TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Suç

Suç haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Suç haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Uzmanı bilgilendirdi: Kavga ve tartışmayı kaydetmek suç değil Haber

Uzmanı bilgilendirdi: Kavga ve tartışmayı kaydetmek suç değil

Özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna ilişkin pek çok davada sanıkların beraat ettiğini hatırlatan Oflaz, Türk Ceza Kanunu'nun 134, 135 ve 139. maddeleri uyarınca kişisel verilerin kaydedilmesi ve yayılmasının yasaklandığını belirtti. Bu maddelerin ihlali durumunda, 2 ila 4 yıl arasında hapis cezasıyla karşı karşıya kalınabileceğini ifade etti. Ancak, kamusal alanda özel hayatı ilgilendirmeyen ve hayatın olağan akışı içinde ani gelişen olaylara yönelik olarak çekilen görüntülerin suç olarak değerlendirilmediğini ve hatta yargılama sürecinde delil olarak kullanılabileceğini ekledi. Oflaz ayrıca, daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bir genelgede, kamusal alanda güvenlik görevlilerinin herhangi bir olaya müdahalesi sırasında video ve fotoğraf çekiminin yasaklandığını hatırlattı. Ancak, Danıştay'ın kamusal alanda polisin ses ve görüntüsünün alınmasını engelleyen Emniyet Genelgesi'nin yürütmesini durdurması, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet'in itirazlarını reddetti. Bu durumda, şu anda kamusal alanda kamu görevlisi olsun ya da olmasın, herhangi bir adli olay sırasında olaya yönelik olarak kanıt amacıyla görüntü alınması suç teşkil etmemektedir. Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin 2017/5122 Essas2018/3516 kararı, bir suç işlendiğinde kavga anını veya tartışmayı kaydetmenin, ispatlama amacı güdülerek yapıldığında suç olmadığını belirtmektedir. Bu kamera kayıtları yargılama sürecinde yasal delil olarak kabul edilmektedir."

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek geliyor Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek geliyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. "İçişleri Bakanlığı olarak, öncelikli hedeflerimizin başında ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek geliyor" ifadesini kullanan Yerlikaya, bu amaçla, kahraman güvenlik güçleriyle ulusal, bölgesel ve yerel organize suç örgütlerine yönelik mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Vatan toprağının dört bir yanında, organize suç örgütlerinden, şehir eşkıyalarına ve sokak çetelerine kadar illegal yapılara karşı "Kafes Operasyonları" düzenlediklerini vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti: "Operasyonları düzenlemeye de devam edeceğiz. Hedefimiz, her zaman olduğu gibi hukukun üstünlüğü ilkesine ve insan haklarına sadık kalarak, ülkemizi dünyanın en güvenli ülkesi yapmak. O nedenle, nasıl teröre, zehir tacirlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve kaçakçılara göz açtırmıyorsak, halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de göz açtırmayacağız." İçişleri Bakanlığı verileriyle organize suçlarla mücadele İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 4 Haziran-6 Ekim arasında organize suçlarla mücadele kapsamında 378 operasyon düzenlendi, 2 bin 874 şüpheli gözaltına alındı, 702 kişi tutuklandı, 594 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Aynı tarih aralığında 7'si ulusal, 31'i yerel 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi. İstanbul'da 7 Haziran'da, Ankara ve Konya'da 13 Haziran'da, İstanbul, Muğla, İzmir, Adana ve Mersin'de 20 Haziran'da düzenlenen operasyonlarda 138 zanlı gözaltına alındı. Organize suç örgütlerine yönelik temmuzdaki operasyonlar çerçevesinde Diyarbakır, Samsun, İstanbul ve İzmir'de 168 kişi yakalandı. İstanbul'da "Daltonlar Çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyonda 26 Temmuz'da 24 zanlı, 28 Temmuz-13 Ağustos'ta "Anacurlar Çetesi"ne yönelik İstanbul merkezli operasyonlarda 40 zanlı, 29 Ağustos-1 Eylül'de İstanbul'da "Gedik" ve "Görenerler Çetesi"ne yönelik operasyonlarda 17 zanlı gözaltına alındı. Ankara'da 8 Eylül'de Ayhan Bora Kaplan çetesine yönelik 33, Adana'da 19 Eylül'de "Şirinler (Aksoylar) Çetesi"ne yönelik 22, Bursa ve İnegöl'de 26 Eylül'de Terkinler Çetesi'ne yönelik operasyonlarda 35 zanlı yakalandı. Bakanlık ekiplerince 4-6 Ekim'de düzenlenen operasyonlarla, Adana'da Bora Toprak, Antalya'da Hüseyin Şamil Şahin, Samsun'da Eyüp Atmaca, Zonguldak'ta Alihan Keleş ve Barış Taşdemir, Bursa'da Ali Kevser Can, Eskişehir'de Ahmet Yalım ve Kadir Yeşil, Gaziantep'te Burhan Çapan, İstanbul'da Mehmet Basetemür, İzmir'de Ahmet Aktaş, Muğla'da Ömer Kamil Sütlü, Giresun'da Baki Ay, Tekirdağ'da Resul Ağyürek ve Ahmet Başyiğit organize suç çeteleri çökertildi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gazilerle yemekte buluştu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.