TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Süper Lig

Süper Lig haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Süper Lig haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Süper Lig'de 33. haftanın VAR kayıtları açıkladı Haber

Süper Lig'de 33. haftanın VAR kayıtları açıkladı

TFF, Süper Lig’in 33. haftasında oynanan 3 karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından ses ve görüntülü olarak paylaştı. Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle: İstanbulspor- Fatih Karagümrük müsabakasının 35. dakikasında konuk ekibin Markao ile bulduğu gol potansiyel ofsayt için inceleme verildi. Hakem Burak Şeker, pozisyonu monitörden izleyerek golü iptal etti. Aynı müsabakanın 45+2. dakikasında ofsayt ile durdurulan pozisyon öncesi kaleci Alp Arda'nın Rohden'e müdahalesi için inceleme tavsiyesi verildi. Hakem Şeker, pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi. İstanbulspor- Fatih Karagümrük maçının 90+1. dakikasında İstanbulspor ceza sahası içerisinde hava topu mücadelesi sonrası 3. kez VAR uyarıda bulundu. Hakem Burak Şeker, Coly'nin topu elle oynadığını belirleyerek penaltı kararı verdi. Kayserispor- Trabzonspor maçının 28. dakikasında ev sahibinin kazandığı penaltı, inceleme sonrası iptal edildi. Aynı müsabakanın 52. dakikasında konuk ekibin Enis Bardhi ile bulduğu gol sonrası VAR'dan tavsiye kararı verildi. Hakem Çağdaş Altay, pozisyon başlangıcı öncesi faul olduğunu tespit ederek golü iptal etti. Sivasspor- Fenerbahçe karşılaşmasının 87. dakikasında VAR uyarısıyla hakem Cihan Aydın kenara geldi. Pozisyonu izleyen Aydın, kaleci Livakovic'in Rey Manaj'ın ayağına müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi.

Süper Lig'de haftanın görünümü Haber

Süper Lig'de haftanın görünümü

Trendyol Süper Lig'de 33. hafta yapılan tek maçla tamamlandı. Ligde haftanın kapanış maçında EMS Yapı Sivasspor, konuk ettiği Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla şampiyonluk yarışında haftaya lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde başlayan Fenerbahçe, sarı-kırmızılıların kazandığı haftada rakibinin 4 puan gerisine düştü. Galatasaray ise sahasında Siltaş Yapı Pendikspor'u 4-1 yenerek liderliğini sürdürdü. Süper Lig'in 33. haftasında alınan sonuçlar şöyle: Beşiktaş-MKE Ankaragücü: 2-0 İstanbulspor-VavaCars Fatih Karagümrük: 1-2 TÜMOSAN Konyaspor-Corendon Alanyaspor: 0-2 Yılport Samsunspor-Yukatel Adana Demirspor: 1-1 Mondihome Kayserispor-Trabzonspor: 1-2 RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor: 2-0 Bitexen Antalyaspor-Atakaş Hatayspor: 2-1 Galatasaray-Siltaş Yapı Pendikspor: 4-1 Gaziantep FK-Kasımpaşa: 2-0 EMS Yapı Sivasspor-Fenerbahçe: 2-2 34. haftanın programı Trendyol Süper Lig'de 34. hafta 26 Nisan Cuma günü yapılacak tek maçla başlayacak. Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın derbide karşılaşacağı haftanın müsabaka programı şu şekilde: 26 Nisan Cuma: 20.00 Yukatel Adana Demirspor-Galatasaray (Yeni Adana) 27 Nisan Cumartesi: 16.00 Kasımpaşa-Yılport Samsunspor (Recep Tayyip Erdoğan) 16.00 EMS Yapı Sivasspor-TÜMOSAN Konyaspor (BG Grup 4 Eylül) 19.00 Atakaş Hatayspor-RAMS Başakşehir (Mersin) 19.00 Fenerbahçe-Beşiktaş (Ülker) 28 Nisan Pazar: 16.00 Siltaş Yapı Pendikspor-Mondihome Kayserispor (Pendik) 16.00 Corendon Alanyaspor-İstanbulspor (Alanya Oba) 19.00 Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü (Çaykur Didi) 19.00 Trabzonspor-Gaziantep FK (Papara Park) 29 Nisan Pazartesi: 20.00 VavaCars Fatih Karagümrük-Bitexen Antalyaspor (Atatürk Olimpiyat)

