TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Selçuk Bayraktar

Selçuk Bayraktar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Selçuk Bayraktar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İBB Başkan adayı Kurum Selçuk Bayraktar’ı ziyaret etti Haber

İBB Başkan adayı Kurum Selçuk Bayraktar’ı ziyaret etti

Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün proje insanı, mühendis Murat abimiz bizleri ziyaret etti. Kendisiyle iftar öncesi mini bir söyleşi gerçekleştirdik. İstanbul'un güzel yarınları için hayal ettiği projelerini dinledik. Baykar’da ve iftar soframızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk." ifadesini kullandı. Paylaşımda, Kurum'un ziyaretine ilişkin videoya da yer veren Bayraktar, videonun içeriğinde Kurum'la ilgili şu ifadeleri kullandı: "Murat Bey'le tanışıklığımız bizim 6 Şubat depremi dönemine dayanıyor. Deprem bölgesine inşa edeceğimiz 1012 konutun inşası maksadıyla ulaşmamız gerekmişti. Kendisi o dönemde en zor şartlarda arazide seferber olmuştu. Biz o vesileyle tanımış olduk. Murat Bey de bizler gibi mühendis. Murat abimiz bir anlamda mühendis bir abimiz. Kendisini tanıdıkça mühendis olarak zihni dünyamızın da ne kadar benzediğini görmüş oldum. Tam bir proje insanı. Bizler gibi. Bizler nasıl Kızılelma'yı yapıyorsak o da yurdun dört bir köşesindeki özellikle o dönemde milletimizin en fazla ihtiyaç duyduğu o dönemde, asrın felaketi denilen o dönemde gecesini gündüzüne, dişini tırnağına takarak çalışmışlığına şahit oldum." Kurum ise videoda kendisine yöneltilen "İsrafları azaltmak gerekiyor. Buna yönelik planlarınız nedir?" sorusuna "Öncelikle israfı bitirdik deyip, israf edip tabelalara 500 milyon lira harcamayacağız. Seçimi kazandıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde böylesi güzide kurumlarımızla, kuruluşlarımızla, anlayışımızla hem İstanbul'umuzu hem de ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal ettiği o muasır medeniyetler seviyesine sizlerle birlikte çıkaracağız. Bizim de hayalimiz o." şeklinde cevap verdi. Murat Kurum da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Milli Teknoloji Hamlesi'nin lokomotifi Baykar'a ziyarette bulunduğunu belirterek "Türk savunma sanayinin gözbebeği İHA ve SiHA'ları yerinde inceledik. Merhum Özdemir Bayraktar'dan ilham alan, teknolojiye yön veren beyinlerle dertleştik, sorularını yanıtladık. Bugün yeni çok şey öğrendim. Bir kez daha gurur duydum. Türkiye'ye, Türk gençliğine, Türkiye'nin geleceğine olan inancım daha fazla arttı.'' ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST’e ilgi artıyor: Başvuru sayısı bir yılda 630 bin arttı Haber

TEKNOFEST’e ilgi artıyor: Başvuru sayısı bir yılda 630 bin arttı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde gerçekleştirilen TEKNOFEST'te, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda söyleşiler ve etkinlikler gibi birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. Etkinlik, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Bu yıl Adana'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2024'ün teknoloji yarışmalarına, 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım başvurdu. Geçen yıl TEKNOFEST'te 1 milyon yarışmacı ve 337 bin 744 takım yarışmıştı. TEKNOFEST'e; 2018'de 20 bin yarışmacı ve 4 bin 333 takım, 2019'da 50 bin yarışmacı ve 17 bin 373 takım, 2020'de 100 bin yarışmacı ve 20 bin 197 takım, 2021'de 200 bin yarışmacı ve 44 bin 912 takım, 2022'de ise 600 bin yarışmacı ve 154 bin 34 takım katılmıştı. Bayraktar: Rekor kıracağız TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Yine, yeni, yeniden rekor kırdık. 1 milyon 630 bin yarışmacı başvurusu, 788 bin 161 takım başvurusu. Ülkemizin tam bağımsız ve müreffeh yarınları için Milli Teknoloji Hamlesi'nin dev dip dalgası TEKNOFEST 2024 kendi rekorlarını kırmaya geliyor." diye konuştu. TEKNOFEST, bu yıl 46 ana kategori ve 117 alt kategoride teknoloji yarışmalarına ev sahip sahipliği yapacak.

