TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#taksi

taksi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, taksi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Taksiciyle yolcu birbirine girdi: 4 saat bedavadan karakolda bekledim Haber

Taksiciyle yolcu birbirine girdi: 4 saat bedavadan karakolda bekledim

İstanbul Aksaray’da geçen hafta Taner Çatalbaş’ın taksisine binen yabancı uyruklu kadın, Beyoğlu’na gitmek istediğini söyledi. Müşteriyi alan Çatalbaş ardından yola çıktı. İneceği yere yaklaşan taksiciye iddiaya göre yolcu hızlı gitmesini söyledi. Ancak taksici zaten geldikleri noktaya yakın olduklarını ve ileride trafik olduğunu söyleyince bu kez de kadın, taksiye “Hızlı gitmek için bindim.” diyerek karşılık verdi. Bu sebepten dolayı ikili arasında tartışma çıktı. “Bedavadan 4 saat karakolda beklemiş oldum” Tartışma esnasında kadın, taksiciye “Hep böyle yapıyorsunuz” deyip küfür edince ortalık karıştı. İddiaya göre, taksici Çatalbaş kadına araçtan inmesini söyledi. Ancak kadın inmeyerek polis diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine yaşananları cep telefonu ile kayıt altına alan taksiciyi gören kadın bu kez de “Beni dövüyorlar.” diyerek bağırmaya başladı. Olayın ardından emniyete giden kadın ve taksicinin bir süre sonra birbirlerinden şikayetçi olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili konuşan taksici takside kameranın olduğunu söylerken, “Beni Kasımpaşa karakoluna gönderdiler. 3 buçuk saat kadar bekledik orada. Sürekli orada da hakaret ediyordu. Polis memuru ona, arabanın içerisindeki kamerayı açacağını, açtıktan sonra onu dövüp dönmediğimi göreceğimizi söyledi. Bu kez ‘beni dövmedi, dövmeye kalktı’ dedi. Polis ona inanmadı, yalan söylüyordu. İyice cıvıttı, bedavadan 4 saat karakolda beklemiş oldum. Haklı olduğumu bildiğim için, kayda değer bir şey olacağını düşünmediğimden dolayı pek de umursamadım. Arabanın kamerası da var, elimdeki telefonla da çekmişim. Hiçbir şekilde hiçbir şeyi tutturamayacağını biliyorum.” şeklinde konuştu.

İzmir haber: Taksilere araç takip sistemi geliyor Haber

İzmir haber: Taksilere araç takip sistemi geliyor

Celil Anık, oda olarak şoför ve yolcuların can güvenliğini sağlamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. İzmir'de son dönemde taksi şoförlerinin hedef alındığı asayiş olaylarının gündeme geldiğini hatırlatan Anık, "Son 10 yıldır böyle bir hadisemiz yoktu. Son iki olayımızda bir arkadaşımız, araç içinde uğradığı saldırıda hayatını kaybetti, diğeri ise araç dışında yaralandı. Bu tür olaylara ne kadar tedbir alırsanız alın mutlaka bir açık bulunabiliyor." dedi. Kentteki 3 bin 215 taksinin tümünün GPS takip cihazı ile izlendiğini belirten Anık, ayrıca 1300'ünde "panik butonuyla" devreye girebilen araç takip sistemi bulunduğunu belirtti. Araç takip sisteminde, aracın konum bilgisinin yanı sıra müşteri ya da taksi şoförü tarafından butona basıldığında, araç içinden merkeze görüntü ve ses aktarılabildiğini ifade eden Anık, bunun müşteri güvenliği için de önemli olduğunu belirterek şöyle dedi: "Daha önce telsiz üzerinden haberleşiyorduk ve anında buradan müdahil oluyorduk. Takip sistemiyle biz araçlarımızı 24 saat kontrol edebiliyor, çalışıp çalışmadığını görebiliyoruz. Hem şoförün hem de müşterinin can güvenliği açısından hepsi kontrol altında. Biz şu anda hangi taksimiz hangi sokakta olduğunu ve günlük olarak araçlarımızın doluluk oranlarını görebiliyoruz. Bunlar güzel gelişmeler ama bizim için en önemlisi yolcunun da bir eşyasının kaybında veya arabaya bindiniz, 'Şoför bizi gezdirdi' diyorsunuz ve şikayetçi oluyorsunuz. Biz buradan sisteme baktığımızda o yolun kapalı olup olmadığını görebiliyoruz ve gerçekten de gezdirmişse gerekli işlemi yapıyoruz." Sistemin Türkiye'de toplu olarak uygulamasının ilk olarak İzmir'de olacağını kaydeden Anık, "Bu örnek bir projedir. Bizim yaklaşık 3 bin aracımızda takip sistemimiz var ve kontrol altında. 1300 aracımızda kamera var ve haziran ayına kadar tüm araçlarımızda kamera olacak. Uygulamayla şoför ve araca binen müşterinin can güvenliği garanti altında olacak." dedi. Kurşun geçirmez cam bölme uygulamasının da son dönemde yeniden gündeme getirildiğini belirten Anık, bu konudaki yönetmeliğin yürürlükte olduğunu, isteyen araç sahibinin aracına kurşun geçirmez cam taktırabileceğini söyledi.

