diğer kara araçları ile müdahale edildi. Tabii havanın kararmasıyla beraber gece görüşlü helikopterlerimiz soğutma çalışmalarına devam ettiler. An itibariye bu yangın da kontrol altına alınmış durumda” dedi. “Toplam 4 personel vardı” Saat 23.53 itibariyle helikopterle bağlantının kesildiğini belirten Yumaklı, “Daha sonra arkadaşlarımızın araştırmasıyla birlikte burada bir helikopterin kazaya uğradığı tespit edildi. Daha sonra valimizin koordinesinde; AFAD, UMKE, sahil güvenlik, polis, jandarma burası için seferber oldular. Toplam 4 personel vardı. Bunlardan 3’ü Kırgız, birisi ise Türk uyruklu arkadaşımız. Kırgız uyruklu personellerden bir tanesi kurtuldu ve şu an hastanede ve herhangi bir hayati tehlikesi yok. Gece boyunca helikopteri ve diğer personelleri arama çalışmaları devam etti. Helikopterin bulunduğu yer tespit edildi ancak görüş mesafesi çok düşük olduğu için şu an itibariyle arkadaşlarımız net bir şey söyleyemiyorlar” şeklinde konuştu. “Helikopterin karaya çıkarılması işlemleri başlayacak” “Bu aşamadan sonra helikopterin karaya çıkarılması işlemleri başlayacak” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Yumaklı, "Bununla ilgili ekiplerimiz hazırlıklarını yapıyorlar. Şu anda sayın savcımız ve kaza kırım ile ilgili arkadaşımız burada, onlarda çalışmalarını bitirdiler ve kurtarma çalışmalarının başlaması için start verildi. Ümit ediyoruz ki en kısa sürede tamamlanır ancak burası bir baraj ve dikkatli olmak durumundalar. Çalışmaları bizde anbean burada takip etmiş olacağız. Şu an için 3 personelin akıbeti ile ilgili bilgi verecek pozisyona değiliz” diye konuştu. “Bütün kardeşlerimize geçmiş olsun” Aynı bölgede 2017 yılında yaşanan bir başka helikopter kazası hatırlatılarak, yaşanan bu kazanın oluş şekliyle ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Yumaklı, “Bunların hepsi kara kutu da dahil bütün incelemeler yapıldıktan sonra ortaya çıkacak. Hepsinin aynı özellikte bir sonuç çıkardığını söylemek mümkün değil. Biz en azından bir önceki kazayla ilgili olan bağlantısını bu kazayı inceledikten sonra söyleyebileceğiz. Şu an için bütün yoğunluğumuz helikopteri bulunduğu yerden hızlıca çıkarılmasıyla ilgili. Bütün orman camiasına, yeşil vatanımızı korumak için savaşan bütün kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı. İZSU ve itfaiye ekipleri seferber oldu Menderes ilçesinde dün ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sırasında Tahtalı Barajı’na düşen helikopterin yerinin tespit edilmesi ve içindeki personelinin kurtarılması amacıyla yoğun çaba harcandı. İZSU Genel Müdürlüğü denetimindeki alanda meydana gelen kazanın ardından ilk olarak bölgedeki İZSU güvenlik personeli harekete geçti. İzmir Büyükşehir İtfaiyesi’ne bağlı arama kurtarma ekipleri de kısa süre içinde olay yerine gelerek çalışmalara katıldı. İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan helikopterlerden biriyle gece 23.55 sıralarında irtibat kesildi. İçinde 4 personelin bulunduğu helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı’na düştüğü tespit edildi. İZSU Genel Müdürlüğü’nün kontrolündeki alanda ilk arama kurtarma çalışması burada görevli personel tarafından başlatıldı. Yaralı durumdaki helikopter personeline ilk ulaşan da İZSU ekipleri oldu. Hemen sağlık ekiplerine haber verilerek ilk müdahalenin yapılması sağlandı. Su altındaki helikopterin yerinin tespit edilmesine yönelik çalışmalarda da İZSU Genel Müdürlüğü su altı görüntüleme teknolojisi bulunan teknelerle ekiplere destek oldu. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir Eczacı Odası’na kadın başkan adayı

Bakan Yumaklı, tarımsal destekleme bütçesini 91,55 milyar liraya çıkaracaklarını bildirdi Haber

Bakan Yumaklı, tarımsal destekleme bütçesini 91,55 milyar liraya çıkaracaklarını bildirdi