Selçuk Bayraktar KAAN için tebrik mesajı yayımladı Haber

Selçuk Bayraktar KAAN için tebrik mesajı yayımladı

Bayraktar, resmi hesabından Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşuna dair bir video mesaj paylaştı. Bayraktar, TUSAŞ tarafından geliştirilen milli muharip uçak KAAN'ın bugün başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği ilk uçuşa vurgu yaparak, bu tarihi anın ardındaki emeği geçenleri tebrik etti. "Havacılık alanındaki ilerlememizin bu dönemdeki yükselişini görüyoruz. Gelecek nesiller, 2000'li yıllarda başlayan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla Türk havacılığının altın çağını yaşadığımızı hatırlayacaklar." şeklinde ifadeler kullandı. Bayraktar, Türkiye'nin Cumhuriyet'in 2. yüzyılı olan Türkiye Yüzyılında havacılığın altın çağına damga vuracağına işaret ederek şunları dile getirdi: "Mavi vatanımızda, göklerde ve hatta uzayda... Milletimiz, bazı siyasi çevrelerin engellemelerine, karalama kampanyalarına ve yok sayma çabalarına rağmen gereken desteği vermekten asla vazgeçmeyecek. İnşallah, biz TEKNOFEST kuşağının milyonlarca genç imzasını daha yüksek zirvelerde görmeye devam edeceğiz. Sevgili genç kardeşim, bayrağı bizim neslimizden devralacak ve tüm bu çaba, emek ve heyecan, senin geleceğin için var. Son 20 yılda Türk mühendisleri tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen platformlara baktığımızda, Bayraktar TB2, ANKA, AKSUNGUR, AKINCI, HÜRKUŞ, ATAK-2, GÖKBEY, HÜRJET, Bayraktar TB3, Bayraktar Kızılelma, ANKA-3 ve son olarak KAAN projelerinin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Selçuk Bayraktar’a Azerbaycan’dan madalya Haber

Selçuk Bayraktar’a Azerbaycan’dan madalya

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen 74. Uluslararası Uzay Kongresi’ne katılan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Azerbaycan’da bir madalya ile daha taltif edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in aldığı kararla, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet) Verimli İş Birliği Madalyası, ASAN Hizmet Başkanı Ulvi Mehdiyev tarafından takdim edildi. Madalya töreni T3 Vakfı ile ASAN Hizmet ortaklaşa kurduğu Bilim Bakü’de gerçekleştirildi. Bilim Bakü’de gerçekleşen törene merkezde eğitim gören öğrencilerin yanı sıra Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı da katıldı. Selçuk Bayraktar, ziyarette Bilim Bakü’de eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Bilim Bakü Müdürü Ahmet Köse, ziyaretçilere merkezin faaliyetleri ve gelecek planları hakkında bilgi verdi. Selçuk Bayraktar, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ların Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına sunduğu katkı nedeniyle Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 2021’de Karabağ Nişanı ile ödüllendirilmişti. Daha önce Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov tarafından "Askeri İş Birliği Alanında Hizmet Madalyası" verilen Bayraktar, 2022'de ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'nin emriyle Ukrayna Devlet Liyakat Nişanı'na layık görülmüştü. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ömer Bolat’tan Katar'a ticaret çıkarması

İzmir’de TEKNOFEST zamanı: Sizler yarınlarımızın umudusunuz! Haber

İzmir’de TEKNOFEST zamanı: Sizler yarınlarımızın umudusunuz!