İstanbul'da 2023'te taksilerle ilgili 71 bin 958 şikayette bulunuldu Haber

İstanbul'da 2023'te taksilerle ilgili 71 bin 958 şikayette bulunuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, kentte 2023 yılında hizmet veren 19 bin 890 takside 48 bin 19 şoför kayıtlı olarak çalıştı. Vatandaşlar, İBB 153 Çözüm Merkezinin telefon hattı, mobil uygulaması, 0552 153 00 34 numaralı Whatsapp hattı, "cozummerkezi.ibb.istanbul" internet sitesi ile çeşitli sosyal medya mecralarından taksilerle ilgili farklı konularda şikayetlerde bulundu. Bu kanallardan taksilerle ilgili geçen yıl toplam 71 bin 958 şikayet yapılırken, bunun 39 bin 421'i "yol ve yolcu seçme" konusunda oldu. Bu şikayetlerin 9 bin 166'sını "trafik kuralı ihlali", 7 bin 504'ünü de "fazla ücret alınması" oluşturdu. Taksilerle ilgili "yolcuya kaba davranılmasından" 7 bin 319, "yolcuyu uzak yoldan götürmekten" 2 bin 845, "taksimetre açılmamasından" 1776, "darp ve tacizden" 1631 ve diğer konularda 2 bin 296 şikayet yapıldı. Taksilere en çok "yanlış park etme" konusunda yaptırım uygulandı İBB ekiplerince geçen yıl yapılan saha denetimlerinde, 70 binden fazla taksi denetlendi. Yapılan şikayet başvurularının incelenmesi ve denetimler sonucunda 58 bin 681 taksi ve sürücüye, Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES) maddeleri kapsamında "puan düşümü", "şoför kartının askıya alınması" ve "ruhsatın askıya alınması" gibi çeşitli yaptırımlar uygulandı. En çok uygulanan yaptırım ise 19 bin 73'le "yanlış park etme" konusunda oldu. Taksilere ve sürücülere "trafik kuralı ihlalinden" 11 bin 562, "emniyet kemeri takmamaktan" 3 bin 662, "kayıtsız şoför çalıştırmaktan" 2 bin 366, "ruhsatsız çalışmaktan" 2 bin 70, "turizm imajı eksikliğinden" 1450, "şoför kartı olmamasından" 1408, "araç içinde sigara içilmesinden" 1181, "taksimetre açılmamasından" 1166, "yolcu mağduriyetinden" 934, "renkli camdan" 830, "gürültülü araçtan" 789 ve diğer nedenlerden de 12 bin 190 yaptırım uygulandı.

