TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#su taşkınları

su taşkınları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, su taşkınları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş'ta sel ve su taşkınları meydana geldi Haber

Kahramanmaraş'ta sel ve su taşkınları meydana geldi

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde etkili olan yağış sonrası sel ve su taşkınları meydana geldi. İlçede akşam saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yenimahalle, Tufanpaşa ile kırsal mahalle bağlantı yollarında sel nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Bazı evlerin giriş katlarında su baskınları meydana geldi, Enişdibi Deresi'nin bazı bölümlerinde su taşkını oluştu. Yağış sonrası ekili alan, köprü ve menfezler zarar gördü, Çuhadarlı Mahallesi'nin Güzeloba mevkisinde aşırı yağıştan dolayı toprak kayması yaşandı. Polis ve jandarma ekipleri bölgede önlem alırken, Andırın Belediyesi ekipleri yollarda temizlik çalışması başlattı. Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, akşam saatlerinden itibaren yağışın etkili olduğunu söyledi. Sel nedeniyle araçlarında mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığını ifade eden Doğan, şunları kaydetti: "Çok şükür şu an herhangi bir can ve mal kaybımız yok. Araçlarda mahsur kalan bazı vatandaşlarımız vardı. Hem onları hem de araçlarını kurtardık. Birkaç evi su basmıştı, onlar da tahliye edildi. Şu an Boztopraklı Mahallesi'nin grup yolunda ulaşım sağlanamıyor. İlçemizin Göksun tarafındaki çıkış yolundaki sağ şerit şu an için kapalı, onun dışında kapalı yolumuz yok diyebiliriz. İlçe merkezimiz ve diğer mahallelerimizle irtibat halindeyiz. Şu an ciddi bir sorunumuz yok." AA

Tire’nin taşkınlara karşı direnci artıyor Haber

Tire’nin taşkınlara karşı direnci artıyor

İZSU saha ekipleri, mevsimsel yağışların artmasıyla beraber meydana gelen bölgesel su taşkınlarına yerinde müdahale ediyor. Bu kapsamda Tire Akçaşehir Mahallesi’nden geçen Şırşır Deresi’nde de kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Tire Akçaşehir Mahallesi’nde bulunan Şırşır Deresi’nde yoğun yağışlarla beraber taşkın sorunu yaşanmaması için yürütülen çalışmalar, İZSU ekiplerinin gayretiyle kısa sürede tamamlandı. Şiddetli ve ani yağış sonrası dereden yola su taşması ve bölge sakinlerinin olumsuzluk yaşaması üzerine harekete geçen ekipler,  derenin sokakla kesiştiği noktada yer alan boruda tıkanıklık tespit etti. Yaşanan tıkanıklığın kısa sürede giderilmesinin ardından mevcut boru kapasitesinde de artışa gidilerek sorun tamamen çözüme kavuşturuldu. Kapasitesi artırılan boruyla dere geçişi rahatlarken derenin hidrolik akışı da sağlandı. Bu sayede bölgede yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçildi. Tire’de su baskınlarıyla mücadele devam ediyor 2022 yılında su baskınlarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Tire genelinde 50 kilometre uzunluğunda dere temizliği yapıldı. Yağışların her geçen yıl artan şiddetinin yaratacağı olumsuzlukları önlemek amacıyla İZSU Genel Müdürlüğü ilçenin merkez mahallelerinde gerçekleştirilecek 24,5 kilometrelik yağmur suyu hattı çalışmasını projelendirdi. Projenin tamamlanmasıyla ilçenin taşkınlara yönelik direnci artacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.