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in bu yılki üçüncü ve son etabı İzmir’de başladı. Çiğli Havalimanı’nda gerçekleştirilen ve 1 Ekim tarihine kadar meraklılarıyla buluşacak festival, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler ve bilim şovları başta olmak üzere çok sayıda bilim ve kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Festivalin yoğun katılımla gerçekleşen resmi açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İzmir Valisi Süleyman Elban, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. AKIL TERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR Festivalin açılış programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “İzmir’in TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Ege’nin incisi güzel İzmir, milli mücadelenin sembol şehri. Türk milletinin bağımsızlık yürüyüşünde İzmir önemli bir dönüm noktası. İzmir düşman boyun eğmemiş ve baş kaldırmıştır. İlk kurşun işgale direnişin kıvılcımını yakarken bağımsızlık ateşinin sembolü olmuştur. Türk milletinin kodlarında esaret yoktur. Büyük taarruzun akabinde 9 Eylül sabahında İzmir’in kurtuluşu hasta adam zannedilen Türk milletinin küllerinden doğuşunun nişanesi olmuştur. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını buradan saygıyla anıyorum. Türkiye yeniden tarih sahnesinde. Yeniden bilimde ve teknolojide çığır aşmaktadır. Artık Hazarfen’in mirası Türk gencinin ellerinde yükseliyor. Milletin kendisi için çizilen senaryoları yırtıp attığı bir dönemdeyiz. Kaybedecek bir dakikaya dahi tahammülümüz yok. Bu nedenle son 20 yılda Anadolu topraklarında saklı cevherlerimizi çıkarmaya uğraştık. Bugün bölgesinde güç unsuru, dünyada oyun kurucu Türkiye’yi inşa ediyoruz. Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Zor kararları ancak güçlü iradeler verir. Biliyoruz ki bu yüzyılda Türk’ün yıldızı parlayacak. Bu asırda tüm dünyayı Türk’ün rüzgârı saracak. Milli teknoloji hamlesi bu rüzgârı fırtınaya dönüştürecek. Milli teknoloji hamlesi savaş paradigmalarını değiştiren Türk SİHA’larıdır. Denizlerde TCG Anadolu göklerde Bayraktar’dır, Akıncı’dır, Kızılelma’dır. Artık başkalarının geliştirdiği teknolojileri alkışlayan değil hayalleriyle kimilerinin gıpta kimilerinin kıskançlıkla izlediği bir Türk gençliği geliyor. Bize düşen gençlerin önünü açmaktır. Bu yıl 337 bin takım, 1 milyon yarışmacı ile dünyada eşi benzeri olamayan bir rekora imza attık. İstanbul ve Ankara’da 3,5 milyon misafir ağırladık. Sizler yarınlarımızın umudusunuz. Geleceğimiz adına sizlerden beklentimiz büyük. Birlikte yol yürümekten iftihar ediyoruz. Alın terinize ve akıl terinize ihtiyacımız var. Yılmak ve pes etmek yok. Sizlerin kuracağı girişimler büyük başarılara imza atmamıza neden olacak. Yeni başarı hikayelerini hep birlikte yazacağız. Unutmayın bizim bu topraklara borcumuz var. İstiklal meşalesini yakan İzmir’e, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk milletine borcumuz var” sözleriyle gençlere seslendi. HALKLARA NEFES OLDUK TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise, “Kıymetli İzmirliler, saygıdeğer misafirler, değerli paydaşlarımız… Ve tam bağımsız Türkiye’nin geleceği olan sevgili gençler. Ege’nin incisi İzmir’e, TEKNOFEST’e hoş geldiniz. Sizleri burada görmekten büyük gurur duyuyorum. İzmir sadece doğal güzellikleri ile değil aynı zamandaki ulusal