Bakanlıktan, Resmi Gazete'de yayımlanan "2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı"na yönelik açıklama yapıldı. Çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu Açıklamaya göre, kararla, tarımsal üretimin ve gıda arz güvencesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için sektörün daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması, verim ve kalitenin arttırılması hedefleniyor. Bunun yanında, ihtiyaç duyulan teknolojilerin yerli imkanlarla geliştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin ve genetik kaynakların korunması, tarımsal üretimde çevreci yaklaşımların benimsenmesi, uygulanan politikaların etkinliğinin artırılması da destekleme programının ana esaslarını oluşturuyor. Buğday destek fiyatı 10 kuruştan 100 kuruşa çıktı Kararla, 112 destek türünün birim fiyatında artış gerçekleştirildi. Fark ödemesi desteklerinden buğdayın destek birim fiyatı kilogram başına 10 kuruştan 100 kuruşa, arpa, çavdar, yulaf ve tritikalenin destek birim fiyatı ise kilogram başına 10 kuruştan 50 kuruşa yükseltildi. Yağlık ayçiçeğinin destek birim fiyatı kilogram başına 70 kuruştan 100 kuruşa, kanolanın destek birim fiyatı ise 80 kuruştan 100 kuruşa çıkarıldı. Organik ve iyi tarım desteklerinde artış oranı yüzde 200'ü buldu Kararla organik ve iyi tarım destekleri ise yüzde 80 ile yüzde 200 arasında artırıldı. Katı organik organomineral gübre desteği dekar başına 20 liradan 30 liraya yükseltildi. Sertifikalı tohum kullanım desteğinde ürünlere göre yüzde 25 ile yüzde 50 arasında artış yapıldı. Bu kapsamda buğday, arpa, tritikale, çeltik, yulaf, nohut ve çavdarın tohum destek birim fiyatı dekar başında 50 liradan 65 liraya çıkarıldı. Sertifikalı fidan kullanım desteği birim fiyatlarında ise yüzde 150'ye varan artış gerçekleşti. Biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği birim fiyatındaki artış ise yüzde 100'ü buldu. Buzağı desteğinin bütçesi 3 milyar liradan 5,5 milyar liraya ulaştı. Buzağı başına verilen temel destek 500 liradan 750 liraya çıkarılırken, toplam buzağı desteği diğer kriterlerle birlikte hayvan başına 2 bin 100 lira oldu. Manda, malak, tiftik üretimi ve arıcılık destekleri de yüzde 100 artırıldı. Hastalıktan ari işletme desteği hayvan başına 600 liradan 1200 liraya yükseltildi. Anaç koyun/keçi desteği hayvan başına 50 liradan 100 liraya, tiftik keçisi ilave desteği hayvan başına 20 liradan 40 liraya çıkarıldı. Çoban istihdamına destek Sürü yöneticisi istihdam desteği 12 bin lira iken, bu destek 30 bin lira olarak belirlendi. İpek böceği desteği kutu başına 240 liradan 450 liraya, yaş koza desteği kilogram başına 160 liradan 350 liraya yükseltildi. Hayvan gen kaynakları desteğinin birim fiyatları yüzde 60 ile yüzde 165 arasında artırıldı. Bu uygulamanın bütçesi 274 milyon lira iken, düzenlemeyle 653,5 milyon lira olarak tespit edildi. Tarımsal yayım ve danışmanlık desteği 72 bin liradan 144 bin liraya, çiftlik muhasebe veri ağı katılım primi desteği işletme başına 600 liradan 1000 liraya çıkarıldı. "Tarım sigortaları için 12,75 milyar liralık kaynak ayırıyoruz" Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son 21 yılda tarım politikalarının ana eksenini hep üretimin desteklenmesinin oluşturduğunu ve bunun devam edeceğini bildirdi. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasında, üreticiye verilen desteklerin önemli etkisi olduğuna işaret eden Yumaklı, "Geçen yıl başlattığımız bitkisel üretimde önemli girdi maliyetlerinden olan gübre ve mazot desteklerinin öne çekilmesi ve ayni olarak ödenmesi, çiftçimizde büyük karşılık bulmuştur. Bunu bu yıl da devam ettirerek üreticimize önemli bir finansman desteği sağlıyoruz. Üreticilerimizin güçlendirilmesi ve tüketicilerimizin korunması yolunda politikalarımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı. Kırsal kalkınma ve gıda arz güvenliği için alınacak tedbirlerin Orta Vadeli Program'da da yer aldığını anımsatan Yumaklı, şunları kaydetti: "Tarımsal destekleme bütçemizi 63,4 milyar liradan, 2024 yılı için 91,55 milyar liraya çıkarıyoruz. Bu kapsamda, bitkisel üretim desteğini 51,01 milyar liraya, hayvansal üretim desteğini 18,71 milyar liraya, su ürünleri desteğini 250,7 milyon liraya, tarımsal araştırma ve geliştirme desteğini 682 milyon liraya, kırsal kalkınma desteğini 8,15 milyar liraya yükseltiyoruz. Tarım sigortaları için de 12,75 milyar liralık kaynak ayırıyoruz. Mazot ve gübre desteği bütçesini de bir önceki yıla göre yüzde 31,6 artışla 21,1 milyar liraya çıkarıyoruz. Hububat üreticilerimize 2023 üretim yılına ait ve 2024 yılında ödenecek 11,5 milyar lira tutarındaki mazot ve gübre desteği öne çekilerek, Ziraat Bankası finansmanıyla 2023 yılı Ekim ayında başlamak ve mazot ile gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek. İnşallah Gazi Meclisimizin de takdiriyle uygulamaya koyacağımız tarımsal destekleme bütçemiz, üreticilerimizin gücüne güç katacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda tarımsal üretimimizi daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz." BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türkiye yeni dönem yatırımlarda önceliklerini belirledi