İsmail Kartal’dan maç sonu açıklamalar: Adalet istiyoruz Haber

İsmail Kartal’dan maç sonu açıklamalar: Adalet istiyoruz

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Sivasspor deplasmanından 2-2 beraberlikle ayrılan Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Müsabakayı değerlendirerek sözlerine başlayan Kartal, “Buraya bugün 3 puan için gelmiştik. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Sivasspor’un iyi mücadele ettiğini de biliyorduk. Sivasspor bize karşı çok kapandı. Maçta 2-1 öne geçmemize rağmen maçı kazanamadık. Ben oyuncularıma güveniyorum. Biz halen şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Önümüzde 5 maç var. Sezon sonu şampiyon olacağız. Maçın sonundaki penaltı böyle verilmez. Bu çok ağır bir karar. Kalan 5 maçı da kazanarak şampiyon olacağımıza inanıyoruz” dedi. “Biz adalet istiyoruz” VAR’daki yabancı hakem ile ilgili yöneltilen soruya Kartal, “Yabancı VAR hakemi var diye olmayan bir şeyi neden veriyorlar. Biz adalet istiyoruz. Ama bu akşam adalet bizim aleyhimize işledi. Galibiyet için geldik ama istediğimiz sonucu elde edemedik. Biz halen şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Bugün biz burada çok iyi oynayamadık. 3-4 günde maç oynamanın zorlukları var. Sonuçta olmadı. Üzgünüz, taraftarımızdan da özür diliyoruz. Önümüzde 5 tane daha maç var. Hemen toparlanıp önümüzde bakacağız. Biz 5 maçımızın 5’ini de kazanmak için bütün var gücümüzle çalışacağız. Asla pes etmedik etmeyeceğiz de” diye konuştu.

Fenerbahçe’ye şampiyonluk yarışında Sivasspor çelmesi Haber

Fenerbahçe’ye şampiyonluk yarışında Sivasspor çelmesi

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında EMS Yapı Sivasspor ile deplasmanda karşılaştı. Maçın 13. dakikasında Uğur Çiftçi'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, topu Manaj ağlara gönderdi. Gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 34. dakikada İrfan Can Kahveci'nin sağ kanattan verdiği pasta Dzeko, kaleci Ali Şaşal Vural ile karşı karşıya kaldı. Dzeko'nun vuruşunda kaleci Ali Şaşal Vural, meşin yuvarlağı ayaklarıyla kurtardı. 41. dakikada İbrahim Akdağ'ın pasında topla buluşan Koita'nın ceza alanı dışından sert vuruşunda, kaleci Livakovic topu kornere çeldi. 42. dakikada Uğur Çiftçi'nin sol kanattan sert vuruşunda, kaleci Livakovic meşin yuvarlağı kale direğinin üzerinden kornere gönderdi. 45+2. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Fred'in sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ali Şaşal Vural'ın sağından ağlara gitti: 0-1 Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı. 48. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun sol kanattan ortasında Dzeko'nun vuruşunda, kaleci Ali Şaşal Vural meşin yuvarlağı kontrol etti. 55. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Szymanski'nin sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Ali Şaşal Vural'da kaldı. 57. dakikada Murat Paluli'nin pasında kaleci Livakovic ile karşı karşıya kalan Kotia, topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-1 80. dakikada İsmail Yüksek'in sol kanattan ortasında topun gelişine İrfan Can Kahveci düzgün vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Ali Şaşal Vural'ın altından ağlara gitti: 1-2 90. dakikada Njie'nin sol kanattan ortasında topla buluşan Manaj, kaleci Livakovic ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Cihan Aydın, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi. 90+4. dakikada penaltı atışını kullanan Manaj, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-2 90+8. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ortasında topu Serdar Dursun ağlara gönderdi. Gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Karşılaşma 2-2 sona erdi.