tarihimizdeki kritik rolü ile de önemlidir. Yüksek teknoloji ve inovasyon bireylerin hayatını kolaylaştırdığı gibi toplumların gücünü de değiştirme gücüne sahiptir. Bugün yapay zekâ birçok alanda hayatımızı kolaylaştırıyor. Dünyadaki değişimi yüksek teknoloji sürüklüyor. Değişimin motoru da küçük teknoloji girişimleri. İnsanoğlu yüksek teknolojinin hızlı deviniminin sosyal etkilerine yetişmekte zorlanıyor. Kovid salgınında solunum cihazı üretmekte ne kadar yetersiz kalındığını hepimiz gördük. O süreçte dünya bu yetersizliği uzun süre sorguladı. Akabinde insanlığın temel ihtiyaçlarına çözüm olacak alanlara yönelindi. Aynı dönemde biz de insanlığa nefes olabilmek için çana gösterdik. İmkansızlıklarla buluşan halklara nefes olmaya başladık. Dünya bırakın solunum cihazlarını parça satışını bile yasaklarken Türkiye hem kendi ihtiyacını karşıladı hem de binlerce cihazı ihraç etti. İşte insanlık için milli teknoloji hamlesi budur” diye konuştu. TÜRKİYE YÜZYILI’NA DAMGA VURACAKSINIZ Her adımda gençlerin yanında olduklarını vurgulayan Bayraktar, “Kök salmaya başlayan TEKNOFEST kuşağı dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrime inşa atıyor. Gençlerimiz tüm dünyaya nam salmış SİHA’larımız gibi teknolojinin diğer alanlarında da bayrağı en yükseğe taşıyacak. Milli teknoloji hamlesi ile dünyaya örnek oluyor ve birçok alanda öne çıkıyoruz. Türkiye araştırıyor, üretiyor ve her alanda kalkınıyor. Gençlerimiz sanayiyi yüksek teknoloji ile harmanlayarak yeni alanlar oluşturuyor. Geçmişimizin bilgeliği ile yeniş özler söyleyecek olanlar bizleriz. Bugün yeni bir gün. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Millî mücadelenin ruh verdiği bu topraklar kardeşliğimiz bir ve bölünmezdir. Vatan sevgisi gönüllerimizi aydınlatan bir ışıktır. Nazım’ın da dizelerinde hayal ettiği şekilde bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine birlikte mücadele etmeliyiz. TEKNOFEST’te el ele vererek fikirlerimizi ve hayallerimiz paylaşarak daha yükseklere ulaşmamız mümkün. Gelin bu yeni günü birlik beraberlik ve sevgi içinde kucaklayarak tüm insanlık için yarınları şekillendirelim. TEKNOFEST yalnızca bir festival değil gençlerimizin umutlarını, hayallerini ve geleceğe dair tutkularını ortaya koyduğu bir dönüşüm rüzgârı. Sevgili gençler her adımda yanınızdayız.  İzmir’in kahramanlıkla yazılmış, tarihi gücüyle bir arada daha güçlüyüz. Birlikte bağımsız Türkiye’nin geleceğine yürüyoruz. Dünyaya cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına Türkiye Yüzyılı’na sizler ve eserleriniz damgasını vuracak” ifadelerini kullandı. GENÇLERE FESTİVAL DAVETİ İzmir Valisi Süleyman Elban da “Artık öyle bir çağa girdik ki değişimler yenilikler artık saatlerle, dakikalarla anılmaya başladı. Dijital okuryazarlığın olmadı yerde cehalet, dönüşümün olmadığı yerde çağ dışılık konuşulmaya başlandı. Böyle inanılmaz bir dönüşümün olduğu dönemde bizim bu yeniliğin dışında kalmamız mümkün olamazdı. Bayraktar, gençlerimize güzel örnek oldular. TEKNOFEST gibi harika bir organizasyonla da beğenisine sundular. Bu fuar özellikle gençlere ve çocuklara teknolojide neler yaptığımızı gösterdiği gibi onlarda bu anlamda bilimsel heyecan uyandırıyor. Tüm gençlerimizi buraya gelmeye davet ediyorum” açıklamasını yaptı. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: TEKNOFEST çileyle başladı: Araçlar yolda kaldı!