Teknoloji, tarımı olumlu anlamda destekliyor Haber

Teknoloji, tarımı olumlu anlamda destekliyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Anadolu Ajansının (AA) 8'inci kez global iletişim ortağı olduğu, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde gerçekleştirilen, Etimesgut Havaalanı'ndaki TEKNOFEST'te, değerlendirmelerde bulundu. Tarımda verimliliği, kaliteyi, sürdürülebilirliği, kayıtlılığı ve tarımsal yatırımları önceleyen bir vizyonu anlatmaya devam ettiklerine dikkati çeken Yumaklı, şu ifadeleri kullandı: "Bunun en önemli unsurlarından bir tanesi teknoloji. Elbette hayatınızın her aşamasında teknolojiyi kullanırsınız, kullanmanız gerekir ama eğer bir üretim yapıyorsanız teknolojiye çok daha fazla ihtiyacınız vardır. Bilgi toplamaktan bunları kayıt altına almaktan, daha sonra tarımsal üretimin farklı safhalarında, belki de insan gücünün ve emeğinin yetmeyeceği hususlarda teknolojiyi kullanabilirsiniz. Verimliliği ve kaliteyi artırmak adına mutlak suretle teknolojik gelişmeleri üretimin her safhasına monte etmeniz gerekiyor." Yumaklı, tarım sektöründe, dikey ve topraksız tarım ve sulama alanlarındaki teknolojilerin ilgi çektiğini belirterek, bu alanlarda teknoloji kullanımının verimliliği ve kaliteyi artırdığını anlattı. "İklim değişikliğiyle mücadele ederken üretiminizi de artırmalısınız" Dünyadaki tarım teknolojisi gelişmelerini yakından takip ettiklerini dile getiren Yumaklı, Türkiye'de geliştirilen tarım teknolojilerini de desteklediklerini ve bunların üst düzeye çıkması için teşvik ettiklerini kaydetti. Yumaklı, tarımda teknoloji kullanımının her sektörde olduğu gibi artmaya devam edeceğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Hayatımıza önceki dönemlerden çok fazla giren bazı unsurlar var. İklim değişikliği bunların başında geliyor. Siz iklim değişikliğiyle mücadele ederken aynı zamanda üretiminizi de artırmak ve artırdığınız üretimin hem verimli hem kaliteli olmasını sağlamak durumundasınız. Dolayısıyla bütün bunların etkilerinden arınıp aynı zamanda da üretimi artıracak hususları sadece teknolojiyi kullanarak ve önceleyerek, bunu üretimin her safhasına monte ederek yapabilirsiniz." Orman yangınlarıyla mücadelede üst düzey teknoloji kullanılıyor Son dönemlerde gündemde olan orman yangınlarıyla mücadelede Bakanlık olarak yüksek teknoloji kullandıklarını anlatan Yumaklı, "Bizim son yıllardaki başarımızın altında yatan temel etken, teknolojiyi bu yangınlarla mücadeleye katmış olmamız. Özellikle insansız hava araçları, yangın söndürme ekipmanları, hava ve kara araçlarında teknolojiyi üst düzeyde kullanıyoruz." diye konuştu. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yeni ekonomi yönetiminde odak nokta altın ithalatı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.