Beşiktaş’ta 5 yılda 8 teknik adam görev aldı Haber

Beşiktaş’ta 5 yılda 8 teknik adam görev aldı

Şenol Güneş yönetiminde 2023-2024 sezonuna büyük umutlarla başlayan siyah-beyazlı futbol takımı, UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde 6'da 6 yaparak grup aşamasına yükselmesine rağmen Süper Lig'de sergilediği performansla beklentilerin uzağında kaldı. Yaz transfer döneminde izlediği politika ve kadrosuna kattığı oyuncular nedeniyle eleştirilen Beşiktaş'ta ilk ayrılık 6 Ekim 2023'te yaşandı. Teknik direktör Güneş, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde İsviçre ekibi Lugano'ya 3-2 mağlup olduğu müsabakanın ardından görevinden ayrıldı. Taraftarların tepki göstererek istifaya davet ettiği Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki yönetim kurulu da aynı gün olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı. İkinci teknik adam Yılmaz Beşiktaş'ta Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından siyah-beyazlı futbol takımı, deneyimli teknik adamın yardımcısı Burak Yılmaz'a emanet edildi. Siyah-beyazlılar, teknik ekibine 2 yabancı antrenör dahil eden ve öz güvenle göreve başlayan Yılmaz döneminde de istediği performansı sergileyemedi. Burak Yılmaz, 9 Kasım'da UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Norveç ekibi Bodo/Glimt'e 2-1 yenildikleri karşılaşmanın ardından görevinden istifa etti. Beşiktaş, Yılmaz yönetiminde tüm kulvarlarda çıktığı 6 maçta 2 galibiyet ve 4 yenilgi yaşadı. Çalımbay'ın ikinci dönemi Beşiktaş'ın 10 Kasım 2023'te teknik direktörlüğe getirdiği Rıza Çalımbay, 42 gün görevde kaldı. Siyah-beyazlı ekip, efsane oyuncularından Çalımbay'ın göreve gelmesinin ardından çıkışa geçmesine karşın bu performansını sürdüremedi. Deneyimli teknik adam, sakat oyuncuların sayısının fazlalığından şikâyet ederken, futbol kamuoyunda da eski Başkan Ahmet Nur Çebi tarafından göreve getirilen Rıza Çalımbay'ın sözleşme süresi çok konuşuldu. Beşiktaş'ta 3 Aralık 2023'teki kongrede seçilen Hasan Arat başkanlığındaki yönetim kurulu, ligde üst üste yaşanan 2 yenilginin ardından Rıza Çalımbay ile 22 Aralık'ta yollarını ayırdı. Siyah-beyazlılar, Çalımbay yönetiminde tüm kulvarlarda çıktığı 7 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Yeni başkan yeni teknik direktör Beşiktaş'ta Hasan Arat başkanlığındaki yönetimin 7 Ocak'ta büyük umutlarla göreve getirdiği Fernando Santos, beklentileri karşılayamadı. Portekizli teknik adam, siyah-beyazlıların istenilen futbolu bir türlü oynayamaması ve başarılı sonuçlar alamaması üzerine sezonu tamamlayamadan görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Siyah-beyazlılar, 97 gün görev yapan Santos yönetiminde Türkiye Kupası'nda 5. tur, son 16 turu ve çeyrek final maçlarını kazanmasına rağmen bu performansını lige taşıyamadı. Beşiktaş, Fernando Santos ile Süper Lig'de yaptığı 13 müsabakanın 4'ünü kazanırken, 4'ünde berabere kaldı, 5'inden ise mağlubiyetle ayrıldı. Serdar Topraktepe ile devam Beşiktaş, bu sezon kalan maçlarına Serdar Topraktepe yönetiminde çıkacak. Siyah-beyazlılar, Topraktepe ile ligde 3 müsabakaya çıkmıştı. Beşiktaş, Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasından Santos'un göreve getirilmesine kadar olan bu süreçte deplasmanda Çaykur Rizespor'u 4-0, Atakaş Hatayspor'u da 3-1 yenerken, sahasında Kasımpaşa'ya ise 3-1 mağlup olmuştu. Serdar Topraktepe, Santos döneminde teknik ekipte de yer almıştı. 5 yılda 8 teknik direktör Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in ilk döneminin ardından teknik direktör konusunda istikrar sağlanamadı. Siyah-beyazlı ekip, 2015-2019 yıllarında Güneş yönetiminde Süper Lig'de 2 kez şampiyonluk yaşadı. Deneyimli teknik adam ile 2019'da yolların ayrılmasının ardından Beşiktaş'ta 8 teknik adam göreve getirildi. Bu süreçte sırasıyla Abdullah Avcı, Sergen Yalçın, Önder Karaveli, Valerien Ismael, Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Fernando Santos görev aldı. Siyah-beyazlılar, bu teknik adamlar arasında söz konusu dönemde sadece Sergen Yalçın ile 2020-2021 sezonunda ligde şampiyonluk elde etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.