Selçuk Bayraktar DEÜ’de Haber

Selçuk Bayraktar DEÜ’de

Türkiye'nin ilk milli SİHA-İHA sistemlerinin ve ilk milli insansız savaş uçağı Bayraktar’ın mimarı, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) düzenlenen ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin Bayraktarı Selçuk Bayraktar DEÜ’de’ isimli etkinliğe katıldı. Etkinlikte Selçuk Bayraktar’ın isminin verildiği; DEÜ Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi’nde (EMUM) bulunan İnce Film Laboratuvarı’nın tanıtım videosunun gösterimi gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği vizyonu takip eden, ülkemizi küresel ölçekte temsil eden Sayın Selçuk Bayraktar’ı Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün burada olmamızın amacı; savunma sanayimize emek veren kahramanlara minnetimizi sunmak; Teknofest’in, Kızılelma’nın, Akıncı’nın, Bayraktar’ın ardındaki gerçekliğin bilinmesine aracılık etmektir” dedi. Katılımcılara milli ve yerli teknolojilerin gelişmesi, ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarındaki politikaları hakkında önemli bilgiler veren Selçuk Bayraktar da, “Dokuz Eylül Üniversitesi, Teknofest’in ilk gününden bugüne kadar bizim yol arkadaşımız olmuştur. Cumhuriyetin 100’üncü yılında İzmir’de çok verimli, gençlerimizle iç içe bir Teknofest etkinliği düzenleyeceğiz” dedi. Türkiye’nin ilk ve tek havacılık ve uzay teknolojileri Festivali’ne bir gün kala, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye’nin ilk milli SİHA-İHA sistemlerinin mimarı Selçuk Bayraktar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen Milli Teknoloji Hamlesi’nin Bayraktarı Selçuk Bayraktar DEÜ’de’ isimli etkinliğe katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu programa Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti Milletvekili Eyüp Kadir İnan, DEÜ Rektör Yardımcıları ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Sabancı Kültür Sarayı’ndaki etkinlik DEÜ Konservatuvar dinletisi ile başladı. Ardından ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin Bayraktarı: Selçuk Bayraktar’ adlı kısa film ve DEÜ Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi’nde (EMUM) Selçuk Bayraktar ismi verilen İnce Film Laboratuvarı tanıtım videosu gösterimi gerçekleştirildi. Rektör Hotar, Selçuk Bayraktar ve beraberindekiler daha sonra İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin İlk ‘Formula Student’ aracı ‘DFR-1 Efes’i üreten, ilk yarışı olan “Formula Student Romania 2023’ten 3 ödülle dönen IEEE DEU PELS Formula Racing Team ve DEÜ Mühendislik Fakültesi’nde 2003 yılında üretilip güncellenen elektrikli araçları üreten Solaris Güneş Arabaları ekibi ile bir araya gelerek sohbet etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Selçuk Bayraktar’ın; milli savunma sanayinin gelişmesinde, güçlenmesinde ve bugünlere gelmesinde öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği vizyonu takip eden bir isim olduğunu belirterek, “Sayın Bayraktar, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi’nin ve Türkiye Yüzyılı’nın emektarıdır” dedi. Rektör Hotar, “Bugünkü toplantımızın amacı hem geçmişten günümüze savunma sanayimize emek veren gizli kahramanlara minnetimizi sunmak hem de Teknofest’in, Kızılelma’nın, Akıncı’nın, Bayraktar’ın ve bunların ardındaki gerçekliğin bilinmesine aracılık etmektir. Bu etkinlik, aynı zamanda Türkiye Yüzyılına güç ve yön veren düşüncelerin anlaşılmasını sağlamaktır” diye konuştu. HEPİMİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR “Muhterem Cumhurbaşkanımız bağımsız ve güçlü Türkiye’nin yerli ve milli sanayisinin olması gerektiğine dikkat çekmekte; bu konudaki ulusal ve uluslararası yatırım ve projeleri teşvik etmektedir” diyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kamu kurumlarını ve özel sektör temsilcilerini ilgilendiren bu yaklaşım, ülkemizin kalkınma ve büyüme stratejilerinin de temelini oluşturmaktadır. Elbette bu prensipte, yükseköğretim kurumlarına, araştırmacılara ve girişimcilere de önemli sorumluluklar düşmektedir. Sonuçta, ekonomide dışa bağımlılığın azaltılması; milli teknoloji hamlesinin