Komşusunu bıçaklayıp taksi ile saatlerce dolaştı Haber

Komşusunu bıçaklayıp taksi ile saatlerce dolaştı

Olay Bahçelievler Hürriyet Mahallesi’nde pazartesi günü saat 12.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre yabancı uyruklu madde bağımlısı bir şahıs pazar akşamı komşusu Ahmet Budak’ın kapısının önüne gidip bağırdı. Arkadaşı dışarı çıkmayan şahıs ardından kendi evinin camlarını kırdı. Pazartesi günü ise evine gelen arkadaşı Budak ile tartışıp 8-9 yerinden bıçakladı. Bağrışmaları duyan komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Arkadaşı tarafından bıçaklanan Ahmet Budak ise kendi imkanlarıyla sokağa çıktı. Çevredeki vatandaşlar Budak’ın yanına koşup yaralarına tampon yapmaya çalıştı. Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesi ile ağır yaralı olan Ahmet Budak ambulans ile hastaneye kaldırdı. Yabancı uyruklu zanlı ise o sırada dışarı çıkarak bir taksiye binip önce Küçükçekmece Halkalı Mahallesi’nde ardından Başakşehir’de dolaştı. Ticari taksi ile bir süre dolaşan şahıs şoföre parasının olmadığını ödeme yapması için eve götürmesini istedi. Taksici şahsı söylediği gibi Bahçelievler’de bulunan evine götürdü. O sırada evde buluna polis ekipleri zanlıyı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan olayda ağır yaralanan Ahmet Budak’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Şahsın bıçakladığı Budak’tan ve önceki gece kapısının önünde bağırması vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. “Bu kişiden 10 yıldır çekiyoruz” Olay hakkında konuşan Hacer Duysak "Madde bağımlısı şahıs birini 7-8 yerinden bıçaklamış. Bu olayı görünce çok üzüldüm. Benim ve çocuğumun başına gelebilir. Bıçaklayan şahıs Azerbaycan uyruklu. Annesinin ve kız kardeşinin oturumu var ama onun yok. Annesi ve kız kardeşi de şahsın sınır dışı edilmesi için şikayetçi olmuşlar. Herkes bıçaklayan kişinin madde bağımlısı olduğunu söylüyor. Bu mahallede 10 yıldır oturuyor. Bütün komşular şikayetçi. Kapıdan bile çıkmaya korkuyorlar. Bıçaklanan kişi yol ortasına çıktı ambulans geldi. Bu kişiden 10 yıldır çekiyoruz. Yakalanıp cezasını çekmesini istiyoruz. Biz sokakta misafirdik. Dışarıya korka korka çıktık. Şahıs bir taksiye binip Halkalı’ya oradan da Başakşehir’e gidip dolaştırıyor. Daha sonra şahıs taksiciye beni eve götür paramı alayım demiş. Polisler evde bekliyormuş. Taksici ile eve gelen şahıs kıskıvrak yakalanmış. Azerbaycan uyruklu şahıs bıçakladığı şahsın annesini seni öldüreceğim diye tehdit etmiş. Bu günde annesini değil oğlunu bıçaklamış. Şu anda durumu ağır” dedi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İstanbul'da elektrik kesintisi - 24 Ekim 2023 Salı

Taksilere kabin sistemi ve panik butonu müjdesi  Haber

Taksilere kabin sistemi ve panik butonu müjdesi 

İzmir’de 62 yaşındaki taksi sürücüsü Selim Keleş’e kaldırım taşlı saldırıyla gasp girişimi meclis gündemine taşınacak. Sürücü ve müşterinin güvenli ulaşım sağlamasını hedefleyen söz konusu çalışmayla hem sürücü ve müşteriyi ayıran kabin sisteminin hem de panik butonunun geliştirilerek kullanılması amaçlanacak. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Karabağlar’da aracına binen A.T. isimli şahıs tarafından kaldırım taşıyla kafasına vurularak gasp edilmek istenen taksi şoförü Selim Keleş’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yaşadığı dehşet anlarıyla olayın şokunu üzerinden atamadığını belirten Keleş, zanlının kısa sürede yakalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TAKSİCİLER MECLİSE TAŞINACAK Yaşanan talihsiz olayın ardından konuyu meclise taşıyacağını belirten Çankırı, yurtdışı örnekli modellerin Türkiye’de de etap halinde pilot illerde uygulanabilirliği ve Kadına Destek Uygulaması (KADES) örneği bağlamında da panik butonlarının geliştirilmiş metodlarla donatılarak hizmet verilmesi için çalışacaklarının söyledi. Vekil Çankırı: “Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzgünüz. Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya göreve geldiği günden bu yana nerede nasıl bir tehdit unsuru söz konusu ise anında kolluk kuvvetlerine acil ulaşılabilirliği sağlayan ve devletin polisiyle askeriyle de olaya müdahalesinin ivedilikle harekete geçilmesi için canla başla çalışmaktadır. Bu olayda da ekipler zanlıya göz açtırmadan kıskıvrak yakaladı ve adalete teslim etti. Geçmişte çeşitli nedenlerden dolayı sıklıkla kontak kapatan taksici kardeşlerimizin benzeri durumları yaşamaması yeni bir uygulamanın ihtiyacını da gözler önüne sermiş oldu. Bu yüzdendir ki bizler konunun tüm muhataplarıyla dirsek teması kurup acil durumlarda müdahale sürelerinin kısaltılmasını hedeflediğimiz özellikle sürücü ve müşteriyi ayıran kabin sistemli araçlarla ve KADES örneğinde olduğu gibi panik butonlarının çok daha geliştirilmiş hali ile kayıtlı araçlara ulaştırılması için konuyu meclise taşıyacağız. Hükümetimiz her konuda olduğu gibi bu konuda da gereken hassasiyeti gösterecektir. Çünkü burada esas olan can güvenliği. Bu yüzden inanıyorum ki tüm siyasi partiler de bu girişimimizi destekleyecektir” diye konuştu. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir'de taksici saldırıya uğradı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.