toplum tarafından desteklenmesine bağlıdır. O yüzden küresel rekabetin olduğu; milyarlarca dolarlık pazar payının bulunduğu; nitelikli insan gücünün ve istihdamın ön plana çıktığı bir alanda atılacak her adım, Türkiye için değerlidir” şeklinde konuştu. HAYALDİ GERÇEK OLDU Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Türkiye, son 20 yılda kabiliyetlerini keşfederek, gençlere ve milli değerlere yatırım yaparak önemli yol kat etmiştir. Sayın Selçuk Bayraktar gibi başarılı insanlarımız, ülkemizi küresel ölçekte temsil etmektedir. Gönlü zengin milletimiz de kendi evlatlarını bağrına basmaktadır. İnsansız hava aracı teknolojilerini geliştirmek ve bunu ihraç edebilmek muazzam bir başarıdır. Geçmişte böyle bir şeyi bırakın yapmayı; hayali bile çok uzaktı. Esas başarı, özgüveni yüksek, bilgili ve donanımlı insanları topluma kazandırmaktır. Türkiye Yüzyılı’nın idelojik arka planı zaten budur. Sayın Bayraktar’da bu sürecin emektarıdır” ifadelerini kullandı. İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ DEÜ’nün devletin ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli öğretim ve araştırma faaliyetleri yürüttüğünü dile getiren Rektör Hotar, “İnsana yatırım yapan kurumumuz, özellikle yetiştirdiği mühendisleri ile milli savunma sanayinde yer alan firmalara insan kaynakları noktasında rehberlik etmektedir. Teknofest’in kurumsal paydaşı olan Üniversitemiz, öğrencileri ve bilim insanları ile buradaki etkinlikleri ilgiyle takip etmektedir” diye konuştu. Rektör Hotar, DEÜ’nün bugüne kadar yüz milyonlarca liralık yatırımı ülkeye kazandırdığını belirterek, “Bilimi adil ve eşit şekilde herkesin ulaşabileceği noktaya getirdik. Bunun sebebi, Türkiye’nin kaybettiği yılları telafi edecek yeni kuşakları topluma kazandırmaktı. Bunda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Üniversitemizin küresel başarısı ortadadır. Biz daha fazlasını yapmak istiyoruz. Bu yüzden fiziki, teknik ve insan altyapısı son derece güçlü olan araştırma üniversitesi olarak işbirliğine her zaman açığız” dedi. GELECEK GENÇLERİN OMUZUNDA YÜKSELECEK Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin kırmızı çizgisi olan ve ‘milli güvenlik’ kavramına karşılık gelen havacılık ve uzay teknolojileri, bu alana gönül veren gençlerin, girişimcilerin, firmaların ve üniversitelerin omuzlarında yükselmelidir. Ülkemizin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in düzenlenmesi, hem gençlere çağrı hem de sektöre moral niteliğindedir. Başta Baykar olmak üzere; Aselsan, Roketsan ve Üniversitemizin de işbirliği yaptığı Havelsan ve Tusaş gibi kurumların varlığı da savunma sanayimiz adına kritik öneme sahiptir. AR-GE faaliyetlerine, inovasyon gerektiren bilimsel çalışmalara katkı sunmak, ticari ve kişisel bir beklenti değil; milli bir görevdir. Dolasıyla milli ve manevi değerlerimize bağlı kurumumuz da, ulusal savunma politikalarını bu perspektifte değerlendirmektedir.” ‘YARININ TEKNOLOJİSİNE BUGÜNDEN HAZIRIZ’ Düzenlenen etkinlikte katılımcılara seslenen Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Baykar’daki milli ve insansız hava araçları mücadelesi ve milli teknoloji hamlesi seferberliğinden söz etmek istiyorum. Havacılık 100 yıl önce doğuyor, Osmanlı’da tayyare cemiyetleri kuruluyor. 1950’lere kadar o atılımlar yok ediliyor. Bir konuya erkenden başlamak, ona geleceğin teknolojisine bugünden hazır olmak çok önemlidir. Bizim başarımızın temelini de bu oluşturuyor. Şuan dünyadaki en iyi teknolojileri üretiyoruz. Bayraktar olarak, 2005 yılında milli ve özgün çalışmaları ve ilk prototiplerin yapımına başladık. Ülkemizin yüksek teknolojiye büyük ihtiyacı vardı, Bundan dolayı büyük sıkıntı içindeydik. Dışarıdan da alamıyor, alsak bile kısıtlamalar geliyordu. Bayraktar TB2’nin, Akıncı TİHA’nın uçuş serüveni bu şekilde başladı” dedi. DÜNYADA OYUN KURUCU OLDUK Geleceğin akıllı uçan mobiliteler ile olacağını kaydeden Selçuk Bayraktar, “Cumhuriyetin 100’üncü yılında ülkemizin kendi üretimi olan Bayraktar Kızılelma’yı hazırladık. 2022’de ilk uçuşunu gerçekleştirdik. Kızılelma, dünyada insansız savaş uçaklarını, bizim oyun kurucu olduğumuzu müjdeleyen bir uçuştu. Dünya havacılık tarihinde ilktir. Tüm yaptığımız işlerde aidiyetlik. Milli teknoloji serüvenimizde yol yürüdüğümüz arkadaşlarımıza kendinden öte aileni, cemiyetini, milletini, tüm insanlığın faydasını gözeterek çalış. Bunu yaparken, dosdoğru şekilde yaparsan, insanlığına faydalı olacak şekilde gayretini gösterirsen, bugünün değil yarının yarışına hazırlanırsan, dünyanın en iyisini yapabilirsin, buna inanın. Bizim sırrımız budur” diye konuştu. “SİZLER TEKNOFEST İLE GELECEĞİN ESERLERİNİ GELİŞTİRECEKSİNİZ” Türkiye’nin 2005’te yüzde 85’i dışa bağımlı olduğunu kaydeden Bayraktar, “Ülkemiz o dönemde sadece ara montaj yapabiliyordu. Terörle mücadele konusunda insansız hava araçlarına ülkemizin çok ihtiyacı vardı. O dönemde biz bu çalışmaların başındaydık ve projelerin ilk adımlarını atıyorduk. 15 yılda dünyanın en gelişmiş SİHA’larını yapmak bize nasip oldu. Bizim çalışmalarımız burada bitmiyor. Dünyada Bayraktar TB2 önemli bir saygı kazandı. Adına marşlar yazıldı. Yarış sürekli devam ediyor. Ülkemiz adına çalışarak liderliğimizi korumamız mümkün. Teknofest yarın başlıyor. O eserlerden ilham alarak, uçaklara dokunarak ülkemizin uzay ve sivil alanda nice eserler geliştireceksiniz. Engel ne kadar büyük olursa olsun, doğruluktan ayrılmayın” ifadelerinde bulundu. KIZILELMA MEDENİYETİMİZİN ÜLKÜSÜDÜR Baykar’ın ülkemizin geleceği olan insansız hava araçlarına yatırım yaparak dünyanın en iyisi olmak için çalıştıklarını kaydeden Selçuk Bayraktar, “Kızılelma medeniyetimizin çok eskiye dayanan bir ülküsü. Bizim bu alanda çalışmaya başladığımız ilk günden bu yana hedefimizdi. Ülkemizin ilk insansız savaş uçağıdır. Dünyadaki birkaç prototipinden biri, geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz. 2024’te de ülkemizin ve dünyanın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu. İnsansız savaş uçaklarımız, halkın içerisinde ikili şekilde uçuş gerçekleştirdi. Bu açıdan da dünyada ilkti. Normalde her yere sokamıyorsunuz. Kızılelma ve akıncı gelişmiş mühimmatları taşıyabilen hava araçlarıdır. Bunların hepsi millileşme vizyonuyla gerçekleşti. Bayraktar TB3 uçuşa gün sayıyor. Teknofest ardından ilk uçuşunu yapacağız. Gemiden kısa mesafeden kalkış sağlayabilecek bir araç olacak” dedi. TAM BAĞIMSIZ PROJELERİ ANLATTI Selçuk Bayraktar farklı alanlarda birçok önemli çalışma yürüttüklerini belirterek, “Kendi kaynaklarımızla ‘Can Sağlığı Vakfı’nı kurduk. Psikoloji ve kanser ile ilgili projeler hazırlıyoruz. O alanda da, yapay zekayla harmanlayarak miyomedikal alanda kendi başımıza ilerleyeceğiz. Alçak yörünge uydu takımı uyduları geliştirme faaliyetlerimiz devam ediyor. İlk roketimizi seneye fırlatmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. TEKNOFEST MACERASINA 2018’DE BAŞLADIK Teknofest’in, dünya çapında çok önemli çalışmalara imza atacak dip etki yarattığını belirten Bayraktar, Milli Teknoloji Hamlesinde doğru ahlak ve hedefle, en yıkılmaz sanılan her şey yıkılır ve sizler öne geçersiniz. Bunu hiçbir zaman unutmayınız. Ülkemizin milli teknoloji hamlesi idealini, bilim ve teknoloji olan bağını tekrar kurmak için eğitimlere başladık. 2018’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin de içerisinde olan; 125 farklı paydaşı olan dünyanın en büyük bilim festivali Teknofest’i başlattık. Bu tohumlar serpilecek ve dünya çapında nice değerlerimiz bu ülkeden çıkacak. Teknofest bu işaretleri veriyor. Hayat anlardan oluşuyorsa, en anlamlı faaliyetlerinden biri Teknofest’tir. Sizlere paydaş olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi. BAYRAKTAR AKINCI MAKETİ HEDİYE ETTİ Rektör Hotar, Selçuk Bayraktar’a konuşmaların ardından günün anısına DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Hacı Yakup Öztuna’nın kişisel arşivinden 1929 yılına ait bir brovür çalışması hediye etti. Selçuk Bayraktar’da Rektör Hotar’a, Bayraktar Akıncı’nın maketini hediye etti. Etkinlikte ayrıca uluslararası yarışmalarda ödül alan öğrencilere de ödülleri takdim edildi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - TEKNOFEST İzmir’e nasıl gidilir?

Selçuk Bayraktar’a “Fahri Doktora” unvanı verildi Haber

Selçuk Bayraktar’a “Fahri Doktora” unvanı verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan Milli Teknoloji Hamlesine özellikle savunma sanayinde önemli katkıları olan BAYKAR ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Ege Üniversitesine konuk oldu. Bayraktar’ı Ege Üniversitesi Rektörlüğünde üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademik-idari çalışanlar ile öğrenciler karşıladı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret eden Selçuk Bayraktar, daha sonra Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi” söyleşisine konuşmacı olarak katıldı. Söyleşiye İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Milletvekilleri, üniversite rektörleri, il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı. TEKNOFEST dünyaya nam salacak teknolojilerin müjdecisi Rektörlük bahçesinde gerçekleştirilen sıcak karşılama ile Ege Üniversitesi ailesiyle bir araya gelen Selçuk Bayraktar, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında, İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de TEKNOFEST düzenlemek nasip oldu. Bu yıl yarışmalarımıza bir milyondan fazla öğrenci başvuruda bulundu. Bu durum, yalnızca savunma sanayinde değil tüm alanlarda Dünyaya nam salacak teknolojiler geliştireceğimizin de müjdesini veriyor. Sizlerle, Milli Mücadelenin en parlak şehirlerinden İzmir’de bir arada olmak benim için hem bir gurur hem de büyük bir mutluluk. TEKNOFEST, İzmir’e, ülkemize ve tüm dost ve kardeş coğrafyalara hayırlı olsun” diye konuştu. “KIZILELMA medeniyetimizin de ülküsüdür” MÖTBE Kültür Merkezinde düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi” söyleşisinde konuşan Selçuk Bayraktar, Türk tarihinde havacılık alanında yapılan çalışmaları örneklerle anlatarak, özellikle Cumhuriyet’in ilk yıllarında havacılık alanında birçok girişimin olduğunu söyledi. Bayraktar, “Yaşanan birtakım olumsuzluklardan dolayı o dönem, havacılık teknolojisinin ilk dalgasını maalesef kaçırdık. İlk dalgayı kaçırdığınızda, bir yenisini beklemek durumunda kalıyorsunuz. Havacılık sektörünün yeni dalgası da SİHA/İHA dediğimiz insansız hava araçları oldu. Bugün geldiğimiz noktada, dünyada en yakın rakibinden 5 kat daha fazla bilinen ve 32 ülkeye ihraç ettiğimiz, Bayraktar TB2’yi ürettik. Daha sonra dünyada sadece 3 ülkenin üretebildiği 6 tonluk AKINCI platformunu geliştirdik. Hava muharebesinin geleceği, ülkemizin ilk insansız savaş uçağı olan KIZILELMA’nın da ilk uçuşunu gerçekleştirdik. KIZILELMA aynı zamanda medeniyetimizin de ülküsüdür.  Dünyada ilk olarak insansız savaş uçaklarımız halkın arasında ikili uçuş gerçekleştirdi. Dünyada kısa pist gemilerden inip kalkabilen ilk SİHA olacak olan Bayraktar TB3 ise inşallah sizlerin dualarıyla yakında uçuşa geçecek. Hava araçlarımızı Türkiye'yi daha güçlü kılmak ve şehit ailelerimizin yüreğine bir nebze olsun su serpmek" amacıyla yapıyoruz” dedi. Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Bayraktar, “Kendinizden öte ailenizi, milletinizi, tüm insanlığın faydasını gözeterek çalışın. İnsanlığa faydalı olacak şekilde gayret gösterirseniz, bugünün değil yarının yarışına hazırlanırsanız, dünyanın en iyisini yapabilirsiniz” dedi. Bayraktar’dan Ege Üniversitesine teşekkür İzmir’de düzenlenecek TEKNOFEST için heyecan duyduklarını ifade eden Bayraktar, “ TEKNOFEST’i ilk kez düzenlerken bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiştik. Biz bir dip dalga beklerken gösterilen ilgi adeta bir tsunamiye dönüştü. Böylece festivalimiz her yıl kendi katılım rekorunu katlayarak dünyanın en büyük bilim festivali haline geldi. TEKNOFEST’te bir paydaşımız olan Ege Üniversitesine de katkıları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Selçuk Bayraktar’ı Ege Üniversitesinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye'nin ilk milli SİHA-İHA sistemlerinin ve ilk milli insansız savaş uçağı Bayraktar’ın mimarı Sayın Selçuk Bayraktar’ın Milli Teknoloji Hamlesi ve Teknoloji lideri olarak yapacağı paylaşımları dinleme fırsatı bulmuş olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Kendisine ülkemizin her alanda ilerlemesine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyor, üstün başarılarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu. “Ege Üniversitesi köklü bir bilim yuvasıdır” EÜ’nün yükseköğretimde öncü bir üniversite olduğunu dile getiren Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitemiz; Türkiye’nin ilk Kurumsal Tam Akreditasyon Belgesini alan, öğrenci odaklı, Araştırma Üniversitesi hüviyetine sahip Türk yükseköğretim sistemimize örnek, öncü bir üniversitedir. Yarım asrı aşkın süredir bilim yolculuğunu sürdüren Üniversitemiz, ülkesinin hedef ve ideallerine katkı sağlamayı esas almış köklü bir bilim yuvasıdır. Üniversitemiz TÜBİTAK Projelerinde son üç yıldır proje kabul oranında Türkiye birincisi olmanın gururunu yaşamaktadır. Aynı şekilde Patent Başvurularında Türkiye birincisi, patent tescilinde Türkiye ikincisi olarak yer almaktayız. Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz Ege Modeli, akademisyenler ile sanayicilerin ortak proje geliştirmelerini teşvik ederek üniversite-sanayi iş birliğine yeni bir boyut kazandırıyor. Ayrıca TUSAŞ iş birliği ile mühendislik fakültemizde, ‘TUSAŞ İleri Kaplamalar, İnce Filmler ve Yüzey Araştırmaları Laboratuvarı’ kurularak çok önemli projelere temel teşkil eden yerli ve milli teknoloji çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Akademik kadromuz ve öğrencilerimizle büyük bir heyecanla akademik paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz dünyanın en büyük uzay, havacılık, bilim ve teknoloji festivalinin son etabı TEKNOFEST İzmir’e özel olarak hazırlandık. TEKNOFEST öğrenci takımlarımız başta olmak üzere tüm gücümüzle bu dev organizasyonda yer alacağız. Yeni nesil teknolojilerin sergilendiği üniversitemiz standına milli ve yerli teknoloji severleri bekliyoruz” diye konuştu. EÜ Senatosundan “Fahri Doktora” unvanı Etkinliğin sonunda Selçuk Bayraktar’a yapmış olduğu üst düzey araştırma geliştirme faaliyetleri sonucunda Türkiye’de bilimin ve teknolojinin ilerlemesine katkıda bulunmasından, yerli ve milli teknolojinin dışa açılması konusunda yaptığı çalışmalardan ve Milli Teknoloji Hamlesine savunma sanayide sağladığı katkılardan ötürü Ege Üniversitesi senatosunca “Fahir doktora” unvanı tevdi edildi. Bayraktar, Fahir Doktora Beratını Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın elinden aldı. Selçuk Bayraktar, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a AKINCI’nın maketini hediye etti. Törenin ardından Ege Üniversitesi takımlarının projelerinin sergilendiği fuaye alanını gezen Bayraktar, öğrencilerden çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Ayrıca, kendisine yoğun ilgi gösteren Egeli gençlerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - TEKNOFEST İzmir’e nasıl gidilir?

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.